Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Tiepmiep

Tiepmiep

12-04-2012 om 15:15

Spoed: spelletjes voor feestje (5jr)

k Heb morgen het kinderfeestje van mijn 5 jarige dochter.
Maar heb dit jaar maar weinig inspiratie: ik heb 3 spelletjes;
-met de dobbelsteen gooien wie er aan de beurt is om een kadootje te geveb
-voel en raad spelletje
-stoelendans

Iemand nog meer ideeén, waar zijn kleutertjes helemaal weg van?

Irene

Irene

12-04-2012 om 16:10

Wild

Als je ook wat wilde spelletjes zoekt:
-allemaal ballon aan been en dan bij elkaar de ballon proberen kapot te trappen.
-allemaal een staart (touwtje) losjes ombinden (dan zijn ze allemaal vosjes, bijvoorbeeld) en dan ben je zelf de jager en probeer je de staarten af te pakken

Fransien

Fransien

12-04-2012 om 17:21

Snoephappen

Dat was hier op het piratenfeestje van zoon helemaal geweldig (haaienhappen, met winegum-haaitjes in een bak warm water), knakworstjes roosteren in de open haard. Bij het feeenfeestje van oudste dochter hebben we toverstafjes gemaakt (geplastificeerde buis en dopjes die je normaal op gordijnroedes doet, lang leve de doe-het-zelf zaak, nagellak als verf, dat droogt lekker snel, stickers, stiften, lijm, glitter, etc). Bij een drakenfeestje hebben alle ridders en jonkvrouwen aan ringsteken gedaan op de fiets (hoepel als ring en kind bij de kraag bij het fietsen). Bij een heksenfeestje kun je toverdrank maken van gras, modder, bloemetjes etc. Mijn volgende verjaardagsfeestje gaat een heksenfeestje worden, maar dat is voor oudere kinderen en dan gaan we lekker met chemische proefjes stoeien.

Succes hier

Was mummie-wikkelen. Je koopt veeeeeeeel wc-papier. Eén kind gaat even op de gang, de rest kiest er eentje uit die helemaal in wc-papier wordt ingewikkeld. Alle overgebleven kinderen verstoppen zich; kind van de gang komt terug en moet raden wie er onder het papier zit. Veel hilariteit hier, wel een hoop zooi in huis ;-)
Verder: watje blazen. Iedereen aan tafel, allemaal met een rietje. Eén watje op tafel, en met dat rietje moeten ze proberen het watje bij een ander van tafel te blazen. That's all, maar vreemd genoeg was dit ooit een grote hit.

Tiepmiep

Tiepmiep

14-04-2012 om 19:24

Bedankt

Bedankt voor het meedenken! Feestje was een succes. Uiteindelijk wilden ze steeds stoelendans en een voel en raadspelletje doen;-) Zo zie je maar weer, je bereid vaak teveel voor. Maar ik houd de tips achter de hand, voor het volgende feestje!!!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.