Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Sport voor zoon (bijna 7)

Yesss!!!!! Het is zo ver, zoon mag afzwemmen voor zijn B diploma! Hij wil op dit moment absoluut niet verder voor zijn C, dus stoppen we met zijn zwemlessen.
Maar omdat hij geen echt buitenspeelkind is vind ik dat hij een andere sport moet gaan doen. Maar zoon heeft geen idee wat hij wil, behalve dan dat hij absoluut niet op voetbal wil.
Dus wat is een leuke sport voor een jongen van bijna 7? Hij is vrij klein en tenger voor zijn leeftijd en houdt niet zo van al te fysiek. Elkaar aanraken, stoeien en zo, daar houdt hij niet zo van. Wel is hij makkelijk beinvloedbaar, als de rest wild gilt en vervelend is doet hij in no time mee terwijl hij eigenlijk heel rustig van karakter is.

Welke sporten zal ik met hem gaan bekijken? Er is zo veel, maar hoe weet ik wat leuk is voor hem?

Wiske

Tango

Tango

11-11-2011 om 17:39

Gewoon hier en daar kijken

Bijv. athletiek, honkbal of anders een binnensport zoals badminton of tafeltennis.
Of iets heel anders, geen sport maar wel leuk: scouting.

Ik zeg

Hockey!
Niet fysiek, teamsport dus goed voor de sociale ontwikkeling, klein of groot maakt niet uit en ik vind het gewoon een leuke sport. Beide kinderen hockeyen ;-)

Wilma

Wilma

11-11-2011 om 18:30

En ik zeg

turnen !

Heeft zoon hier jaren gedaan, nu pas (hij is 13) merk ik dat hij het wat minder leuk gaat vinden.
De meeste jongetjes zijn niet te fors van postuur, het is niet al te prestatiegericht (zolang je niet op selectienivo hoeft), maar het is wel heel erg leuk. Worden ze behalve lenig ook nog eens sterk van!

En ik zeg....

atletiek. Lekker veelzijdig, lekker intensief, gemengd, en al leuk vanaf een jaar of 7. Kan binnen aks het butweer is, maar meesatal buiten...heerlijk lang seizoen (hele jaar) Geen wedstrijdverplichtingen in de weekenden (heerlijk!)

Wiske71

Wiske71

11-11-2011 om 19:02 Topicstarter

Okay..

Na wat overweging heb ik liever een sport zonder uitwedstrijden, of in iedergeval maar heel weinig uitwedstrijden. Ik moet het wel alleen regelen met meerdere kinderen en een die nog wel op zwemles zit op zaterdag. Ik heb ook echt geen zin om uren langs een veld in een andere stad te staan. Daarom was ik ook al blij dat hij niet op voetbal wil. Een sport met competitie vind ik niet erg, maar niet eens per 2 weken een uitwedstrijd, ik vind dat te vaak. De hockeyvereniging bij ons zie ik ook niet zitten, die zijn met verplichte kantinediensten en zo..

Bij atletiek, hoe vaak zijn daar wedstrijden? Of zijn die niet verplicht, en kun je ze over slaan?, want het zijn toch geen teams?

Turnen gaat het niet worden, daar zijn we al eens gaan kijken maar vind zoon niet leuk.

Maar vertel eens, hoe gaat dat allemaal bij jullie vereniging? Mijn oudste zit al jaren op ballet en heeft nooit iets andere gedaan. Dus geen vereningings ervaring. Is er overal een grote ouderparticipatie verplicht? Of kan je dat afkopen?

Wiske

ijsvogeltje

ijsvogeltje

11-11-2011 om 20:09

Wiske

"Bij atletiek, hoe vaak zijn daar wedstrijden? Of zijn die niet verplicht, en kun je ze over slaan?"
Oudste zoon (14) zit al een jaar of 7 op atletiek. Er is ongeveer 1 x per maand een wedstrijd, maar dat is vrijblijvend. Zoon doet vrijwel altijd mee, maar er zijn ook kinderen die nooit meegaan. Wedstrijden zijn soms hier in de stad/eigen atletiekclub, maar natuurlijk ook op andere plaatsen. Soms met flinke reisafstand (een uur rijden), want de competitie-regio's voor atletiek zijn vrij groot. Hier wordt vervoer door de vereniging geregeld. Je kunt aangeven bij welke wedstrijden je wilt rijden, en wanneer niet.
In de winter is de cross-competitie (een soort veldlopen) en soms een indoor-wedstrijd. In de zomer zijn de meerkampen.

Anne Carin

Anne Carin

12-11-2011 om 10:13

Hoi wiske

Zoonlief hier (inmiddels 15) wist ook niet zo goed wat hij wilde nadat hij z'n zwemdiploma's had gehaald. Was ook geen buitenspeelkind, geen voetballer en houdt niet van al te fysiek. heeft een tijd op judo gezeten maar dat bleek 'm dus niet te zijn, ook kano-en geprobeerd maar dat was 't ook niet. Toen hij 9 was wilde hij paardrijden (wij helemaal verbaasd want niemand bij ons in de familie rijdt paard) en dat bleek een schot in de roos, hij rijdt nu nog steeds elke week met heel veel plezier. Wij ouders hoeven niks te doen in de manege en er zijn wel wedstrijden maar die zijn vrijwillig en doet zoon lang niet altijd aan mee. Hij is meer van lekker naar buiten met je paard en galopperen door het bos. Op deze manege mag je beginnen met lessen als je 7 jaar bent. 't is misschien even zoeken voor je zoon iets heeft gevonden wat hij echt leuk vindt maar bij de meeste verenigingen mag je volgens mij wel proeflessen volgen. Succes ermee!

Wiske71

Wiske71

12-11-2011 om 11:09 Topicstarter

Ijsvogeltje

Klinkt goed atletiek! Daar ga ik zeker kijken met zoon. Dan kan hij meedoen aan wedstrijden als hij zin heeft en het voor de rest van het gezin in te passen is. Ik denk dat ze daar ook een heel goede conditie van opbouwen? Ik denk dat het door de verschillende disciplines ook best afwisselend is? Of moeten ze kiezen en dan bijvoorbeeld alleen verspringen of sprinten en zo? Hoe vaak wordt er getraind door de jongere kinderen?

Wiske

Wiske71

Wiske71

12-11-2011 om 11:27 Topicstarter

Anne carin

Dat ik daar ook niet eerder op gekomen ben! Ik heb altijd meisjes in mijn hoofd als ik aan paardrijden denk. Onzin natuurlijk, jongens kunnen dat net zo goed leuk vinden.
Maar persoonlijk vind ik zoon er toch nog wel wat klein en jong voor, hij is bijna 7 maar weegt nog geen 18 kilo, het is echt een kleintje.
Maar zeker een idee voor over een paar jaar!
Wiske

ijsvogeltje

ijsvogeltje

12-11-2011 om 12:48

Wiske

Ja, atletiek is echt erg leuk en afwisselend.
Bij de verenging van mijn zoon trainen de jongere kinderen ('pupillen') twee keer per week. In de zomer is dat gewoon op de baan, in de winter is dat 1 x in een sporthal en 1 x in het bos. Vanaf een jaar of 13 gaat het hier naar 3 x trainen per week. Wie wil, kan ook nog naar specialisatie-trainingen.
In principe doen ze gewoon alle onderdelen. Bij meerkamp-wedstrijden kunnen ze soms wel een keuze maken.
Mijn zoon heeft er inderdaad een heel goede conditie door gekregen, en hij is erg sterk.

Sahara

Sahara

12-11-2011 om 14:21

Atletiek

Op onze atletiek vereniging gaat het precies zoals die van IJsvogeltje. Mijn zoon (7 jaar) en c pupil doet wel mee aan de meeste wedstrijden. Hij vindt dat leuk en voor ons hoort er ook wel boj. Maar inderdaad het hoeft niet.

Het is nu winter en hij nu bezig met trainen in het bos (erg leuk) en een uur in de sporthal. In de zomer is het twee keer op de atletiekbaan.

Tanja

Tanja

15-11-2011 om 07:07

Mijn

zoon vindt paardrijden helemaal geweldig.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.