Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Asa Torell

Asa Torell

14-09-2011 om 12:17

Sportschoenen voor elke dag?

Namens zoon (7): hij zou graag voor dagelijks gebruik sportschoenen ipv. gewone schoenen willen hebben. Is er een reden om dit niet goed te vinden? Behalve afwijkende voeten, maar die heeft hij niet.

Asa Torell

Asa Torell

14-09-2011 om 12:57

Ja zoiets wellicht

Even gegoogled en dat zou zoon zeker bevallen. Hij heeft nu ook van die stevige voor gym op school, ik vermoed nike-neppers, die hij het liefst altijd aan zou doen. Bij jouw zoon levert dit dus geen problemen op blijkbaar?
Dank voor de felicitaties!

Sascha2

Sascha2

14-09-2011 om 13:01

Tja

Hier ook een exemplaar dat zijn goede schoenen niet lekker vindt zitten en zijn sportschoenen wel. Die sportschoenen heeft hij van mijn broer uit Amerika gekregen en dat maakt het nog specialer. Maar jeetje, wat een lucht komt er uit die schoenen! Werkelijk waar, echt vies. Ik durf het nog niet aan maar ik heb al een paar keer voor de wasmachine gestaan met de schoenen. Ha, en al zijn zusjes hebben ook dat soort schoenen gekregen en hebben dr bijbehorende geuren om zich heen hangen. Hen kan ik nog paaien met andere schoenen ter afwisseling :).
Ik zou gaan vor goed luchtdoorlatende zolen, misschien zelfs wasmachineproof, met een goed voetbed. Lijkt me dan geen probleem.

Ik liep zelf vanaf een bepaalde leeftijd ook alleen nog maar op goede sportschoenen. En nu nog vind ik bepaalde sportieve schoenen erg comfortabel.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

14-09-2011 om 13:43

Sportschoenen

Sportschoenen zijn echt niet slecht voor je voeten. Laat ze wel goed aanmeten (de maatvoering verschilt per merk) en pas verschillende merken omdat de ene leest beter bij een bepaalde vorm voet past dan de andere. Zo draagt mijn zoon het liefst Puma omdat Nike en Adidas smaller uitvallen. Ikzelf heb een brede voet en draag het liefst Saucony.
Kijk ook goed naar de zool en kies als het even kan voor leren bovenwerk ipv textiel of kunststof.
En het is natuurlijk altijd het best om schoenen af te wisselen; de ene dag het ene paar dragen, de andere dag het andere. Succes!

Hmm op deze leeftijd

wijs ik alle categorische verzoeken met absolute totale toekomstgarantie ingebouwd af.

Sorry, ik wil wat beleidsvrijheid overhouden.

Zoon loopt nu al een half jaar op heel hippe schoenen, puma geloof ik. Gymschoenen dus. Maar ik wil gewoon net als een dictator van mening kunnen veranderen en in de winter, net als Berber, Verantwoord Schoeisel kunnen opdringen. Bij decreet zeg maar.

Dus eerlijk gezegd zou ik die principe discussie of het Mag of Niet en of het wel Goed Is niet aangaan (decreten behoeven geen gedegen inhoudelijke onderbouwing). Ik zou zeggen als je het graag wilt en het kan budgettair dan wil ik wel voor je kijken of ik een paar gympen naast een paar verantwoorde schoenen kan doen een tijd lang. Maar als je dan nooit die verantwoorde schoenen aan doet dan houden we weer op met het gegymp.

Willekeur Asa, willekeur! Dat moet jou toch aanspreken met al die hormonen in je lijf? Misschien ben je wel al Wandelende Willekeur zonder het zelf te beseffen, maar ik denk het niet, want dan zou je je zoon deze vraag niet gegund hebben.

Asa Torell

Asa Torell

14-09-2011 om 13:58

Elisa

Bedankt voor de tips voor de schoenkeuze! Weet jij een winkel(keten) waar je goed advies krijgt?

Asa Torell

Asa Torell

14-09-2011 om 14:02

Berber, rodebeuk

Hm, winter - zoon heeft de afgelopen 3 maanden in korte broer + t-shirt geleefd dus je kunt wel nagaan hoe zijn thermostaat staat afgesteld ;-). (dochter overigens in hetzelfde met ook nog eens blote voeten in sandalen... dit hebben ze echt niet van mij!).
Aan willekeur doe ik denk ik niet gauw (ik ben er zo eentje van 'A. ditendit. B. datendat' met argumentenlijstjes) maar aan voortschrijdend inzicht wel. Dus als de sportschoenen niet bevallen na een tijd, of in de winter, is het gewoon weer bekeken. Daar heb ik niet zo'n moeite mee.

Asa Torell

Asa Torell

14-09-2011 om 14:03

En allemaal bedankt

mede namens zoon, die misschien dan morgen al zijn sportschoenen krijgt, als ik de reacties hier zo lees.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

14-09-2011 om 15:00

Asa

Wij gaan voor onze sportschoenen (en sneakers, voetbalschoenen en runningschoenen) altijd naar Intersport Duo. Nou moet ik zeggen dat ikzelf ongelooflijke "probleemvoeten" heb dus deskundig advies en goede schoenen zijn erg belangrijk voor me. Daarnaast heb ik altijd, ondanks een goede schoen speciale inlegzooltjes nodig en bij deze winkel hebben ze me (en zoon) altijd goed geadviseerd.
Je kan natuurlijk naar iedere sportwinkel gaan waar ze voeten goed opmeten.

Serwe

Serwe

14-09-2011 om 15:18

Afwisseling

Mijn kinderen hebben een paar sportschoenen voor dagelijks gebruik. Die doen ze regelmatig naar school aan. Daarnaast hebben ze nog een paar oude sportschoenen voor echt buiten spelen (wij wonen aan de rand van het bos dus veel modder). Naast de sportschoenen voor dagelijkse gebruik hebben ze ook een paar 'gewone' schoenen. Dat zijn vaak wat stevige, nettere, leren schoenen. Ook gewoon bij goedkopere schoenenwinkels gehaald overigens. Ze wisselen de schoenen dus af. Bovendien gaan 's middags vaak de speelschoenen aan. Doordat ze de sportschoenen niet elke dag dragen gaan ze ook niet stinken.

Dat verschilt ook wel per merk trouwens. Ik heb ook wel eens een paar schoenen gekocht die na een paar maanden echt begonnen te stinken. Zelfs na de wasmachine begonnen ze binnen een paar dagen weer te ruiken. Die heb ik dus uiteindelijk maar weggegooid. Het heeft overigens niet altijd met prijs te maken. Mijn zoon heeft nu hele goedkope schoenen en die zien er nog prima uit en stinken helemaal niet. Ik bewaar ze dus voor jonger broertje en/of neefje.

Volgens mij maakt het voor je voeten allemaal niet zoveel uit zolang de schoenen maar goed passen.

Asa Torell

Asa Torell

14-09-2011 om 15:26

Haha p

Ik denk dat het bij mij ook is blijven hangen vanuit mijn jeugd - als 'niet verantwoord', de al dan niet onderbouwde mening van mijn moeder. Vandaar.

Asa Torell

Asa Torell

14-09-2011 om 15:29

Nog meer dank

voor de felicitaties, en zowaar de enige sportschoenen hier in huis hebben maatje 21! Eens meegenomen uit een ver buitenland door een oom, dat is blijkbaar nogal de gebruikelijke manier om eraan te komen als ik het zo lees ;-).

Elisa Gemani

Elisa Gemani

14-09-2011 om 15:35

Verantwoord

Vanwege mijn moeilijke voeten heb ik mijn hele kinder- en tienertijd op "verantwoorde" schoenen van Piedro of Bata moeten lopen. Spuuglelijke, lompe dingen waar ik ontzettend mee gepest ben op school.
Vanaf dat ik op mezelf ging wonen heb ik dus meteen leuke sportschoenen gekocht en later kwam gelukkig het merk Wolky met degelijke maar hippe schoenen en laarzen. Daar staat mijn kast nu vol mee maar ik ben bijzonder zuinig op mijn schoenen en onderhoudt ze trouw waardoor ik schoenen heb staan van meer dan 10 of 15 jaar oud die er nog steeds piekfijn uitzien en tijdloos zijn.
Dus voor zoonlief hippe schoenen die wel stevig en verantwoord zijn; of dat nou sneakers zijn of laarzen;-)

Mona

Mona

14-09-2011 om 15:40

Hier vans

Hier zijn ze dol op het merk Vans. Je hebt deze in flodderige zomergympjes tot echte nike achtige gympen en alle varianten en kleuren daartussen.
Ik vind het een mooie tussenweg tussen schoen en gymp.
Het nadeel is dat sommige modellen wat duurder zijn, maar het loont om een beetje rond te shoppen, want dan komen ze nog wel eens goedkopere modellen tegen.

Asa

Dat is dan de pendel.
Zoals je weet (denk ik) had mijn vader hetzelfde vak als jij en mijn moeder kon ook een aardig deuntje meefluiten.

Blegh, na 18 jaar Goede Onderbouwde Redenen voor alles was ik dus toe aan willekeur ;-).

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Vooral mijn jongste wil bij alles idd precies weten hoe het zit.

Fiorucci

Fiorucci

14-09-2011 om 16:23

Ach

Mijn zoon van 14 heeft altijd ruzie met schoenen gehad, hij heeft vrij brede voeten. Hij loopt toch het allerbeste op skateschoenen van Vans..:)

Tja,

wat zijn sportschoenen!?

Zoon van inmiddels 14 loopt deze zomer op een paar Pantofola d' Oro's uir een gerenommeerde schoenenzaak, en ze waren in de uitverkoop nog tegen de 100 euro. Helemaal leer en zo. Het hadden trouwens ook Quicks kunnen zijn af Adidas. Zelfde genre, zelfde prijsklasse. Heel andere schoenen dan een paar kunststof gympies van 2 tientjes. In elk geval qua stank, maar waarschijnlijk ook qua voetbed, kwaliteit en noem maar op.

Maar datzelfde geldt ook voor gewone/niet sportschoenen. Bij de schoenenreus kun je vast ook wel walmgevoelige plastic gewone schoenen kopen met flutpasvorm & dito kwaliteit.

Dus volgens mij kun je in zijn algemeniteit weinig zeggen over de kwaliteit of voor/nadelen van sportschoenen...(en die echte leren quickgympen etc zijn er ook in kleinere maten, zeker weten!)

Ingrid

Echt ingridt?

Oudste twee zouden er nog niet dood in gevonden willen worden in die pantofola's. Vinden ze meer iets voor hun vader of 50 plussers in het algemeen. Grappig die verschillen.
Toen oudste 11 was had hij nog hyperdegelijke schoenen aan. Bij de jongste van 11 heb ik de strijd opgegeven. Hij loopt dagelijks op nike's 6.0.

Tineke

Tineke

14-09-2011 om 20:04

Haha cobi

Cobi: "Legio nadelen: ze stinken, geen leer,..."
Tsja. Ik koop eigenlijk nooit leer, uit principe. Ik ben wel blij met ruime keuze sneakers. Maar ja, soms gaat de koop niet door, want toch leer! Oftewel: ook in sneakers is veel van leer te vinden.

Silone...grappig.

hier zijn ze best OK volgens mij. Ik zie bij de deur tenminste regelmatig diverse kleuren/varianten van hetzelfde merk staan als er vrienden/vriendjes van beide jongens op bezoek zijn.

Overigens is mijn oudste helemaal niet merkvast. Hij koopt gewoon wat ie zelf mooi vindt....of dat nou nike, adidas, puma of iets anders is.

Enige waar ik hem echt niet meer ingepraat krijg zijn hoge (sport)schoenen, van welk merk dan ook. Het lijkt me 's winters op de fiets een stuk lekkerder, maar hij vindt het helemaal niks. Nou ja, zelf weten.

Ingrid

liora

liora

14-09-2011 om 21:21

Geox

Hoi Asa,

Mijn zoon draagt Geox. Echt verantwoord goede schoenen, maar zeer sportief vormgegeven. Is dat een idee?

Fiorucci

Fiorucci

15-09-2011 om 06:57

Liora

Ik vond altijd dat Geox zo snel stuk gingen,helaas, dus daar waren we snel klaar mee...

Fiorucci

Fiorucci

15-09-2011 om 11:26

Izar

Ja, dat zou je denken, maar alleen de Geox gingen zo snel stuk, op andere merken liep zoonlief gerust een jaar rond.

Fiorucci

Fiorucci

15-09-2011 om 11:27

En mijn zoons voetbalden niet, overigens..:)

Foo

Foo

15-09-2011 om 11:37

Geox, inderdaad

Geox-schoenen gingen bij mijn zoon (en vriendjes) ook in no time stuk: klittenband lam, het "leer" ging stuk en scheurde zelfs en dat ze nou tegen zweetvoeten hielpen, nee. De meneer van de schoenenwinkel zei later dat geox de kwaliteit aanzienlijk had verbeterd maar na 2 waardeloze paren schoenen die toch prijzig waren, wilde ik dat experiment niet meer aan gaan.

liora

liora

15-09-2011 om 13:46

Andere ervaring

Zoon heeft zijn Geox nu al een jaar! En heeft ze vrijwel dagelijks gedragen en er heel veel op gevoetbald en ze zijn nog niet stuk, wel te klein!

Elisa Gemani

Elisa Gemani

15-09-2011 om 13:49

Geox

Zoon heeft binnen no-time twee paar Geox versleten (cadeautje van oma) en hier komt Geox er ook niet meer in. Hele slechte kwaliteit schoenen voor een idioot hoge prijs. En "ademen"; nou echt niet. Zoon heeft behoorlijk aanleg voor zweetvoeten en ze stonken eerder en heviger dan gewone schoenen ondanks afwisselen en voetenspray. Onze sportschoenen ademen beter;-)

sinas

sinas

15-09-2011 om 21:04

Wel tevreden over geox

onlangs voor alle kinderen gekocht. één kind heeft enorme aanleg zweetvoeten maar sinds de geox gaat dat een heel stuk beter. Kwaliteit is niet onaardig, maar ook andere schoenen overleven het hier nooit een heel seizoen.

Asa Torell

Asa Torell

16-09-2011 om 10:26

Geslaagd

Zowaar erin geslaagd ook papa tot dit standpunt te bekeren zodat zoon door hem van een mooi paar nieuwe nikes (?? gezien de prijs moeten het haast nepperds zijn maar waarom mag dat zomaar met dat opzichtige logo? Vreemd) kon worden voorzien. De rest van de dag heeft ie als een pauw ermee rondgelopen ;-).

Asa

Mede een reden voor mij om dit soort materialisme zijn weg te laten gaan (ik spreek even alleen over mijn eigen kind natuurlijk, "materialisme" is verder niet neerbuigend bedoeld) is dat ik het niet wil laten opbloeien, met hartewensen en verboden vruchten enzo.
Het laatste paar Puma's is 'betaald' doordat hij heel lullige gympjes kreeg voor schoolgym. Het moet uit de lengte of uit de breedte komen. Ik vind het wel een goede gelegenheid om een beetje te praten over multinationals, merken, wat heb je nodig, buitenkant. Dat soort zaken. Niet heel zwaar op de hand, meer terloops.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.