Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Stapelbed

Ik wist niet zo goed in welk draadje ik dit moest plaatsen dus als het niet goed staat... Forumbeheer?!

Hoe dan ook: over een maand of 5 komt er een 4e kindje bij. Dat betekent het een en ander aan verhuizingen binnenshuis met zich mee. De oudste 2 liggen nu op een kamer, vinden ze hartstikke leuk. Maar het is een hele grote kamer, elk een eigen kant qua bed en kledingkast, speelgoed wordt gedeeld. Nu wilden we een en ander gaan verbouwen zodat ze beiden een eigen kamer zouden krijgen en er voor ons en de baby een nieuw plekje zou ontstaan. Alleen willen de kinderen dat absoluut niet! Ze willen samen blijven, vinden het gezellig, mag best een kleinere kamer, maar niet apart! Ook goed, scheelt ons een verbouwing (moet dan over een jaar of wat alsnog, maar toch). Maar dan gaan ze inderdaad naar een kleinere kamer en zullen ze, als ze nog fatsoenlijk plek om te spelen willen overhouden, op een stapelbed moeten. Ook dat vinden zij natuurlijk geen enkel punt, maar ik weet niet of ik daar wel gelukkig mee ben.
Heeft er iemand ervaring met stapelbedden (vast wel) en hoe bevalt dat? Houden ze elkaar niet makkelijker wakker? En als de oudste dan naar bed gaat (later dan middelste) wordt ze dan niet wakker omdat hij naar boven moet klimmen? Nu merkt ze er meestal niks van.
Wat denken jullie?

Esmee

Madressilva

Madressilva

01-10-2008 om 16:11

Geen probleem

Hier is dat jaren goed gegaan. Nu zijn ze zelf zat van t stapelbed en hebben we het uit elkaar gehaald en hebben ze ook hun eigen bed, ieders aan een kant van de kamer. Bevalt prima. Maar goed de kamer is ook groot. Onze kinderen zijn 9 en 10 en die vonden het stapelbed echt niet leuk meer.

Maylise

Maylise

01-10-2008 om 17:53

Bevalt prima

Ik weet niet zo goed waarom jullie de status quo voorlopig niet kunnen handhaven, zal ik wel over heen gelezen hebben. Twee van mijn zoons hebben ook jaren in een stapelbed geslapen en dat ging prima. ze hielden elkaar natuurlijk weleens wakker maar dat hadden ze ook gedaan als ze twee losse bedden hadden gehad. Alleen het opmaken van het bed was soms onhandig.

Aan de andere kant ik ben het ook wel met Pelle eens dat het misschien handiger is om het project wel door te zetten en niet te veel afgaan op wat de kinderen willen.

Morgana Fata

Morgana Fata

01-10-2008 om 21:03

Tussenoplossing

Waarom zoek je geen tussenoplossing? Je koopt een stapelbed die ook als twee apparte bedden kunnen. Verbouwd toch de grote kamer, maar de twee kinderen mogen samen op een kamer slapen. Het speelgoed kan je eventueel in de andere kamer zetten, zodat er genoeg speelruimte is. Als het dan -niet werkt, of de kinderen gedragen zich niet, of ze krijgen de leeftijd dat ze appart willen,- kan je makkelijk de kinderen elk op een eigen kamer leggen, zonder dat je dan nog snel een grote verbouwing moet doen. Overigens verwacht ik niet dat een stapelbed meer problemen opleverd dan twee bedden op 1 kamer.
Succes met je keuze. Ben benieuwd wat het word.

Tink

Tink

01-10-2008 om 22:59

Hier ook stapelbed

En ja, ze houden elkaar wel eens wakker. Maar dat zouden ze in een gewoon bed inderdaad ook wel doen.
Ruimte voor 2 aparte slaapkamers is hier niet, dus ze zullen het ermee moeten doen :)
En opmaken valt mee hoor, zelfs met zwangere buik klom ik dat bed nog wel in. En tegenwoordig zijn ze mans genoeg om het zelf even te doen, vooral afhalen vinden ze erg leuk (alles naar beneden smijten :))

EsmeePF

EsmeePF

02-10-2008 om 09:24 Topicstarter

Reactie

Pelle, natuurlijk maken we de beslissing ook wel zelf, zou wat zijn als kinderen van 4 en 6 dat zelf mochten bepalen. Het zijn een jongen en een meisje en ook daar zie ik wel problemen in. Nu is het nog leuk, maar ze krijgen natuurlijk straks ook een periode dat ze te groot worden om met grote broer/zusje op een kamer te willen slapen. Verwacht echter niet dat dat binnen nu en een jaar of 2 gebeurt.

We kunnen de huidige situatie niet handhaven omdat onze slaapkamer te klein is om de baby bij te leggen de eerste maanden (en dat wil ik wel heel graag) aangezien we een gigantisch bed hebben en bijpassende kledingkast ;) Dus kamers verhuizen moet sowieso. Financieel gezien zou het best lekker uitkomen als we nog een jaar of 2 kunnen wachten met de verbouwing, we hebben net deze zomer de keuken gedaan ;)

De ervaringen met stapelbedden zijn positief verder, lees ik, dat is al fijn om te lezen. Een stapelbed die je in 2 bedden kunt delen is een goede tip! Wist niet eens dat die bestonden. We gaan ons eens verder verdiepen in stapelbedden land en dan een beslissing nemen. Komt vast goed!

Bedankt voor alle reacties! Esmee

Guinevere

Guinevere

02-10-2008 om 21:51

Hangwieg

Je kunt wellicht de eerste tijd de baby in een hangwieg boven je eigen bed hangen. Dan heb je nog wat extra tijd om na te denken, én de baby lekker dicht bij je in de buurt.
Met stapelbedden zijn er hier op het forum trouwens al eerder goede ideeën voorbij gekomen, zoals het bed midden in de kamer als scheidingswand gebruiken door de onderkant aan één kant dicht te timmeren en bij het bovenbed de andere kant. Hebben ze wel samen een kamer, maar toch hun eigen ruimte.

Tink

Tink

02-10-2008 om 22:29

Ja hoor esmee, die bestaan

Kijk bijvoorbeeld eens naar de Flexa bedden, met dat systeem kun je heel veel kanten uit! (Ook 2 bedden dwars boven elkaar geplaatst, bijvoorbeeld.)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.