Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

12-05-2011 om 14:09

Stoer idee voor verjaardagsfeestje gezocht voor meisje van 9 met lange uitleg

Mijn dochter heeft al jaren een hartsvriendin. En nu is het Uit. Groot verdriet bij dochter, andere meisje doet zo gemeen dat ze haar niet wil uitnodigen op haar verjaardag. Lang over gehad, nog flink wat weken er over heen laten gaan, maar de vriendschap is van vriendins kant echt over. Dus nu het probleem van haar verjaardag: dochter nodigt altijd 3 vriendinnen uit, maar ex-hartsvriendin is met 1 van de andere vriendinnen. Er blijft nu 1 vriendin over voor het feestje, misschien dat er nog iemand van het sporten bij wordt gevraagd. Broertje is er ook bij. Ze mag wel meer mensen vragen, maar die heeft ze niet.
Ik gun mijn kind zo ontzettend een waanzinnig kinderfeestje. Maar met 3 a 4 kinderen is het lastig feestvieren. Ik ben op zoek naar ideeën voor een feest of uitje, mag stoer zijn, zelf dingen regelen/voorbereiden is geen probleem, budget 75 tot 100 euro (kite vliegeren valt om die reden af).
Iemand een goed idee?

Rosa

Guinevere

Guinevere

12-05-2011 om 14:15

Pretpark

Dat aantal kinderen past precies in één auto, dus een buitenkansje om naar een écht pretpark te gaan.
Wat ik niet begrijp is waarom dat ene meisje niet kan worden uitgenodigd, omdat ze nog met exvriendin speelt?

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

12-05-2011 om 14:26

Ze doen samen naar

Ex-vriendin speelt alleen nog maar met andere vriendin, wanneer ze dochter niet negeren worden er door allebei hele nare opmerkingen gemaakt. Meidenvenijn.

Hibiscus

Hibiscus

12-05-2011 om 14:31

Toch uitnodigen

Zou het kunnen dat als je die drie vriendinnen toch uitnodigt (dus ook die ex-vriendin) en dan iets heel leuks gaat doen, dat het dan juist weer goed komt? Of is het daarvoor echt te ver?

Hibiscus

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

12-05-2011 om 14:42

Helaas

Daarvoor is het echt te ver. Het speelt vanaf half februari. Feestje van andere vriendin is voor dochter behoorlijk rampzalig verlopen, ex-vriendin ziet ze elke dag op school (zitten in hetzelfde groepje) en 5 uur per week bij het sporten. Genoeg contactmogelijkheden geweest. Ik vind het zo zielig, ze heeft wallen onder haar ogen, is wat afgevallen en maakt zich nu zorgen om haar verjaardag.
Dus echt zonder die andere twee meiden er bij en dan zoiets leuks dat ze knarsetandend afdruipen en hele erge spijt krijgen :).

Fiorucci

Fiorucci

12-05-2011 om 14:47

Dan zou ik ...

Ik ben niet zo van de dure verjaarsfeesten, maar in dit geval zou ik in staat zijn de Efteling onveilig te maken..:) Wat een nare situatie zo.

Hibiscus

Hibiscus

12-05-2011 om 14:58

Rosa

Inderdaad, als het zover is gekomen heeft uitnodigen geen zin meer. Wat naar voor je dochter, ze is nog maar 9.

Efteling lijkt me een hele goede.

Sterkte voor je dochter.

Hibiscus

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

12-05-2011 om 14:58

Liever geen pretpark

Pretparken passen niet zo bij ons en het wordt boven budget (2 kinderen van mijzelf, 2 kinderen uitnodigen en beide ouders. Kom ik volgens mij op zo'n 150 euro uit.) Kitevliegeren leek me ook leuk maar is net ff te duur met 4 kinderen. Pff, lastig hoor.

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

12-05-2011 om 15:16

Onder

de rook van een grote havenstad in het zuidwesten vlakbij het strand.

krin

krin

12-05-2011 om 15:25

Een workshop?

Compleet met buikdansles en hennaschildering, bijvoorbeeld: http://www.deworkshopgids.nl/html/zeeland__kinderworkshop.html
Niet heel erg stoer, bedenk ik nu. Wel bijzonder. Karten? Survivallen? Een Wilde Buitendag van Natuurmonumenten? Een roofvogelworkshop?
Ik heb even gezocht op de combi workshop, stoer en kinderpartijtje en er komt van alles boven. Op prijzen heb ik niet echt gelet, eerlijk gezegd, maar er komt veel bijzonders bovendrijven.

Hibiscus

Hibiscus

12-05-2011 om 15:56

Klimmuur?

Die is toch vast wel in de buurt? Dat hebben wij onlangs met zoon van 10 gedaan met een klein groepje. Was heel erg leuk.

Hibiscus

Nog wat meer achtergrond

Als eerste: wat naar voor je dochter, ik kan me heel goed voorstellen dat je even flink wilt uitpakken.

Maar.... ik zou niet zozeer een leuk feestje TEGEN die vriendin doen, maar meer een leuk feestje VOOR je dochter. Daarmee bedoel ik dat het niet alleen zomaar extra leuk moet zijn maar dat het vooral heel erg bij je dochter moet passen. En over welke dingen je dochter leuk vindt weten we nog erg weinig, we weten eigenlijk alleen maar wat je vertelt over die ruzie en dat is allemaal niet leuk.

dus.... graag even een opsomming van wat er leuk is voor je dochter. Hoeft helemaal niet om dingen te gaan die een uitje betreffen, maar ff een karakterschets die helpt bij onze advisering.

Guinevere

Guinevere

12-05-2011 om 16:08

Drievliet

Drievliet is leuk voor alle kinderen, kinderpartijtje vanaf 13.00 kost 15,00 pp inclusief patat etc. Zie de website.

Bloemetje11

Bloemetje11

12-05-2011 om 16:32

Iets lekkers maken?

Mijn dochter heeft een keer met een aantal meiden (5/6) een workshop bonbons maken gedaan. Was een groot succes en de moeders waren allemaal jaloers !
Pottenbakken was ook leuk en kinderfeestje in De Gevangenpoort was leuk en heel spannend. Maar ik weet niet of je daar in de buurt woont.
Succes met het vinden van wat leuks.

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

12-05-2011 om 16:59

Dochter

Het moet uiteraard iets worden waar dochter superblij van wordt, maar als ex-vriendin het heel erg jammer vindt dat ze het mist ben ik er niet rouwig om.
Mijn dochter is een stoere meid. Klimmen in bomen, stoer, niet snel huilen bij bloed, heeft al jaren een zakmes wat ze veelvuldig gebruikt. Kan niet normaal lopen, wil altijd rennen, huppelen of radslagen maken. Duikt vanaf de boot zo het water in en gaat overal in en op. Ze is erg sportief. Ze kan ook heerlijk tekenen en knutselen met zelf gevonden dingen (ze vindt altijd van alles!) maar ze vindt iets knutselen of workshop-achtigs voor een kinderfeestje veel te tuttig. Ze is ook heel gevoelig en kan heel onzeker zijn bij dingen die ze niet zo goed kan. Zo kan ze bijvoorbeeld heel moeilijk de weg vinden. Als ze vroeger naar huis van vriendin ging, fietste ze eerst naar school en van daaruit naar vriendin omdat ze alleen dan de weg weet.
Bij eerdere kinderfeestjes zijn we bijvoorbeeld uit varen geweest, hebben vissen gevangen en fikkie gestookt of deden enge en wilde spelletjes.
Een echte meid,geen meisje-meisje is ze. Zo een die in een witte jurk ondersteboven met één arm in het gips aan een boomtak bungelt.
Ik vraag straks aan dochter wat ze het liefste wil doen.

Henriette123

Henriette123

12-05-2011 om 17:08

Klimbos

In het Amsterdamser bos heb je tegenwoordig een klimbos.
Je klimt dan echt tussen de bomen. Misschien is er ook zoiets bij jouw in de buurt, of is het niet te ver rijden.

Rosa...

ik zou zeggen...iets survivalligs. Kanovaren. mountainbiken, Door bomen slingeren aan van die katrollen. Vlot bouwen. Duiken. Boogschieten. (Wild)kamperen. Iets met kompassen of GPS (leuk, geef je haar ook zoiets op haar verjaardag, raakt ze nooit de weg meer kwijt, hahaha!)

Maak er iets moois van!!

Ingrid

Inge M

Inge M

12-05-2011 om 17:26

Houden jullie van kamperen?

Je zou ook een overnachting op een camping kunnen doen. Hoeft niet veel te kosten. In de avond lekker bbq en misschien een kampvuur als die mogelijkheden er zijn op de camping. Zelfde dag of volgende dag misschien lekker zwemmen of kanoën.

pooh bear

pooh bear

12-05-2011 om 19:07

Blijdorp

De dierentuin daar kan je kinderfeestjes geven dan krijg je er een rondleiding of een speurtocht bij. Heb het een paar jaar geleden met mijn dochter gedaan toen mochten ze op allerlei plekken komen waar je normaal nooit mag komen ook mochten ze een slang vast houden.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

100%mama

100%mama

13-05-2011 om 08:13

Dutch water dream?

Super stoer en zoals ik op de site zie heb je qua budget plenty mogelijkheden en het is nog goed aan te rijden voor je ook!

hmm, ik zou dan zeker ook even de ouders gesproken hebben hoe die vriendschap nog te redden valt. Oude en langdurige vriendschappen zijn namelijk waardevol, ook als ze nog maar 9 zijn want zo is er ook niets aan. Ja ik denk dat ik dan na overleg de beide meiden had uitgenodigd om samen er eens uitgebreid over te praten, en misschien is die vriendschap dan niet meer te lijmen maar is het gekat en gezeik wel over.

als het mooi weer is zou ik (hier met tuin) gewoon wat meer kinderen uitnodigen, uit de straat bijvoorbeeld en lekker gaan bbq'en en dan camperen in een tentje in de tuin. Ik vind die heel dure 'grote' activiteiten nooit zo leuk, want wat doe je volgend jaar, daar kan je dan niet meer aan tippen. Je hebt hier een survival adventure, kan je tussen hogen palen klimmen, de vraag is of dat andere kind dat wel leuk vindt.

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

13-05-2011 om 14:18

Het wordt..

iets survival-achtigs. Dochter vindt dit het allerleukst. Overnachten in een tent leek dochter en mij ook erg leuk, maar man moet 's avonds, gedeelte van de nacht én de volgende dag in het weekend werken. Minder handig om dan met een bups kinderen op een camping te zitten.
Ik hou jullie nog op de hoogte wat het precies gaat worden -en hoe het geweest is!
Manda: Ik heb met de ouders kort gesproken en dochter en ex zitten samen op sport. Drie keer in de week poolen we, we hebben genoeg gesproken. Dochter heeft alleen deze 3 vriendinnen (waarvan er nu 2 afvallen), ze mag zoveel kinderen uitnodigen als ze wil maar ze heeft niet meer dan dit.

Is dit dan iets?

Geen idee of het qua afstand iets is, maar aangezien je survival noemt:

http://www.sec-survivals.nl/

Mijn dochter is een keer uitgenodigd voor een feestje daar, waanzinnig vonden ze het. Tot in hun kruin onder de modder, maar ze hadden pret voor 10.

buzz

buzz

14-05-2011 om 10:03

Karten lekker stoer

of naar een theatervoorstelling
thuis fonuen en eerst of daarna naar de film
kegelen
dierentuin,
enorme speeltuin achtig iets (hier heb je dipiedoe bijvoorbeeld maar het ligt er natuurlijk aan waar je woont)
zwemparadijs
als het limburg is, dan wandelen met een ezeltje
klimmuur

misschien zou ik toch aandringen om meer andere kinderen uit te nodigen en de klierende vriendin juis niet.
of het juist heel knus en gezellig maken met weinig.
je hebt ook kinder kook cafee's waar ze zelf mogen koken.
hier in de buurt is ook een kunstenares waar je een workshop kan doen schilderen, een beeld van klei maken of een doosje versieren.
zoiets.
nou ja ik zit nog in een flinke leefijd jonger hier dus weet ook niet precies. maar in die richting zou ik denken.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.