Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Stom vriendje

Mijn zoon van bijna 8 heeft al sinds de peuterschool een vriendje. Die komt hier ook veel over de vloer en vice versa.
Het probleem is dat het vriendje altijd bepaald hoe het tussen hen verloopt. Vorige week heeft hij mijn zoon tijdens het voetballen lopen treiteren en de rest van het voetbalteam deed mee omdat hij dominant is. Het was geen leuke situatie volgens een moeder die mee was.
"s middags hebben ze weer gespeeld met elkaar en wil het vriendje eigenlijk niet naar huis.
Nu weet ik wel dat kinderen hard zijn tegen elkaar en het vriendje pest vaker kinderen en hij zal straks ook wel eens flink ruzie krijgen maar ik vind het een heel vervelend iets om mee om te gaan.
Ik ben vriendin van de moeder van vriendje , moet ik dit met haar bespreken??

koentje

koentje

07-04-2010 om 11:02

Kun je doen

maar wat wil je bereiken?
Jouw zoon leert iets van dat jongetje en zoekt hem zelf op. Heeft de moeder geen idee van het gedrag zou ik het zeker benoemen.

Feit dat je boven je bericht 'stom vriendje' zet maakt een wat onvolwassen indruk. Misschien krijg je dan ook minder reactie. Het gaat hier namelijk niet om 'stom' maar het gaat om een bepaalde karaktertrek die bij meer kinderen voorkomt... en grote mensen. Je kwetst dus een bepaalde groep mensen door zo te oordelen over een kind!

Z├ęker over hebben

Hoi,

Ik zou zeker met de moeder/vriendin praten!!! Daar is het ook je vriendin voor. Ik ben zelf moeder van een dominant mannetje van 6. Als ik hem af en toe hoor praten tegen zijn vriendje denk ik, oei, het zou me niks verbazen als vriendje op een gegeven moment niet meer met hem zou willen spelen.
Vriendje had hem ook NIET uitgenodigd op zijn verjaardagspartijtje "...want Zoon zegt altijd wat ik moet doen", hoorde ik van zijn moeder. Ook zou ik nu erg graag van de moeder/mijn buurvrouw willen horen als vriendje het niet meer trekt, of dat de moeder er kritiek op heeft dan kunnen we er wellicht wat aan doen. Zeker als het echt pesten wordt (in jou geval) en er een hele groep bij betrokken raakt die zich tegen jou zoon keert begint het serieuzere vormen aan te nemen. Mijn zoon is nu nog maar 6, maar wordt steeds slimmer in het manipuleren, ik hoop het voor te zijn dat hij echt zou gaan pesten.
Heb het er over, hopelijk is ze voor rede vatbaar, het gaat om jou zoon!
Ik hoop trouwens niet dat de moeder/mijn buurvrouw van zoon's vriendje denkt dat mijn zoon een 'stom vriendje' is. Kijk ook eens naar de leuke kanten van het vriendje die zullen er ook genoeg zijn en beloon ze als ze op een positieve manier aan het spelen zijn.
Succes ermee!

Geerdientje

Geerdientje

07-04-2010 om 22:38

Juist niet aanspreken

Ik zou niet op je vriendin afstappen met een opmerking over haar kind zeker in dit geval, ten eerste omdat je er zelf niet eens bij bent geweest en je dus eigenlijk niet weet waar je het precies over hebt. Ten tweede omdat het een vriendje van je kind is, dus de relatie door jouw zoon is uitgekozen. Hij is niet verplicht om met dat jongetje om te gaan en kan dus makkelijk het gedrag van het jongetje vermijden door niet meer met hem om te gaan. Maar dat doet hij niet, de vriendschap levert hem kennelijk toch iets op, of hij waardeert het kind dat toch om iets.
Ik zou er eerder voor kiezen om mijn eigen kind wat weerbaarder te maken in speelsituaties, of hem aan te geven hoe hij vriendschappen maakt/hebt en met wie wel (en wie niet) ipv de ouders aanspreken.

Geerdientje

Geerdientje

07-04-2010 om 22:43

Nog een aanvulling

Teruglezend komt de eerste zin van mijn vorige bericht een beetje rot over ('je weet niet waar je het over hebt ' enz), ik doelde op de situatie op het voetbalveld zoals je die omschrijft in je berichtje en is niet rot bedoeld! ;-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.