Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

KGO

KGO

05-01-2009 om 13:43

Tips gevraagd voor onderzoek met infuus

Hallo,

Binnenkort moet m'n zoontje wegens z'n groei een onderzoek ondergaan waarbij hij een infuus ingebracht krijgt, een paar uur lang. Dan wordt er middels het infuus om het half uur bloed afgenomen.
Enfin, heeft er iemand tips? Het lijkt me zo lastig voor hem om een paar uur lang op bed te liggen/zitten? Hij mag ook niet eten de hele ochtend.
Wie heeft hier ervaring mee?

Bedankt,
Karen

Mayte*

Mayte*

05-01-2009 om 14:38

Dvd's, boekjes, kleurplaten, autootjes, duplo, spelletjes van de

Als mijn zoontje aan bed gekluisterd was (hij kreeg vaak bloedtransfusies waarbij hij een paar uur in zijn bed moest blijven) kon ik hem vaak wel bezighouden met bovenstaande zaken. Iedere kinderafdeling heeft wel DVD spelers die je op de kamer kunt zetten. Mijn zoontje was 3 jaar destijds en wel een heel gemoedelijk manneke. Hij begreep het altijd wel dat het op dat moment niet anders was. Ik heb 1 keer, toen hij perse op zijn loopautootje wilde en niet in bed wilde blijven, het loopautootje in zijn bed gezet. Je wordt vanzelf creatief in dergelijke situaties.

Nuchter blijven is op zich lastig, maar niet onoverkomelijk. Gewoon zorgen dat zodra hij wel weer mag eten je ook voldoende dingen bij je hebt (pakjes drinken, evergreens, brood en dat soort dingen)

Sterkte met het onderzoek!

Groet, Mayte

Chantelle

Chantelle

05-01-2009 om 22:01

Mijn zoontje...

Heeft ook een kleine week een infuus gehad. Het viel eigenlijk best wel mee. Hij mocht er bv gewoon mee naar de speelkamer. Hij heeft zelfs op een tractor door de gang gereden; ik er met de infuuspaal achteraan. Ze prikken in de niet-voorkeursarm. Dus met een paar DVD'tjes, voorleesboeken, spelletjes ben je er wel. Het is goed om je voor te bereiden, maar maak je niet teveel zorgen.

Ik ben wel heel erg geintresseerd in het groeiprobleem. We hebben hier ook een jongentje dat klein is en waarvan de groei soms negatief afwijkt. We staan onder controle (botfoto's) maar nu, voor mij plotseling, wordt er ook bloedonderzoek gedaan waarvan de uitslag 4 weken op zich laat wachten. Ik snap ook dat je het er liever niet over wilt hebben (zeker niet op dit forum).

KGO

KGO

06-01-2009 om 11:22

Reactie voor chantelle

Beste Chantalle,

M'n zoontje had eerst algemeen bloedonderzoek en een botfoto (botleeftijd bleek 3,5 jaar, hij wordt vijf in april). Bloedonderzoek gaf aan dat z'n IGf concentratie te laag was, en dat hangt samen met groeihormoon; vandaar dus nu verder onderzoek.
Je mag m'n mailadres wel opvragen bij de lijstbeheerder.

Groetjes,

Karin

L.L. van 't Wout

L.L. van 't Wout

07-01-2009 om 12:20

Bij zorgenkinderen

stond een draadje over groeiproblemen. Moet je even flink terugkijken.
Mijn adres:
www.lucille.presteert.nl
Heeft ook een dagboekje over groeiproblemen.
MVG Lucille

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.