Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Tips gevraagd voor oppasmiddag

Een vrijgezelle, kinderloze vriendin van mij viert haar verjaardag binnenkort op een middag in een soort café. Ze heeft mijn puberella gevraagd om (samen met een vriendin) de kinderen van de gasten te vermaken en te voorzien van drinken en hapjes. Puberella past al regelmatig op, maar dan bij mensen thuis. Haar vraag is nu: wat kan je meenemen om de kinderen te vermaken in een omgeving waar niks voor kinderen is? De kinderen zijn tussen 4 en 10 jaar oud, hoeveel het er zijn is nog niet duidelijk. We hadden zelf al bedacht: kleurplaten met kleurpotloden, mens erger je niet en spelletjes als 'alle vogels vliegen'. De bedoeling is niet dat er gehold en gestoeid wordt, dus het moet een beetje rustig blijven. Wie heeft er nog tips? Dochter wilde ook al plastic bekers meenemen, want 'glas is best gevaarlijk voor kleintjes', vond ze. Kan je dat maken in een café? Of zijn ze daar juist blij mee?

May

May

09-02-2012 om 19:22

Spannende film kijken

Vraag of er in het cafe een tv en een dvd speler zijn of neem een laptop mee.. En laat ze lekker film kijken..

Rafelkap

Rafelkap

09-02-2012 om 19:39

Speeltuin in de buurt?

Ik zou nog meenemen: doekjes/dweil (voor omgevallen limonade), kartonnen bekertjes voor de jongsten (lijkt me dat ze er geen bezwaar tegen hebben als jullie de boel opruimen)
Stilzitten wordt lastig denk ik, voor de jongsten, als het een lange zit is. Kijk of er een uitvlucht is buiten (speeltuin in de buurt?)

Roosje77

Roosje77

09-02-2012 om 22:09

Van alles te verzinnen

Eentje houdt zich bezig met de wat jongere kinderen en de andere met de wat oudere. Met de jongere kinderen kun je eierkoeken / plakjes cake versieren met hagels, slagroom e.d. of kleuren, mikado, twister, filmpje.
Met de oudere kinderen: filmpje, twister, ds'en (nemen ze uit zichzelf wel mee), bekers verven, vouwen. Van alles te verzinnen denk ik!

Leuk idee

Wat een goed idee om daar iemand voor te 'regelen'! Wij gaan zelf dit weekend ook naar een cafe voor een verjaardag met de kinderen maar ik vrees dat daar echt niks is te doen voor ze......Ik neem de DS-en dus maar mee en idd kleurspullen.

Naar 't cafe?

Waar is dat cafe? Kan puberella er naar toe? Gewoon om even te kijken waar ze nu precies moet oppassen zodat ze kan zien of er een handige 'plek' is voor haar? B.v. dicht bij de toiletten (handig met erg kleine kinderen, zodat ze niet de hele tijd weg hoeft met de kleintjes) en juist niet te dicht bij de deur? (kans op weglopen).
Ze kan misschien in overleg met de jarige en evt. het cafe dan de plek reserveren. Zodat ze in ieder geval goed zit en zo de boel overzichtelijk houd? En misschien kan ze in overleg met de jarige een beetje 'budget' krijgen om wat inkopen te doen? B.v. plastic bekers dus...
Ik zou het indelen in categorieën en die puberella aanreiken zodat ze zelf de rest kan indelen.
B.v. categorie 'altijd handig' (zakdoeken, snoetendoekjes, plastic bekers, handdoek, vaatdoek.
en de catogerie 'vermaak' kleurplaten, stiften, potloden, speelkaarten (kan je leuk pesten of ze stapelen tot toren), sminck misschien? en wat ze verder maar bij de hand hebben of kunnen verzinnen (misschien ook wat voor buiten?) .
En als laatste de categorie 'snoep, drinken en chips'.
Of is voor dat laatste gezorgd? Of eten/drinken ze gewoon met de groten mee? En wát is dat dan, houden jonge kinderen daar wel van? Want anders mag puberelle dealen met ontevreden kinderen die misschien 'honger' hebben en het aangebodene niet 'lusten'.
Lijkt me ook niet voor de hand liggend dat kinderloze vriendin veel verstand van jonge kinderen heeft....(kán wel natuurlijk) Wel enorm aardig dat ze een 'oppas' heeft geregeld om ze enigzins te vermaken.
groeten albana

Fransien

Fransien

10-02-2012 om 10:16

Misschien

Schminck is altijd leuk, maar wel bewerkelijk, als je een kind beschilderd heb je geen ogen en handen over voor de anderen.
Categorie eten en drinken: grote kan limonade (valt eigenlijk altijd wel met de cafe-baas af te spreken), grote bak chips en nootjes doet het ook altijd goed, ik ken maar heel weinig kinderen die dat niet lusten. Wat koekjes betreft, de liga evergreens zijn redelijk allergie-veilig (geen melk en geen soja). Bij koekjes altijd de verpakking bewaren voor het geval er kinderen met een allergie bij zijn.
Spelletjes: neem je voorraad gezelschapsspelletjes mee, mens erger je niet, vier op een rij, etc etc, da's leuk en rustig. Wil je helemaal veilig zitten, een stapel donald duckjes doen het altijd goed.
Knutselen: het is leuk om speciale slingers te maken voor de jarige. Wit en gekleurd papier, wat stickers, wat glitters, lijm, kleurpotloden en uitwasbare stiften en je hebt iets waar de jarige tijdens het feest zelfs nog mee verblijd kan worden.
Kijk maar of je dochter hier iets mee kan.

Stoepkrijt

Stoepkrijt

10-02-2012 om 12:21 Topicstarter

Leuk!

Nou, hier kan puberella zeker wat mee! We zullen een mooi lijstje maken en met de jarige overleggen wat ze met het café moet regelen.
Die slinger is een heel goed idee, leuk voor de jarige. Zij werkt wel veel met kinderen, maar altijd één op één (zorg) dus niet met groepen tegelijk. Omdat dochter op de dansschool moeiteloos een groep kleuters in bedwang houdt, leek het de jarige een prima idee om haar hiervoor in te huren. Dan kunnen de volwassenen lekker kletsen zonder verveelde kinderen om zich heen.
Ik ken het café goed uit mijn jongere jaren, er is al geregeld dat er tafels achterin tegen elkaar geschoven worden en de wc is daar vlakbij.
Ik mail dochter jullie tips door, dan kan ze gaan plannen! En wordt het een succes, dan is ze huurbaar in het midden van het land :-)

An

An

11-02-2012 om 20:56

Hoe lang

Hoe lang duurt de middag. Als het langer dan een uurtje duurt dan zou ik met ze naar buiten gaan. Is er geen park in de buurt voor een spelletje. Dus: uurtje binnen-uurtje buiten-uurtje binnen.
Binnen idd, kleurplaten, bouwplaten, puzzels, misschien iets leuks laten maken voor het feestvarken. Spelletjes, duckjes een quiz. eventueel bingo, hou je ze ook lang mee rustig:-)
Succes hoor!

An

Stoepkrijt

Stoepkrijt

12-02-2012 om 16:18 Topicstarter

Het duurt...

De middag duurt van 16.00 tot 18.30 uur (ongeveer). Naar buiten is niet echt een optie, het is midden in het centrum in een redelijk drukke straat en er is geen speelgelegenheid. Ik heb eerlijk gezegd ook liever niet dat mijn dochter de verantwoordelijkheid krijgt over buitenspelende kinderen die ze niet goed kent. In het café zitten de ouders even verderop, dus gaat er iets mis dan kunnen ze zo ingrijpen. Dochter is er alleen voor het vermaak en de limonade.

Bouw-speelgoed

wij hebben ooit een groot feest gegeven. Voor de kinderen (waar er veel van waren) hadden we inderdaad knutselspul en erg in trek was de enorme kist Kapla die we hadden neergezet. Dus als je vriendin of iemand die ook komt zoiets heeft. Zeker meenemen. Vooral ook leuk voor jongetjes...de jongetjes die ik ken, zijn namelijk minder van de knutsel namelijk.

Ander bouw-speelgoed zoals Lego of Duplo is volgens mij ook goed.

groetjes van Purk

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.