Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

wat nu

wat nu

11-01-2012 om 15:12

Tips voor dochter zonder aansluiting en sova training voorne putten (lang)

Ik baal ontzettend. april vorig jaar. heb ik mijn dochter ingeschreven voor een sova training. Om verschillende redenen heeft ze deze cursus hard nodig. Helaas zou ze pas in september terecht kunnen. Ik vond dat jammer maar goed dat moest dan maar.
In september werd de cursus uitgesteld naar oktober en toen wegens te weinig aanmeldingen naar januari.
Vandaag kreeg ik een brief dat de cursus in zijn geheel is geannuleerd.
In september wilde ik eigenlijk al op zoek naar een andere cursus maar omdat ze op school zeiden dat deze cursus zo goed was en helemaal bij onze dochter paste heb ik daar van afgezien.

Maar nu moet ik dus op zoek naar een andere cursus.
Voor mijn 11 jarige dochter. Ze heeft heel weinig aansluiting in de klas. En heeft momenteel op school geen vriendinnen. Die heeft ze wel gehad maar om verschillende redenen zijn alle kinderen waar ze wel contact mee had van school af. ( verhuisd 2X ,1 Naar speciaal onderwijs en beste vriendin inmiddels naar de middelbare)
Ook is ze heel onzeker faalangstig en erg gevoelig. Ze kan er bijvoorbeeld absoluut niet tegen als de juf boos wordt. (ook niet als het tegen andere kinderen is)

Bij de cursus die ze zou gaan doen zou aan al deze punten (en nog veel meer) gewerkt gaan worden.)
We hadden al een intake gesprek gehad en onze dochter had een goede klik met deze vrouw. Ook vertelde ze heel veel over wat haar dwars zat iets dat ze normaal ook niet doet.

Ik baal dus ontzettend dat deze cursus niet door gaat. Dit wilde ik even kwijt en ik hoop dat jullie tips hebben wat ik nu verder kan doen.
Weet iemand misschien een goede sovo training omgeving Voorne Putten.
Of tips waarmee ik haar zelf kan helpen. Het liefts wil ze elke dag iemand mee naar huis nemen om te spelen maar op dit moment lukt het haar bijna nooit om iemand mee naar huis te nemen.
Ze belt wel vaak met haar vriendin die vorig jaar nog bij haar op school zat maar die heeft ook niet altijd tijd.

Sova

Mijn dochter heeft een SOVA-training gehad op school. Heeft denk ik wel geholpen maar was vooral goed omdat de juf ook opdrachten met haar maakte als huiswerk over situaties in de klas en op het schoolplein. Daardoor begrepen ze elkaar beter. Faalangstig en gevoelig inderdaad.
Maar ook bang voor de boosheid van de juf. Aangemoedigd door de IB-er heeft dochter aan haar juf gevraagd waarom ze zo boos doet. Heel geruststellend heeft juf haar gemeld dat het nooit voor haar bedoeld is. Uit angst was dochter namelijk super sociaal wenselijk.
Wat we daarnaast gedaan hebben is spelletjes over het benoemen van gevoel (boekjes lezen wilde ze niet), spreekwoorden en gezegdes, memory (om haar zelfvertrouwen even een kick te geven vlak voor het slapengaan, fotografische geheugen), paardrijden, haptotherapie en ook deden we veel werkjes samen vooral als ze erg angstig was, dat hielp om de onrust te verdrijven en om zelfvertrouwen te krijgen in wat ze allemaal kon doen.
En veel situaties besproken, wat kun je zeggen als.... hoe kun je reageren wanneer.....

Drumles

Oh ja, ook nog op drumles gedaan omdat ze jaren meegeweest was naar de judo van haar broer, steeds zei mee te willen doen, maar toch afhaakte als het zover kwam. Leek me namelijk ook zo goed voor haar, beetje stevige sport. Maar drummen was een goede 2e, zag er stoer uit en ze kon het goed.

Kinderen

En ja, helaas op een gegeven moment 0 aansluiting op de bsisschool. Gelukkig wel af en toe de kinderen van vriendinnen of neefjes en nichtjes om samen mee te spelen. En anders maar niet.

Boos

En ja, boos worden en voor de klas staan schreeuwen wordt hier nog steeds niet hartelijk ontvangen door beide kinderen.
Mentor meldde dat zoon onlangs de leerkracht even apart nam op de gang om te melden dat het niet handig is om zo te schreeuwen voor de klas, zeker niet bij autisten. Gelukkig kon ze erom lachen want de hierarchie is natuurlijk helemaal fout.

Faalangsttraining

Dochter is, nu op het vo, weer aangemeld voor een faalangsttraining. Altijd handig, maar voor mij heel belangrijk dat mentor en leerkrachten haar daardoor beter in beeld krijgen. Want na een prima brugjaar met een mentor die het snapte is het weer een dalende lijn geworden en is het weer moeilijk om wat begrip te kweken waardoor dochter weer angstig wordt. Praat hier weer de zolen van mijn schoenen dus: mam, die peptalk gaat echt niet helpen hoor!:-)

KGO

KGO

12-01-2012 om 15:41

Sterkamp

Misschien is een sterkamp van Stichting de Ster iets voor haar?
Succes Karin

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

wat nu

wat nu

12-01-2012 om 21:14

Inmiddels

Heb ik een andere sova training gevonden. Toevallig begint hij volgende week al.
Ik ben heel benieuwd.

wat nu

wat nu

12-01-2012 om 21:20

Annej

Bedankt voor je reactie's. Mijn dochter zit ook op paardrijden en is helemaal paardengek. Maar ook met paardrijden is ze wat onzeker. Daarom hebben we haar een vast paard gegeven dat helpt wel wat.
Ook voor onze dochter hadden we een stoere sport uitgezocht. Ze heeft een poosje op voltige gezeten dat vond ze helemaal geweldig. Helaas waren er niet genoeg kinderen en is het na 2 maanden al gestopt. En wordt het verder in de buurt nergens gegeven.
Haptotherapie ken ik niet zo goed. De sova training die ze eerst zou krijgen zou wel gegeven worden door een haptonoom maar z'n cursus is helaas niet meer te vinden hier.

wat nu

wat nu

12-01-2012 om 21:23

Sterkamp

Over sterkamp hebben we ook even nagedacht. Ik heb er ook met mijn dochter over gesproken.
Maar we hebben toch besloten om gewoon een sova training te gaan doen.
Wel willen we haar volgend jaar aan het eind van groep 8 misschien naar brugklaskamp doen van dezelfde organisatie

daisy van houten

daisy van houten

14-01-2012 om 17:59

Sar

bij de s.a.r in rotterdam geven ze diverse cursessen, zoek even via google.
sucses

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.