Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Tips voor kleuters in de zomervakantie

Ik heb een zoon van 5 en een dochter van 3. Ze kunnen heerlijk samen en alleen spelen. Alleen vind mijn kleuterzoon school heel leuk en is ook de vaste structuur een goede houvast! In de zomervakantie ontbreekt die structuur en zijn vriendjes op vakantie (wij zelf ook een week!) Hebben jullie tips hoe we die zes weken zomervakantie leuk en gezellig kunnen laten verlopen?!!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Mama_Lynn

Mama_Lynn

13-07-2011 om 11:55

Ik lees mee :)

Hier ben ik degene die werkt (hele zomer, ene week 3, andere week 4 dagen) en manlief is thuis met de kids. Hij mist ook de structuur. En dochter (4) blijkbaar ook, want die verzuchtte vanmorgen: mama, wanneer mag ik weer naar school, ik wil naar school (ze heeft vanaf vrijdag vakantie...zucht...). Dus ben benieuwd. Bij ons speelt nog dat man geen auto ter beschikking heeft overdag, dus echt weg kan hij niet makkelijk (zeker nu de jongste 's middags nog slaapt).

Maar wat ik zou proberen in elk geval:
- uitstapjes naar de kinderboerderij
- misschien vind je zoon het leuk om te logeren (als dat kan bij opa/ oma enz?). Mijn dochter vindt dat geweldig, dus die zal daar zeker nog wel een aantal dagen heen gaan en dan gaan ze vast leuke dingen doen.
- de structuur van de vaste 'eetmomenten' aan tafel enz. blijft natuurlijk gewoon, dus 's morgens eet man met ze (ze blijven nu wel liggen tot ze wakker worden ipv tot ze eruit moeten), lunch en avondeten op dezelfde tijd. Bedtijd in principe ook.

Maar wel herkenbaar dus ook en man heeft er volgens mij meer last van dan de kinderen.

Lynn

Maaike02

Maaike02

13-07-2011 om 13:08 Topicstarter

Herkenbaar!

Ik heb overdag ook geen auto! En het klopt ook wel dat niet alleen de kindjes er 'last' van hebben! Op een gegeven moment ben je wel uitgespeeld! Lekker naar buiten is dan inderdaad altijd goed! En als het regent laarzen aan en plu-tjes mee!

Maar...andere tips zijn welkom!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Limi

Limi

13-07-2011 om 15:40

1e week hier

Vooralsnog geen problemen behalve het geijkte autootjes afpakken van elkaar en dergelijke. Nu alleen wat vaker dus.

Wij gaan helemaal niet weg, dus we zitten hier 6 weken met z'n drieën (mijn man werkt 5 dagen). Ik heb wel wat dingen waar we heen kunnen - kort, want de kleinste slaapt 's middags - zoals zwembad, strandje, speeltuin, kinderboerderij. Verder breekt de supermarkt de ochtend ook altijd goed. Of de bibliotheek of de stad. Als het de ochtend moet breken doen we het lopend. Als het snel moet gaan we fietsen.
Met regen kunnen ze met laarzen de tuin in of we kunnen op zolder gaan spelen.

Valkyre

Valkyre

13-07-2011 om 21:12

Tjonge

Voor mij kan die vakantie niet lang genoeg duren - zoonlief kan zichzelf erg goed vermaken, en is lekker ontspannen omdat wij ook meer thuis zijn. Er wonen veel kinderen van dezelfde leeftijd, en er is er bijna altijd wel eentje thuis. (En als hij zich verveelt, steekt hij gewoon een stok in z'n oog, brr.. Zie Gezondheid.) De vaste eetmomenten houden we, en daar heeft hij genoeg aan.

Wat een leuk idee, Pelle, van die speeltuintjes! Bij ons is de bieb ook een geliefd uitje, en de manege (vlakbij), hertenkamp, bos, en kinderboerderij. Allemaal goed te doen in een ochtend- of middagsessie.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Maaike02

Maaike02

13-07-2011 om 22:16 Topicstarter

Structuur!

Die speeltuintjesspeurtocht is zeker een goed idee ( dat boek ook...trouwens)

Het punt is meer dat onze zoon even moet omschakelen naar de vakantie-stand! Meer structuur is dan van belang! Net zoals consequent zijn overigens... (omdat hij niet helemaal zijn draai gevonden had hebben we wat minder consequent gereageerd...v. À. Vandaag weer consequent en duidelijk geweest en we zien nu al verschil!)

Ga vooral ook proberen te genieten van lekker veel tijd samen met de kindjes, want na de vakantie is het snel weer druk met school/Bso/afspreken!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Maaike02

Maaike02

16-07-2011 om 06:00 Topicstarter

Speeltuintjesspeurtocht

Nou die speeltuintjesspeurtocht was een succes! Zonnetje en vrolijke kids! Goed idee!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

dc

dc

16-07-2011 om 08:39

Opruimen!

Mijn kinderen vinden het ook leuk om mij te helpen kamer per kamer uit te mesten in vakanties. Met een grote vuilniszak en dan mogen ze meebeslissen wat weg gaat. Een emmer met een paar doekjes (ze maken deuren enzo "schoon") en we zijn een hele ochtend zoet. Perfect voor als het regent.

Verder is het natuurlijk een heel goed moment om iets nieuws te leren, zoals fietsen zonder zijwieltjes, inline skating, en skateboarding. Bij mij kan dat zo'n beetje naast het huis, dus dan zet ik een stoel buiten met een boek voor mij, en kan ik lekker toekijken en helpen waar nodig.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.