Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

cobi

cobi

08-06-2009 om 10:37

Tips voor technisch speelgoed?

Heeft iemand van jullie een tip voor technisch speelgoed dat uitdagender is dan K'nex en minder kostbaar dan Mindstorms? Zoon van 11 overweegt zijn spaargeld te investeren in Mindstorms, maar hij hikt erg aan tegen de kosten en vraagt zich of het hem wel zal blijven boeien als de projecten eenmaal zijn voltooid. Hij houdt van bouwen, meer nog van spullen uit elkaar halen en uitvogelen hoe het werkt.
Mochten er sites zijn met bouwtekeningen voor wat gecompliceerdere k'nex modellen, dan horen we dat ook graag. We hebben hier in de loop der jaren aardig wat dozen staan met motoren en een met een zonnecollector, maar de bouwtekeningen zijn behoorlijk verfomfraaid .

Fischer technik?

Dat is er in oplopende moeilijkheidsgraden. Het bestaat al heel lang (dozen uit de '70-er en '80-er jaren worden nog steeds geruild en verhandeld) maar er komen er nog steeds moderne nieuwe dingen bij, ook computergestuurd.

http://www.fischertechnik.nl/
http://www.fischertechnikclub.nl/ of misschien nog handiger: http://fischertechnik.startpagina.nl/

Vera*

Vera*

08-06-2009 om 14:02

wat dacht je van Mec(c)ano?

Lego education

Lego heeft een meer technische lijn, ik meende dat het tegenwoordig Lego Education heet. Of capsela.

Goedkoper

Ik weet natuurlijk niet precies waar jouw zoon van houdt, maar onze 11-jarige is helemaal gek van alles wat met elektriciteit te maken heeft. Hij heeft verschillende zelfbouwkits gekregen en koppelt die aan elkaar. Gebruikt daarbij kapot speelgoed, kapotte gereedschappen, ventilatorretjes etc. Die scharrelt hij zelf bij elkaar. Hij mag knutselen wat hij wil, onze enige voorwaarde is dat hij van stopcontacten afblijft. Hij mag alleen met batterijen werken. Hij heeft al verschillende leuke dingen gemaakt, waaronder een autootje van een leeg colablikje met legowielen eronder en voorgdreven door een ventilator op gelijkgeschakelde batterijvoeding.

Meyke

Meyke

09-06-2009 om 13:03

Elektriciteit

Ik dacht ook meteen aan de spectro en Ein-o dozen. Als je daarop googelt, kom je vanzelf op van allerlei sites.
Maar dat is niet bouwen.

http://nwsmedia.biedmeer.nl/Webwinkel-Page-7714/Beginpagina.html

http://www.betatoy.nl/

http://www.productief.nl/athena/site/php/portal.php

Er zijn trouwens stapels volwassen mannen die wedstrijdjes mind storms houden, wil je man hem niet financieel ondersteunen en stiekem meespelen???

Toch mindstorms

Als de voorgekauwde projecten eenmaal voltooid zijn, begint de echte pret pas. Het is eindeloos leuk. Op youtube vind je de meest uiteenlopende idee├źn van wat mensen al hebben uitgevogeld. Van een mindstorms die 4 op een rij kan spelen tot een schaakrobot die niet tegen zijn verlies kan :-)
(ja, wij hebben er eentje)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.