Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Traktaties

Binnenkort worden onze twee 5 jaar alweer (gaat snel). Tot nu toe was het te druk om na te denken over traktaties. Ik moet voor 2 kleuterklassen maken. School wil traktaties zonder suiker(s). Dat is prima maar ik merk dat het dodelijk is voor de inspiratie op dit moment. Kan iemand mij een idee aan de hand doen ?

Angela67

Angela67

07-11-2010 om 10:29

Ideetje

Judith-T,
in krentebollen zitten ook suiker, maar wat ik deed was veel minikrentebolletjes kopen, mooi cellofaantje erom heen met strikje. Kun je evt kaartje aanhangen oid. Rieten mandje met strikken en gekleurd papier om ze in te doen en klaar. Knutselen voor een traktatie heb ik altijd wat zonde gevonden, dus echt iets ervan maken als gezichtje of poppetje. En zeker voor een 2-ling :-)
Alvast gefeliciteerd!
groet,
Angela

Fleur Mas

Fleur Mas

07-11-2010 om 15:04

Zelfde probleem gehad

Ook een tweeling en die werden ook 5 en ook twee klassen, kijk hier eens

www.party-kids.nl

Hier heb ik ontzettend leuke ideeen opgedaan.

groet Fleur

Rozijntjes met

Papiertje erop. Met hoera ... 5 jaar!
Lekker simpel

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Sydney

Sydney

07-11-2010 om 19:28

Dora en diego

Op die kreasite van Fleur kun je Dora en Diego plaatjes uitprinten die je kunt omvouwen tot een dora rugtas of diego reddingstas en daar kun je ook die rozijntjes in doen, echt heel leuk

Krokodillen!

Heel simpel;
twee komkommers als krokodil. Met de kinders poten knutselen en tanden.
Vervolgens stokjes met blokje kaas en cocktailminiworstje. Ik had aan het eind een klein tumtummetje gedaan. Dat vond ik wel kunnen (bij ons ook gezonde traktaties hoor!) Is heel gemakkelijk te maken, de krokodillen maak je van te voren, ook nog eens een leuk knutseluurtje, en het ziet er heel leuk uit. Ik had op een dienblad een vijver met papier etc. gemaakt,en wat van die parapluutjes aan de zijkant in stukjes komkommer geprikt, dus dat was dan het strand met krokodillen.
En... ik heb dit ook niet van mezelf hoor. Vul krokodil traktatie in op google en voila.
Succes!

bertje1

bertje1

08-11-2010 om 22:08

Hah

geen suikers. hhahah dan maar lekker vet: kaas en worst blokjes.
sorry ik vind het zo'n onzin, suiker wordt zo slecht ervaren, dat is helemaal onzin (het gaat om het patroon, de hoeveelheid, etc).
Maargoed, ik zou gewoon op internet kijken bij party kids of zoiets, daar staan super leuke tips op.

judith-t

judith-t

11-11-2010 om 16:00 Topicstarter

Bedankt

Ben zo druk geweest de afgelopen dagen maar ik ben er uit dankzij jullie tips: ik doe spiesjes, gezond met ook iets van snoep (een marshmellow en voor de ander ontbijtkoek).. een fruitspies voor de fruitliefhebber en een hartige variant voor de ander. En op de naschoolse idd mini krentenbollen. Bedankt voor de inspiratie!

Overigens: ja ben het ook eens over dat zeer strenge gedoe over suiker op school, maar ja wil liever niet de verjaardag aanpakken om verandering in het beleid te krijgen.

Bertje1

he wat jammer dat er dan weer zo onvriendelijk wordt gereageerd; het is maar om iemand te helpen.
ook voor worstjes etc geldt dat het allemaal maar kleine hoeveelheden zijn; ik prik geen hemaworst op een sateprikkertje hoor... dus dan valt de hoeveelheid vet ook wel mee. een blokje kaas is heus gezond. en natuurlijk gaat het om hoeveelheden, maar als school geen suiker wil, dan dus geen hele spekfestijnen, maar een tumtummetje aan het uiteinde voor de kleur.

judith-t

judith-t

14-11-2010 om 19:37 Topicstarter

Ohhh en dan hebben we ook nog 7 kleuterjuffen..

Schijnt dus dat elke jarige kleuter ook nog langs de andere kleuterklassen moeten om felicitaties in ontvangst te nemen. Die krijgen dan ook steevast iets.. [vingertje] Maar niet iets zoetigs hoor! [/vingertje]. Ok, deelt 1 deel tweeling een roos uit (degene die vreselijk charmant kan doen, vindt dat wel leuk). En de ander ? Iemand een idee ? Die wil niet ook een bloem geven.. die wil iets anders.

Hier

doe ik meestal een pot met drop of iets dergelijks, waarbij ze er wat uit kunnen pakken, en daarna kan het in de lerarenkamer staan. Of een pak koekjes, lekker eenvoudig en meestal wordt dat zeer gewaardeerd. Ik heb ook een tweeling en die heb ik laatst dus een zakje zoute en zoete drop laten uitdelen ;-)

groetjes en gefeliciteerd!

Tracteren

rozijnen lusten veel kinderen niet (de mijn niet !)

wij tracteerden o.a op:
- cakejes , altijd goed (de gewone zonder iets erin)
- chips (kleine zakjes )
- kaas en worst en tuc (was een groot succes, ieder mag 3 dingen pakken)

En voor alle juffen ga je ook rond met kaas en worst ,vinden ze heerlijk.
Er wordt ook nog wel snoep getracteerd hoor, al hebben ze dat liever niet. Ze verbieden dat echt niet .

Renata

Renata

18-11-2010 om 12:53

Egel

Neem een meloen, snij hem half door en prik hierin allemaal lange prikkers met daarop fruit, kaas, worst. Ziet er heel grappig uit!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.