Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

jeltje

jeltje

17-05-2012 om 16:50

Tweeling faux-pas?

Besef vanmiddag opeens dat ik vermoedelijk iets helemaal fout heb gedaan. De situatie is als volgt: zoon (6) werd uitgenodigd voor feestje van tweeling T&F. T zit bij hem in de klas en speelt hij regelmatig mee. F kent hij een beetje want die zit in een parallelklas. Maar de uitnodiging was echt vanwege T. Het is dus ook in mijn hoofd gaan zitten als 'feestje T' en ik heb alleen voor T een kado gekocht.
En vandaag besef ik opeens dat dat vast helemaal fout is. Feestje was ook van F dus die had ook een kado moeten krijgen. Toch? Van zoon wordt ik niet veel wijzer, hij denkt dat hij de enige was met 1 kado, en dat dat niets uitmaakte.

Het is al een maand geleden, maar moet ik hier nu nog wat mee? Ik kan natuurlijk dit weekend een kado voor F gaan kopen en hem dat brengen. Ik kan ook ouders mailen en het daar even vanaf laten hangen. Als zij welgemeend 'laat maar, is wel goed' roepen, of wij blijken niet de enige te zijn, kan ik het verder laten gaan.

Wat zouden jullie doen?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Mama5

Mama5

17-05-2012 om 17:08

Och

Ik heb ook een tweeling en ik zou er totaal niet mee zitten. Mijn kinderen ook niet. Ik zou het geloof ik hierbij laten als ik jou was. Het is al een maand geleden.

Fiorucci

Fiorucci

17-05-2012 om 17:09

Een maand later?

Zo laten en je er niet druk om maken,denk ik hoor. Mijn dochter is bevriend met een tweeling dus ik weet dat dat kan gebeuren op een tweelingparty, geen probleem hoor.

Geerdien

Geerdien

17-05-2012 om 17:19

Uitnodiging

Hoe was de uitnodiging opgesteld? Van beide kinderen of alleen van T? Igv alleen T, dan is hij dus ook alleen uitgenodigd door T. Dan is er toch niets aan de hand? De beide kinderen zitten ook in parallelklassen, het is dus ook de bedoeling van de ouders dat de kinderen zich zoveel mogelijk zelfstandig ontwikkelen, los van elkaar. Daar hoort ook aparte vrienden bij.

jeltje

jeltje

17-05-2012 om 17:28

Gezamenlijk

Het was een uitnodiging van hen samen.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Toch

denk ik dat ze iets dergelijks wel vaker meemaken hoor. Ik zou er zeker geen mail aan wijden (hoe bepaal je trouwens dat ze "welgemeend" laat maar zitten terugmailen? ;-). No way dat ze gaan zeggen: fijn dat je even mailt, hier is F's verlanglijstje ;-)
Hooguit zou ik het op het schoolplein (of waar dan ook, maar echt in de wandelgangen) tegen een vd ouders zeggen: dat het je veel later pas te binnen schoot, en dat je het een beetje lullig vond. Zoiets. Als je nu nog een cadeau gaat kopen, maak je het groter dan het is.

tweelingmoeder

tweelingmoeder

17-05-2012 om 22:54

De 1e keer

dat ik een feestje gaf, gaf ik ook een gecombineerd feestje van de tweeling. Bij het uitdelen van de uitnodiging heb ik nog eens extra benadrukt dat ze alleen door Kind A of Kind B waren uitgenodigd, en dat een kadootje voor alleen dat kind volstond. Een enkele ouder had toch een kleinigheidje meegenomen, maar hoefde dus niet. Ik denk dat de ouder dit ook wat duidelijker had moeten maken.

Hier ook

Dezelfde situatie met de tweeling en de uitnodiging was van allebei dus ik heb 2 kadootjes gekocht. Eerlijk gezegd vond ik het een beetje onzin dat de uitnodiging van allebei kwam. Er waren ook nog eens ruim 30 kinderen (toch wel normaal hier in Engeland). Ik zou niet weten wat ik met 60 prullen zou moeten doen. Liever zij dan ik :-)

Maar goed, jij hebt 1 kadootje gedaan en ik zou het daar gewoon bij laten.

Niet jouw fout

Ik vind niet dat je een kadootje voor het andere kind had hoeven kopen. Je kind kent de andere tweelinghelft nauwelijks en is specifiek door de ene tweelinghelft uitgenodigd.

skik

Maylise

Maylise

18-05-2012 om 11:22

Geen probleem

Mijn tweeling gaf ook altijd een gezamelijk feestje. Meestal kregen ze dan ook allebei een cadeautje van een gast maar het kwam ook vaak voor dat ze een gezamelijk cadeautje kregen. De situatie waarin een wel een cadeautje kreeg en de ander niet kan ik me niet herinneren maar ik had het echt niet erg gevonden en de kinderen hadden het in de drukte waarschijnlijk nauwelijks gemerkt. Ik zou me er niet druk over maken in elk geval. Zeker niet in dit geval aangezien jouw zoon echt alleen maar een van de kinderen goed kent. Mijn tweeling zat altijd bij elkaar in de klas dus dat was wel wat anders.

Maak je niet druk

Hi Jeltje,

Als het niet duidelijk was dat het een feestje voor hen beiden was, dan is het toch meer dan logisch dat je alleen voor het 'vriendje' wat hebt gekocht?

Als moeder van een tweeling kan ik in ieder geval zeggen dat ik er niet van wakker zou liggen. Hier houd ik wel altijd twee feestjes, maar het is wel is voorgekomen dat de ander dan ook wat kreeg.

Kinderen zelf zijn meestal zo hyper dat ze het vergeten of niet eens doorhebben. En als ouders in kwestie ook geen opmerkingen hebben gemaakt... nou dan zou ik er echt niet wakker van liggen.

Groetjes,
LindaJ

Wel gemeenschappelijk...

... zie ik net.

Toch maar niet van wakker liggen! Als er zich een kind of ouder diep beledigd had gevoeld, had je dat vast wel gemerkt. En dan nog.

Groetjes,
Linda

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.