Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

picobello

picobello

11-05-2010 om 14:40

Vakantie engels

dochter van 11 wil graag haar engels bijspijkeren.het leek haar leuk om bij bv een engelstalig gezin te komen of een vakantie te verblijven.
Maar hoe pak ik dit aan? Zijn hier organisaties voor? wat zou zo iets kosten en is het evt zelf te regelen?

Henny

Henny

11-05-2010 om 15:26

Niet te jong?

Er zijn vast wel organisaties voor, maar ik kan mij niet voorstellen dat een kind van 11 hier al mee mee mag. Zou je echt een 11 jarige, al op uitwisseling sturen? Persoonlijk zou ik hier niet aan moeten denken.

Tango

Tango

11-05-2010 om 16:13

Jong

Vind ik ook ja, wel goed dat ze het wil doen. Als au-pair mag je w.s. pas werken als je 15 bent o.i.d. Uitwisselingen zijn ook vaak pas op de middelbare school.
Wat mij als eerste te binnen schoot, maar weet natuurlijk niet of je er iets mee kan, is vraag een engels meisje of jongen bij jullie thuis via Europa Kinderhulp o.i.d. Heb je twee vliegen in 1 klap. Je helpt een kind en je dochter oefent haar engels.
Maar eh, als je het niets vindt, moet je het niet doen. Ik kwam er op omdat wij deze zomer een kindje uit Engeland gaan opvangen.

Annet

Annet

11-05-2010 om 19:03

Ook gedaan

Oudste ging met 11 jaar 10 dagen naar een gezin in Ierland. Voordeel was dat wij dit gezin goed kennen. Het is oudste erg goed bevallen hoewel ze ook erg blij was dat ze weer in haar vertrouwde thuis was.
Van officiële uitwisselingsprogramma's heb ik nog nooit gehoord voor deze leeftijd. Wel sportkampen in het buitenland maar dat is dan minimaal vanaf 12 jaar of vanaf 14 jaar.
Europa kinderhulp lijkt mij ook een goed idee. Twee vliegen in één klap.

picobello

picobello

11-05-2010 om 19:04

Bij ons in huis

is even niet mogelijk, vandaar ook dat ik de oudste even uit de thuissituatie wil hebben ( ligt niet aan kind, is gewoon normaal meisje zonder problemen). Ik denk niet dat 11 te jong is, maar mijn idee is ook niet om haar langer dan 2 weken weg te laten gaan.

Ik denk zelf dat een kind wat bij je in huis komt eerder je thuis taal aan neemt. Dat zou hier frans/nederlands zijn en minder het engels aan bod komt.
Dit gezien de ervaring met buren die een kind uit witrusland thuis krijgen al een aantal jaren.

ilsepilse

ilsepilse

11-05-2010 om 22:54

Afs?

maar ik denk dat je dan wat ouder 15 of 16 moet zijn dan kan je id vakantie een uitwisseling doen .

Vroeg het aan engelse moeders

Bij ons heeft geen geen zin, onze thuistaal is NL. Ik vroeg een paar moeders op school of zij zoiets zouden doen, maar de meesten vonden het erg jong, 11 jaar en zouden niet een onbekend kind van die leeftijd uit een ander land komen laten logeren. Ze gaven aan de verantwoordelijkheid te groot te vinden als dat kind de taal niet voldoende spreekt.
succes ermee!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.