Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

koentje

koentje

21-10-2010 om 14:21

Vakantie voorproefje? [moe van school?]

mijn zoon gaf aan zich niet lekker te voelen vanochtend. Hij piept niet zo gauw en is nooit ziek bijna, en zei nu het iidee te hebben te moeten spugen. En hij was zo moeoeoeoeoeoeo. Ik heb hem maar thuisgehouden. Heeft een kwartiertje op de bank gelegen en lijkt nu aardig te genieten van zijn vrije dag....
Vanochtend toen we het erover hadden dat hij misschien toch moest gaan proberen zei hij dat hij het idee had dat hij van zijn fiets zou storten, zo moe voelde hij zich. Vroeg of ik hem dan met de auto zou brengen. Hij wilde eigenlijk v.n. naar school omdat hij anders ook niet naar de opvang zou kunnen. Dus ik heb gezegd dat als hij echt het idee had van zijn fiets te storten hij dan maar thuis moest blijven.
Nu twijfel ik. Hij zit zo lekker te spelen.......
Hebben anderen ook wel eens twijfels over hoe ziek moet een kind zijn om niet naar school te hoeven?

Ziek?

Mijn zoontje voelde zich vorig schooljaar verdacht vaak ziek, en bleek dan gewoon een snipperdag te hebben genomen.
Daar trapte ik natuurlijk niet in. en wat denk je: Op een ochtend was hij weer zoooo ziek, moe, niet lekker enz, maar hup, ik bracht hem naar school. In de middagpauze belde de juf dat hij zich niet lekker voelde, ik vroeg nog of het echt geen ernstig geval van schoolziekte was, bleek hij met hoge koorts op school te zitten.... arm kind! slechte moeder!

Yta Chalne

Yta Chalne

21-10-2010 om 15:08

Ik laat het meestal aan het kind over, als kind zich te ziek voelt blijft 'ie thuis. Ook als het schoolziek is. Zolang dat niet wekelijks gebeurt vind ik het wel best, zo snel gaat het op school allemaal niet dat ze niet een dagje kunnen missen.

Vera*

Vera*

21-10-2010 om 18:03

Geen probleem

Ik heb altijd tegen de kinderen gezegd dat het geen probleem is als ze ziek zijn en daardoor niet naar school willen. Als je ziek bent moet je WEL een dutje doen/uitrusten in de middag. Als je niet lekker bent is twee uur in bed liggen zonder muziek of boek geen probleem en vaak wel fijn maar als je NIET ziek bent is er geen bal aan. De kinderen weten dus al vanaf groep 1 waar ze aan toe zijn.

Tango

Tango

21-10-2010 om 23:03

Herkenbaar

Hier ook herfstvakantie en Tangozoon had dus geen zin in de BSO-vakantieopvang. Hij had de dagen daarvoor al wat buikpijn gehad en maakte hier dus handig misbruik van. Tangoman kon hem dus dinsdag voortijdig ophalen. Thuis even op de bank gelegen, maar daarna weer springlevend. Buikpijn had hij misschien wel hoor, want hij had 2 boterhammen gegeten en daarna een zelfgemaakte appelflap. Zoveel eet hij thuis dus echt niet. Maar op de vraag van Tangodochter of hij zo graag naar huis wilde, antwoordde hij toch echt van "ja".
Ach het komt hier niet vaak voor. Beide kinderen gaan niet met tegenzin naar school, dus af en toe zo'n snipperdagje vind ik niet zo erg.
Overigens hier ook de regel van Vera hoor. Als je ziek bent mag je op de bank liggen, maar 's middags ook even naar bed. Inderdaad heel saai als je je eigenlijk niet ziek voelt.

Proberen

ik wil wel dat ze het eerst probeert (bij twijfel), dan spreek ik even met de leerkracht af dat als het niet gaat ze gewoon moeten bellen.

Maar aan de andere kant, als dat kind gewoon sóchtends echt geen zin heeft, moe is en er belabberd bij zit. Dan mag ze van mij best lekker een dagje thuis spelen en wat tevreden hangen op de bank met wat extra aandacht en verzorging.

Moek

Moek

21-10-2010 om 23:20

Raar virus

Er heerst een raar virus op dit mment, waar ze niet echt koorts van hebben maar zich wel behoorlijk beroerd van voelen. Ze zijn flink verkouden, dat wel. En verder voelen ze zich het ene moment prima en het volgende ellendig. Ik zou het nu dus wel serieus nemen, twee van de mijne hebben het al gehad. De rest van de klas ook, dus het is geen onzin.

Klopt, die van mij ook

Lijkt wel een soort van virus.

Ze is wel naar school gegaan vandaag maar ging bij thuiskomst uit als een kaarsje. Extreem moe, rode wangen en lodderige ogen.

Had niet veel nodig om in een diepe slaap te vallen.

Ze klaagde enorm over vermoeidheid en dat ze zich 'niet lekker' voelde maar kon het niet goed onder woorden brengen.

Ik neem mijn dochter altijd serieus als ze zegt dat ze zich niet lekker voelt. Ik kan het ook altijd aan haar koppie zien. En ja, ik houd haar een enkel keertje wel eens thuis als ze het even niet trekt.

Soms doet een ochtendje even thuis bij moeders veel voor je kind. Een betere oppepper is er niet. Gewoon even niets en lekker dicht bij papa of mama. Niets mis mee.

Zelf haar bedje in gekropen

Mijn meiske van 7 was gisteren, de eerste vrije dag, ineens gaan slapen. Zo was ze nog lekker aan het spelen op haar kamertje, en zo loop ik langs en zie haar opgekruld onder de dekens liggen. Heeft ze twee uur liggen koesen. Ach gut...
Ik laat ze ook wel eens thuisblijven, maar meestal hetzelfde recept als Manda Rijn, eerst proberen.
Zo had ik ook al eens een flater geslagen; dochter had heel vaak buikpijn, dus ik trapte er op den duur niet meer in. Op een dag zei ze wer dat ze niet lekekr was, en moest ze toch eerst naar school. Belde de juf op dat ze haar vakje had volgekotst, de stakker...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.