Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

koentje

koentje

11-01-2011 om 16:26

Valse meiden

Bij mijn zoon in de klas (12 jaar, ADHD, speciaal basis onderwijs) zitten een paar meiden in de klas die maar doorgaan met mijn zoon uit te dagen. Hij wordt dan vaak uitgescholden (vaak voor homo/homootje; heel denigerend) en er worden gemene dingetjes gedaan: hij moest bijv. geblinddoekt op de ladder met gym en het meisje wat hem verbaal moest begeleiden laat hem dan express verstappen. Dit gebeurt allemaal sneaky en de meiden letten goed op of juf of meester in de buurt is.
Nou is mijn zoon, mede door zijn adhd, het type wat het niet kan laten om te reageren maar ook uiteindelijk uit zijn dak gaat als ze maar doorgaan. Waar ik bang voor ben is dat hij uiteindelijk een keer vreselijk gaat meppen. Het gebeurt nu al regelmatig dat hij bijv. schreeuwt tegen ze en dat de juf of meester daar dan wel op reageert....
Dan wordt er tegen hem gezegd;'Zeg, ik zie dat jij aan het schreeuwen bent....' Zo heeft hij het gedaan en hij is vaak zo kwaad dat hij niet goed krijgt uitgelegd op zo'n moment dat ze hem al steeds pesten.
Gelukkig weet zijn eigen meester wel een beetje hoe de vork in de steel zit en houdt hij ze beter in de gaten. Maar bijv. in de gymzaal of op het schoolplein loopt het nog wel eens uit de hand.
Ik kan natuurlijk weer op school gaan praten en erop waan dringen dat ze dit beter in de gaten houden.
Maar ik zou mijn zoon zo graag leren met dit soort rottige spelletjes om te gaan. Het is ook een feit dat die meisjes vaak samenspannen terwijl mijn zoon juist meer de kwetsbare eenling in de groep is.

Uitleggen

uitleggen dat meisjes soms heksen zijn, alleen maar om in het groepje meiden te passen. Zal wel onbegrijpelijk zijn voor hem, maar dan is ie voorbereid.
Zo heb ik mijn dochter uitgelegd dat jongens vaak stoer gaan doen en duwen en trekken als ze haar leuk vinden. Onbegrijpelijk voor haar.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.