Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Veel in een keer

Ik ben alleenstaande moeder van een zoon van bijna 5 jaar.en woon bij mijn moeder in. sinds een kleine twee jaar heb ik een nieuwe vriend. hij is vrachtwagenchauffeur. dus alleen in het weekend thuis.
mijn zoon is de laatste tijd onhandelbaar grote mond luisteren. en geen straf helpt.wat ook direct mijn eerste probleem is. mijn tweede probleem is dat mijn moeder mijn vriend te streng vind in de opvoeding van mijn. zoals afgelopen zondag het geval was tijdens het eten. en heeft ze hem voor de 3de het huis uitgeschopt.
me sommige dingen is hij ook veel te streng maar in de meeste gevallen helpt het wel. ze heeft zondag mijn vriend voor de voeten gegooit dat hij het recht niet heeft omdat het zijn zoon niet is. waarop mijn vriend antwoorde jou zoon is het ook niet.
ik weet op het moment echt niet wat ik moet doen
ik weet wel dat ik er stappel gek van word. van alles

elsje78

elsje78

02-08-2010 om 11:16

Hoi

Is er geen mogelijkheid om op jezelf te gaan wonen?
En woont hij ook bij je moeder in? Of heeft hij ook een eigen huis?

Tja, ik vind dat jij de moeder bent, dus ook beslist, maar het lijkt me voor niemand een goede zaak dat je moeder en je vriend zo openlijk overhoop liggen. Waarom is hij degene die streng doet, en niet jij?

Nogmaals, als jij op jezelf woont is jouw moeder ook geen opvoeder meer, maar gewoon oma en dat lijkt me makkelijker...

sterkte

buzz

buzz

02-08-2010 om 11:20

denk zo als buitenstaander dat er voor allemaal iets te zeggen is.
Voor je zoon is het natuurlijk lastig, een ander in zijn leven, die ook mee doet aan de opvoeding maar alleen in het weekend.
Misschien is het verwarrend voor hem, of is hij er onzeker door. En dat daar zijn dwarse gedrag vandaan komt. Veel met hem praten zou ik zeggen en hem laten blijken hoe waardevol hij voor je is en hoe belangrijk, en dat niet alleen door met hem te praten maar het hem ook gewoon laten merken.
Voor je moeder is het natuurlijk een beetje het zelfde, het is denk ik uit jou verhaal haar huis, waar jij bij woont met kind, en zij neemt denk ik best een heel gedeelte van de opvoeding voor haar rekening, ze is de vader niet, maar wel de oma, die hardsike voor kind en kleinkind klaarstaat. Wat mij betrefd heeft ze onder haar dak best wat te zeggen lijkt mij zo, en valt zo een reactie van je vriend best koud op haar dak, het is wel oma. Het enige om daar onderuit te komen is of goed praten met zijn allen , of op je zelf te gaan wonen.
Tja en ik denk dat jij met je vriend eens goed over opvoeden en wat wie en waar wel en niet mee bemoeien moet gaan praten. Zelf vind je hem ook vaak streng zeg je (maar het helpt wel) tja er zijn duizxend wegen die naar rome leiden.
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het allemaal nog maar erg pril is, en dan moet gewoon iedereen ff wennen, dat gaat natuurlijk met vallen en opstaan. Maar praten en je uitspreken en goed bedenken hoe en wat je zelf wil lijkt me erg belangrijk. Verder heb je gewoon rekening te houden met je moeder die dat ook met jou doet, en natuurlijk met je zoontje. (zelfde soort situatie had een vriendin van mij, met veel praten is veel duidelijk geworden voor iedereen, en dat heeft geholpen)

baffy

baffy

02-08-2010 om 11:49 Topicstarter

Vervolg

Op me zelf gaan wonen is op het moment geen optie hoe graag ik ook wil.
Ik zit namelijk net bij het gkb dus dat gaat heel moeilijk worden. Ik ga op het moment bijna twee jaar met mijn vriend. hij woont op zich zelf in een flat. waar ik niet bij in wil. het is een hele kleine flat en totaal geen ruimte. waar ik dus niet met mijn zoon in wil. het is nu de 3 de keer dat mijn moeder mijn vriend de deur gewezen heeft. sinds dat mijn zoon naar school is is hij zo. hele grote mond wat natuurlijk van school komt.Ik maak hem duidelijk dat hij zulke woorden niet mag gebruiken. en moet dan even stil op de bank ziten na een paar keer waarschuwen.
het zelfde doe ik als hij niet wil luisteren.natuurlijk zijn er veel verwarring voor mijn zoon. dingen die hij van mij mag mag weer niet van oma en ga zo maar door.bv als we smorgen van bed af komen mag hij van mij direct tv kijken. maar als oma eerder beneden is mag hij pas van haar om 10 uur tv kijken. een klein voorbeeld.Mijn vriend is voornamelijk de hele zondag bij ons. we gaan vaak leuke dingen doen elkaar. maar als mijn zoon niet luisteren wil. waarschuwd mijn vriend niet eerst maar handeld dan gelijk bv geen boekje lezen of noem maar op. ik weet dat alles heel verwarrend is mijn zoon. 3 mensen met andere regels of opvoeding

heel lastig allemaal en vooral om dat allemaal op een lijn te krijgen

koentje

koentje

02-08-2010 om 13:26

Maak duidelijke afspraken

Je moet even goed praten met elkaar. Je moeder moet zich goed realiseren dat het voor haar kleinzoon bijzonder verwarrend is dat hij terecht wordt gewezen door de een die dan weer door de andere volwassene het huis uit gestuurd wordt! Aha... alle ruimte om de grote mensen tegen elkaar uit te spelen. Daarnaast een moeder die hem niet zo hard aanpakt en het allemaal ook niet meer weet. Lastig voor jou, maar bedenk ook wat je voor jezelf en je zoon wilt en laat de leeuwin in je wakker worden.
Neem het heft in handen.
Schrijf op welke afspraken jij wilt hanteren.
Drie keer waarschuwen en daarna pas straf?
Welke straf?
Hoe laat tv kijken? Overleg met je moeder waarom zij wilt dat dit pas om 10 mag. Als zij dit zo wil in haar eigen huis zul je je aan moeten passen en jouw zoon aan de dezelfde afspraken moeten houden als je moeder. Of je moeder komt jouw tegemoet, maar zorg dat je als volwassenen op een liojn komt.
Zeker met een jongetje die brutaal wordt moet je goed de lijnen uit zetten om te voorkomen dat het erger wordt.
succes!

buzz

buzz

02-08-2010 om 21:01

iok dacht dat de liefde nog maar pril was, maar als iedereen eigenlijk al aan de situatie gewent zou kunnen zijn rest er niets anders als te zeggen.
Maak het duidelijk voor je zoontje dan weet hij wat hij kan maken en wat niet. Natuurlijk kan het best eens een keer of met 1 ding anders gaan, dat begrijpen kinderen best. (zelfs de hond van mijn moeder gaat vlug van de bank als hij mijn vader met de auto hoort aankomen). Dus kinderen snappen dat ook. Maar met 3 partijen rekening houden word voor een kind wel ingewikkeld denk ik zo.
Moeilijk het is jou kind jou vriend en jou moeder, allemaal mensen waar je van houd. Maar goed ik kan me nouwelijks voorstellen dat ze het er niet meeens zijn dat het niet heel duidelijk is op deze manier. Kom elkaar tegemoet en haal overal het beste uit. Misschien opschrijven misschien praten. En tja een zoontje op die leeftijd met invloeden van buitenaf, zucht haha, hier ook een net op de basisschool waarbij ik soms denk HU Waar haalt hij dat gedrag, of die manier van praten vandaan? sterkte er mee, het komt vast goed

Tijgeroog

Tijgeroog

02-08-2010 om 21:35

Tegen je vriend

Ik sluit me aan bij de voorgaande berichten, ik vind die heel zinnig. Maar ik wil nog iets toevoegen. Je schrijft:
"met sommige dingen is hij ook veel te streng maar in de meeste gevallen helpt het wel."

Het is wel jouw kind. Als jij vindt dat je vriend te streng is tegen je zoontje mag je dat gewoon tegen hem zeggen en zal hij daar rekening mee moeten houden. Zorg dat je niet door je vriend over je heen laten lopen. En ook al werkt het streng zijn tegen je kind, op de korte termijn, dan wil dat nog niet zeggen dat het op lange termijn ook goed voor 'm is. Ik denk dat kinderen er vaak meer van leren van een rustige aanpak als ze iets doen wat niet mag, en een volgende keer beter reageren.

angelina ballerina

angelina ballerina

02-08-2010 om 21:47

Opvoeding versus huisregels

Ik denk dat het voor je zoon erg belangrijk is dat hij weet waar hij aan toe is en wat hij van jullie kan verwachten.
Ik ben van mening dat de ouder degene is die zijn of haar kind moet opvoeden, niet de partner. In jullie geval moet jij dus degene zijn die regels opsteld en ervoor zorgt dat ze worden nageleeft. Jij moet dus degene zijn die jou zoon aanspreekt op bepaald gedrag, niet je vriend. Omdat je bij je moeder woont is het logisch dat zij de huisregels bepaald. Ze heeft het recht om je zoon aan te spreken op bepaalde zaken hieromtrend. De opvoeding daar ga jij dus over maar specifieke huisregels bepaald je moeder. Je vriend zou eigenlijk alleen je zoontje aan moeten spreken over zaken die direct betrekking hebben op hemzelf.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.