Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

es

es

28-10-2009 om 15:06

Verhuizen voor de kinderen?

Wij hebben een dochter van 6 en een zoon van 3 en wonen in een fijn huis met prima buren. Er is alleen weinig speelruimte in de buurt en vrijwel geen kinderen om mee te spelen. De basisschool is 10 minuten fietsen hier vandaan, en daar wonen de meeste kinderen.
Ik zie daar altijd heel veel kinderen buiten spelen en ouders met elkaar meelopen naar school en dergelijke.
Na half 4 worden bijna geen speelafspraakjes gemaakt en in het weekend is het hier echt saai voor de kinderen. Dus ben ik ze constant aan het vermaken, spelletjes met ze doen buiten en binnnen, knutselen of eropuit naar een speeltuintje verderweg.
Eigenlijk zou het veel leuker zijn als ze in die kinderrijke buurt wonen (mij lijkt het ook gezelliger)
Sommigen zeggen; Ach, over 10 jaar gaan ze weer naar een andere school en hebben ze andere vriendjes.
Maar ik moet er niet aan denken dat ze de komende 10 jaar niet lekker samen kunnen spelen met anderen.
Wat vinden jullie: zou je verhuizen of niet?
Groetjes Es

angel3

angel3

28-10-2009 om 15:14

Lastig

wij hebben het wel gedaan maar er speelden meer factoren mee. Zo woonden wij aan een drukke weg waardoor de kinderen (nu 6 en 4) nooit zelfstandig naar buiten konden behalve in de tuin. We woonden beetje buitenaf dus ook niks op loopafstand. Het huis zou ik te klein hebben gevonden als ze zouden gaan puberen dus op zich hadden we nog wel even voort gekund. Onze voorgangers hebben er wel 30 jaar gewoond en 3 kinderen opgevoed. Maar goed... wij kregen een once in a lifetime kans mbt nieuwbouw en die kans hebben we wel gepakt. Ook al woonden we prachtig! (aan de ene kant aan rivier met bootje aan de tuin), andere kant dus die drukke weg.
Nu gaan we bijna verhuizen en is het afweachten. Voor hetzelfde geld wonen er weinig kinderen straks.... maar dan blijf ik zitten :)

Ja absoluut als het kan

ik vind het heerlijk dat dochter nu buiten kan spelen op de stoep met alle buurkinderen die voor de helft ook op dezelfde school zitten. vriendinnetjes op loopafstand, veel ook in de straat zelf.

Tot haar 5e woonde we in een kinderloze straat, zonder stoep, wel op loopafstand van de school maar in een volksbuurt waar het gewoon niet altijd veilig was. We wonen nu in een super kindervriendelijke wijk (voor randstadse begrippen hebben ze ontzettend veel vrijheid) en ik ben veel minder met haar bezig (ze is nu ook ouder) omdat ze daar nu andere kinderen voor heeft.

als het kan dan zou ik het zeker doen, je verhuist binnen je eigen wijk bwegrijp ik, nou dan had ik het meteen gedaan.

Wij hebben in de buurt van de oude school eerst gezocht maar kondeen geen huis krijgen (toen overspannen koopmarkt) en zijn hier naar toe getrokken en ik ben ZOOO blij dat het toen niet lukte omdat we hier zo goed zitten voor de kinderen. Enige wat ik mis is het mooie oude centrum (vroeger op loopafstand).

Bastet

Bastet

28-10-2009 om 18:08

Niet gedaan

Ik heb het nooit gedaan,verhuizen,maar wel bewust regelmatig vriendjes meegenomen om bij ons te spelen.Sinds een jaar zijn er alsnog twee meisjes komen wonen hier,wat dus erg leuk is voor mijn dochter.
groetjes,Bastet

liedewij

liedewij

28-10-2009 om 21:19

Ik zou het wel overwegen

Ik zou het wel jammer vinden voor de kinderen als ze niet buiten de tuin kunnen spelen. Ook voor de komende jaren. Het lijkt mij ook goed voor hun ontwikkeling dat ze buiten het gezichtsveld van hun ouders kunnen spelen, ontdekken en kattekwaad uit kunnen halen. Dat zou voor mij wel een overweging zijn om te verhuizen. Vriendjes in de buurt is maar betrekkelijk. Een aantal jaren geleden hadden wij ook weinig kinderen in de buurt en keek ik soms jaloers naar gezinnen een paar straten verderop waarvan de kinderen elkaar opzochten. Inmiddels zijn hier een aantal gezinnen met kinderen komen wonen. Wat niet direkt wil zeggen dat de kinderen veel samen optrekken.
Je geeft zelf ook aan dat het je gezellig lijkt. Wat lijkt je dan gezellig? Meer kinderen over de vloer? Of een kinderrijke buurt en voor jou ook de mogelijkheid om daar leuke volwassen contacten aan over te houden? Vanwege de ontwikkeling van je kinderen en je eigen voorkeur zou ik verhuizen wel overwegen. Niet omdat de kinderen dan het weekend onder de pannen zijn want dat kan nog wel eens tegen vallen.

Liedewij

Liedewij

Linda99

Linda99

28-10-2009 om 22:21

Wij

Wij wonen sinds 4 jaar in een gezellige en redelijk kinderrijke buurt. Heerlijk! Maar....we zijn verhuisd omdat we in een flat woonden in een buurt waar buiten spelen geen optie was. Dus wij hadden een "goede" reden om te verhuizen.

Alleen vanwege speelafspraakjes verhuizen....Lijkt me best een pittige beslissing. Als je nou toch al wilde kijken voor een ander huis is het wat anders denk ik.

Zelf zit ik nu trouwens met een dilemma de andere kant op: doe ik de kinderen naar een andere school een flink stuk verder weg (niet tevreden over huidige school) of probeer ik er alles aan te doen om de kinderen toch in hun vertrouwde omgeving naar school (vlakbij) te laten gaan?

Wel

Wij moesten sowieso verhuizen omdat het huis te klein werd. Maar ik ben echt op zoek gegaan naar een kinderrijke buurt met veel buitenspeel mogelijkheden.
En wat ben ik daar blij mee. Niet alleen omdat ik mijn kinderen minder hoef te vermaken, maar ook omdat ze buitenspelen zo heerlijk vinden. Mijn oudste van 6 zegt nog heel vaak: wat wonen we hier leuk, veel beter dan ons oude huis, toen konden we niet buitenspelen.

Guinevere

Guinevere

29-10-2009 om 12:48

Nee

Nee, dit zou voor mij geen reden zijn om te verhuizen. Wij wonen trouwens in een kinderrijke buurt waar veel op straat wordt gespeeld. Alleen speelt zoonlief bij voorkeur met kinderen van school, en die is ook 10 min. verderop. Het spelen gaat hier dus op afspraak en dat loopt prima. Die 10 minuten zijn daar geen belemmering in. Ik zou proberen iets pro-actiever te worden bij het maken van speelafspraken.

Guinevere

Guinevere

29-10-2009 om 12:50

Weekend

Oh, en voor die weekenden: dan kun je toch ook speelafspraken maken? Of doe ze op scouting oid?

es

es

29-10-2009 om 19:11

Afspraakjes

De meningen zijn nog al verdeeld!

Weet je wat het is: 90% van de kinderen van school woont in de woonwijk bij de school, ze lopen samen naar school en naar huis, de ouders kennen elkaar en afspraakjes zijn snel gemaakt.
In deze woonwijk stikt het van de speeltuintjes en brede stoepen.
Wij wonen echt 3 wijken verderop, 2 zeer drukke wegen ertussen.
Wij wonen aan een redelijk drukke straat tegenover een park (waar ze pas vanaf hun 12e alleen kunnen spelen omdat er geen overzicht/controle is)
Mijn oudste dochter maakt in de klas moeilijk afspraakjes (heeft klas overgeslagen en heeft een andere manier van spelen/communiceren dan de rest)
Ik ben zelf ook geen ster met afspraakjes maken ben niet zo van de clubjes. Onze zoon maakt heel snel contact en is heel sociaal.
Ik wil (zeker voor mn dochter) voldoende mogelijkheden creeren om met kinderen te spelen. Natuurlijk zit ze ook op een sport, maar daar komen ook geen afspraken van. Iedereen is tegenwoordig druk en aan het halen en brengen. Ik werk zelf maar 2 dagen, en vindt het hier zelf ook behoorlijk saai, en als je dan de hele dag de kinderen moet vermaken en ze nooit lekker buiten kunnen spelen (zoals ik dat vroeger wel deed)is dat wel eens jammer. Als ze bij een klasgenootje speelt zijn ze altijd uren buiten en met veel andere kinderen, dat is toch heerlijk?
Groetjes Es

es

es

29-10-2009 om 19:14

O ja

Ik neem zoveel mogelijk kinderen mee tussen de middag of op woe/vrijdag, maar dan kom ik uit op 1 keer tussen de middag en 1 keer in de 2 weken op een middag. Vind ik te weinig en wat denk je van de weekenden?
groetjes es

liedewij

liedewij

29-10-2009 om 22:59

Op een rij zetten

Probeer voor jezelf zaken goed te scheiden. Je dochter heeft in jouw ogen te weinig afspraakjes. Ze is nog maar 6. Vind ik best jong om een rijk sociaal leven te moeten hebben. Maar tegenwoordig is dat wel vaak de norm denk ik. Komt het doordat jullie in een andere wijk wonen of komt het doordat jullie dochter "anders" is dan de andere kinderen? Denk je echt dat een andere woonomgeving leidt tot meer/betere sociale contacten voor haar? Wil je zelf graag weg omdat je het saai vindt? En wat verwacht je dan van je nieuwe omgeving(voor jezelf)? Staar je niet blind op die buurtkinderen maar probeer alles eens goed op een rij te zetten. De voor- en nadelen van een andere omgeving.Wat verwacht je van het weekend in een andere buurt? Mijn ervaring is dat ze in de weekenden helemaal niet zoveel met andere kinderen spelen door alle sporten e.d. Je verwachtingen kun je ook benoemen en bekijk eens samen met je man of ze reeel zijn. (wij hebben 4 kinderen en wonen in een redelijk kinderrijke buurt. Zoon van 10 is ook net even anders dan de ander. Hij zit goed in z'n vel, heeft vriendjes en speelt misschien ook eens per week/ 2 weken. Ik moest eraan wennen maar zie nu dat het bij hem hoort.De andere 3 zoeken wel kinderen in de buurt op)

Ik vind het inderdaad van belang dat onze kinderen buiten kunnen spelen. Hun grenzen kunnen verleggen buiten de tuin.Een stuk vrijheid ervaren. Die buurtkinderen hecht ik minder belang aan omdat ik zie dat ze hier niet de boventoon voeren. Dus dat laatste zou voor mij geen reden zijn te verhuizen. De vrijheid van buiten spelen echter wel.

liedewij

May

May

30-10-2009 om 08:58

Wij zijn verhuisd..

Wij woonden aan een drukke weg en hadden weinig kinderen in de buurt. We zijn maar een klein stukje verhuisd, maar het is een wereld van verschil. We wonen nu in een rustige straat vol kinderen. Ze spelen nu veel buiten, ik heb er echt geen seconde spijt van gehad..

emma43

emma43

30-10-2009 om 11:41

Verhuisd.

Wij woonde heerlijk in een polder met een bos als achtertuin.Speelafspraken waren eigenlijk nooit een probleem,ik nam kinderen na schooltijd mee en dan werden ze opgehaald.
We zijn echter wel verhuisd.als we daar waren blijven wonen dan was onze dochter absoluut nog niet zelfstandig genoeg geweest om naar het middelbaar te gaan.Ze kon niet met de fiets naar school,kon ook nooit een boodschapje doen enz enz.Nooit iets zelfstandig doen ,ik was er altijd bij.Plus als ze naar het middelbaar zou gaan ,dan zou ik haar nog niet met haar fiets over de smalle polderweggetjes durven sturen.
Nu wonen we in een straat met speeltuinte op de hoek.Bushalte dichtbij.
Mijn dochter was 9 toen we verhuisde,mijn zoontje is nu 9 en al veel zelfstandiger.Dat is een voordeel.
Voor de speelafspraken hadden we niet hoeven te verhuizen.Mijn dochter heeft altijd meer afspraken gehad als mijn zoontje.Hij gaat ook niet naar het speeltuintje.
1 vriendin van mijn dochter woont nog in de polder en dat meisje wordt toch vaak vergeten als er spontaan afgesproken wordt.Dat is dan blijkbaar toch net te ver fietsen.Wij woonden daar heerlijk,maar we zijn blij dat we voor de kinderen verhuisd zijn.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.