Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Henny2

Henny2

12-01-2012 om 11:19

Verjaardag cadeau idee zoon van 7

Weer een verjaardag cadeau vraagje. Zoon wordt deze maand 7. Maar qua cadeau weet ik het niet. Hij is een bolleboos en wil heel graag alles ontdekken. Helaas vind hij dingen ook snel saai. Dus lego of playmobiel is het niet. Ik dacht zelf aan Cuboro knikkerbaan waar er nog iets gebeurd na het bouwen namelijk de knikkers rollen. Of ik zag iets leuks op internet LASER PEGS http://www.zometool.com/products. Het is ook bouwen maar dan gebeurd er nog iets. Het geeft licht. Aangezien zoon gefascineerd is door alles wat licht geeft lijkt me het een heel leuk cadeau. Heeft iemand dit speelgoed thuis en spelen ze er mee? Zijn er nadelen bv knikkerbaan blijft niet op zijn plek staan maar valt om. Verder dan dit kom ik niet qua ideeën. Hij houdt wel van hutten bouwen maar daar heb je niets voor nodig...
Pfff moeilijk hoor omdat hij toch niet echt speelt met het speelgoed wat hij al heeft. Ik vind het bijna zonde om iets te geven want straks speelt hij er niet mee, vind hij het weer saai. Kapla heeft hij dat vind hij gelukkig wel heel leuk. Wat hij ook wel graag doet is schaken en andere spelletjes. Gezelschapsspelletjes hebben we al genoeg. Graag tips en ervaringen.

Rafelkap

Rafelkap

12-01-2012 om 11:34

Wat ideeen

Hier ook een zoon van bijna 7. Wij hebben ook de cuboro knikkerbaan. Erg leuk speelgoed (ook voor ons), gaat niet kapot en blijft. Behalve lego, knexx en kapla vindt hij beyblades ook geweldig. Hij wil graag een beybladebak voor z'n verjaardag. Beyblades zijn moderne tolletjes (maar dat mag je niet zeggen), alle jongetjes in zijn klas spelen ermee.
Verder is een cd speler voor op z'n kamer misschien een idee? Er zijn prachtige luisterboeken voor kinderen.

Boek experimenten

Mijn jongens hebben zo'n experimentenboek met allerlei soorten proefje, zowel heel simpel die ze zelf kunnen doen als een stuk ingewikkelder die je echt samen moet doen. Er stonden ook trucs in en dat vonden ze altijd prachtig om opa's en oma's mee om te tuin te leiden (kaarttrucs dacht ik en zo). Titel weet ik niet uit mijn hoofd en ik zit op mijn werk, maar ik kan vanmiddag voor je kijken als je wilt.

Rafelkap

Rafelkap

12-01-2012 om 12:24

Oja: spectro

Schiet me opeens te binnen, kado van de sint dit jaar: spectro, experimenteren met electriciteit en ook met lampjes e.d. Ook een idee?

Ook zoon v bijna 7

Hier heb ik t zelfde geval! Veel kapla, je hebt nu ook nieuw kapla met verbindingsstukjes. Een kleine iPod is ook leuk. Verder sportieve dingen als skateboard en skates zijn leuk. Goochel doos, magneten proefjes is hier ook favoriet. Boek over dieren, dino's of Egypte doet t ook goed.. En als je een Nintendo wil overwegen is ook een goed cadeau. Hier wordt ie t meest gebruikt om foto's mee te maken en geluid/muziek/liedjes op te nemen.. !!

Irene

Irene

12-01-2012 om 19:51

Succesnummers hier

Een echte mooi bewerkte houten schatkist met slot (tip: bewaar zelf een reservesleuteltje). Of het boek "WOW", een heel mooi vormgegeven soort encyclopedie waar ze hier in blijven kijken.
Is je zoon een beetje voorzichtig type, dan kun je met 7 jaar ook wel een zakmes geven. Of dingen als een kompas, walkietalkies of een metaaldetector bijvoorbeeld.

Andere boeg

en vanuit een geheel andere hoek: heeft-ie al een abonnement op de Donald Duck?

Groeten,

Temet

Tango

Tango

12-01-2012 om 22:04

Explore

Van explore (verkrijgbaar bij de meeste speelgoedwinkels) heb je allerlei ontdek-dingen. Dino skeletten of edelstenen hakken uit een stuk gips. Vind onze 7-jarige prachtig. Maar ook andere dingen zoals microscopen, kompassen etc.
De gewone Donald Duck is misschien nog niet echt leesbaar voor een 7-jarige, niet voor de onze in ieder geval, maar wel de Donald Duck Junior.
CD-speler is ook erg leuk. Onze 7-jarige luistert momenteel graag de luister cd's van Dolfje Weerwolfje. Erg leuk.
Verder geen tips, hier speelt 7-jarige zoon momenteel alleen en echt alleen maar met Toy Story figuren. Hij heeft al een hele verzameling, maar dat zocht je geloof ik niet.

Vic

Vic

14-01-2012 om 14:58

Ik weet het ook niet ;-(

Dochter wordt volgende week zondag 7 en ik heb nog geen idee wat ik moet geven. Het voelt alsof Sinterklaas net achter de rug is. Kind had zelf ook geen ideeën, maar een nieuw DS-spelletje zag ze dan wel zitten. Aan opa en oma heb ik een legpuzzel gevraagd (150-250 stukjes), en ik denk dat ze ook wel Playmobil gaat krijgen.
Een abonnement op Donald Duck klinkt ook heel leuk, maar 109 euro vind ik wel veel geld.

Rafelkap

Rafelkap

14-01-2012 om 15:49

Bijna 7 jarige

Nog ergens in de 30 nachtjes slapen en dan wordt zoon hier ook 7. Hij wil dolgraag een heel legokasteel. Vorig jaar ook al, toen heb ik hem nog 'bepraat' dat het een draak werd. Dit jaar komt de doos van marktplaats, hij heeft zelf zijn kasteel uitgezocht. Nieuw zijn dat belachelijke prijzen namelijk.
Voor playmobil zou ik ook eerst even op marktplaats kijken.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

14-01-2012 om 19:42

Walky talky

Hier wordt heel veel gedaan met de walky talky's. Hele avonturen worden ermee beleeft. WIj hebben wel goede gekocht, waarmee je een flink bereik hebt.

Dendy

Henny2

Henny2

20-01-2012 om 09:54

En het wordt.....

Een walky talky en Donald Duck Junior abonement. Het lijkt me echt iets voor zoon. Nu nog een geschikte Walky talky vinden die tegen een stootje kan.... Bedankt voor de leuke ideeën :-) Daarom ben ik zo blij met dit forum.

Annet

Annet

20-01-2012 om 14:04

Kan je zoon al lezen?

Als hij nu 7 wordt, neem ik aan dat hij in groep 3 zit. Voor een beetje vlotte lezer is de DDjunior wel erg makkelijk. Ik zou dan eerder de echte DD geven.

Henny2

Henny2

21-01-2012 om 18:48

Hmmm.....

Zoon zit in groep 4 (is een beetje versneld) en is een snelle lezer. Ik twijfel nu of het de DD junior wordt. De gewone DD ziet er weer zo druk uit. Meer voor oudere kinderen. Ik ga maandag even kijken bij de boekhandel. Er schijnt ook een hele leuke G. Stilton reist door de tijd te zijn. Misschien is dat wel iets. Hij is gek op geschiedenis. Misschien nog een beetje moeilijk maar die plaatjes vindt hij vast ook heel leuk. Jeetje het valt niet mee. Het is niet een jongen die echt van speelgoed houdt vandaar... Bedankt voor het meedenken :-)

Annet

Annet

21-01-2012 om 20:06

Absoluut de gewone dd

De gewone DD is voor alle leeftijden. Ik heb ooit gehoord dat je vanaf ongeveer Avi-4 de DD kan lezen.
De DD staat vol met info. Je kunt het zo gek niet bedenken of je hebt het geleerd van de DD.
Haal anders eerst een los exemplaar.
Hier ook een versneld kind dat vanaf net 7 jaar gek was op de DD (en nu nog steeds is, net zoals zijn 5 jaar oudere zus).

Enne...... alvast een tip voor over een jaar of zo (misschien 2): er zijn erg leuke stripboeken over geschiedenis. De serie heet: van nul tot nu.

mijk

mijk

21-01-2012 om 21:57

Dochter

zit in groep 3 en maakt nu al uitstapjes naar de echte dd van broer.Junior is echt veel en veel te simpel voor je zoon...

Mijk

Dendy Pearson

Dendy Pearson

21-01-2012 om 22:47

Merk walky talky

Wij hebben de walky talky's van het merk Alecto. Deze zijn stevig en hebben een gigantisch bereik. Inmiddels hebben meer kinderen hier in de straat deze walky talky's en ze werken allemaal op elkaar. Ook als ze allemaal binnen zijn, scheelt enorm in telefoonkosten:-)
Ze zijn wat duurder dan een gewoon speelgoedmerk, maar absoluut hun geld waard. Met de goedkope exemplaren kunnen ze hier net de hoek om met al die huizen.

grt Dendy

Maylise

Maylise

22-01-2012 om 01:51

Gewone dd

Hier hebben wel al jaar en dag de gewone Donald Duck. Mijn jongere kinderen begonnen die met 5/6 ook wel te lezen. Ook als ze het nog niet elk woord in het begin snapten was dat niet zo'n punt. Het verhaal konden ze wel volgen. En al heel vlug kunnen ze de DD echt zelf lezen. Daarnaast is de Donald Duck ook voor ouders best leuk dus wat dat betreft ook een goede investering :)

Fiorucci

Fiorucci

22-01-2012 om 08:37

Ja hoor

DD is altijd leuk, ook als je nauwelijks kunt lezen, heb ik hier gemerkt.

Gewone dd

een abonnement op DD junior duurt meen ik anderhalf jaar. Dat is lang voor een niet-zwakke lezer denk ik, want die is na een half jaar het junior-niveau wel ontstegen en dan is zo'n blad erg snel uit - er staat veel minder in dan in de gewone DD.

Anders koop je een half jaar de DD junior los en stap je daarna over op de gewone DD. Misschien moet je dan wel een dealtje maken met de bladenboer dat-ie er wekelijks een voor je apart legt. Een abonnement is namelijk niet echt goedkoper dan losse nummers vziw.

Zoon kreeg hier de gewone DD voor zijn 6e verjaardag, maar dt is een snelle lezer. Donderdag (als het blad komt) is nu ongeveer zijn favoriete dag van de week, wat dat betreft wat het een zeer geslaagd cadeau.

Groeten,

Temet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.