Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Fleur Mas

Fleur Mas

25-06-2010 om 06:42

Verjaarskadootje

Medeforummers,

Mijn twee kindjes gaan as week voor het eerst naar een partijtje van een vriendje.
Aangezien het voor mij ook de eerste keer is weet ik niet waar ik goed aan doe.
Heb aan zijn moeder gevraagd of hij nog wensen had,toen kwamen de standaard dingen zoals cars lego en playmobiel.
Ok, nu moet ik dus vanmiddag twee kadootjes gaan kopen,maar ik weet echt niet hoeveel je aan zo'n kadootje moet uitgeven,wil niet dat mijn kids voor gek staan maar wil ook niet over de top,het betreft een jongetje uit de klas die gemiddeld 2x per week bij ons pseelt en mijn kids 2x per week bij hem,heeft er iemand enig idee,hoeveel geven jullie er aan uit,en doe ik verstandig om per kind een kadootje te geven of 1 kadoo namens allebei?

Groetjes Fleur

Hier ook

5-7,5 euro lijkt me prima voor een schoolvriendje. Voor dat bedrag kun je nog wel wat leuks krijgen. Persoonlijk geven wij iets meer uit aan kado's voor kinderen die echt goede vriendjes zijn (of ook goeie kennissen/vrienden van papa en mama), dan gaat het hier ook wel naar de 10 euro. Ik zou me niet vastpinnen aan een bepaald bedrag, als je iets geweldig leuks tegenkomt voor weinig (bij de Action wil dat wel eens lukken) dan is dat prima, toch?

Schoonzus hier heeft altijd de neiging om haar budget vol te maken bij verjaardagen, dan heeft ze denk ik iets van 15 euro in gedachten en krijgen kinderen weer veel te veel (kleinere, maar leuke) kado's.

Ik ben zelf wel voor één wat groter kado (als je inderdaad twijfelt tussen 1 of 2 kadootjes), het huis stroomt hier tenminste altijd aardig vol met prulletjes.

vlinder72

vlinder72

25-06-2010 om 11:22

Inderdaad

hier ook tussen de 5 en 7,50 euro. En soms koop ik een iets duurder cadeautje als ik zeker weet dat iemand iets heel graag wil hebben. Playmobil en Lego is altijd een succes maar vaak hebben ze daar al van alles van en koop je iets dat ze al hebben. En vijfjarige kindertjes vinden dat meestal niet zo leuk. Daarom ga ik meestal voor de waterpistolen, tattoo's, gelpennen, pokemon dingen etc. En ik neem meestal een van mijn kinderen mee. Vaak kunnen ze zelf heel goed aangeven wat iemand wel of niet leuk vindt.

Hier

Het wordt eentonig: idd tussen de 5 - 7½ euro. Ik geef vaak een lego racer, kunnen ze een keer in elkaar zetten, en kan daarna bij de rest vd lego als ze dat willen.

judiths mama

judiths mama

25-06-2010 om 22:04

Ik zat altijd wat hoger

omdat ik dat gewend was van verjaardagen van kinderen van vriendinnen ofzo. Dan geef ik meestal een tientje uit. Bij feestjes aan huis, merkte ik dat er toch wel minder uitgegeven werd, ik denk inderdaad de bedragen die hier genoemd worden. Maar als de kinderen gemiddeld 4 keer per week met elkaar spelen, zou ik toch weer geneigd zijn om wat meer uit te geven.

Groetjes, Saskia

Dendy Pearson

Dendy Pearson

25-06-2010 om 22:36

Hier

zo rond een tientje. Een leuke doos lego kost dat algauw. Ik geloof dat iedereen hier dat ongeveer ook aanhoudt. Maar ik heb ook wel eens een vlieger van minder gegeven en ook wel eens iets wat iets duurder was, omdat ik wist dat de jarige er erg blij mee zou zijn. Het gaat toch om het kadootje en niet om de prijs?
Ik zou beide kinderen een eigen kado laten geven. Lijkt me niet leuk om dat samen te moeten doen. Het zijn toch aparte individuutjes? Die elk voor het eerst naar een kinderfeestje gaan?

Dendy

Fleur Mas

Fleur Mas

26-06-2010 om 10:37

Hebben

jullie het nu over +- 7.50 pp of totaal, ik moet eerlijk zeggen dat ik 15.00 totaal best pittig vind,
groet

liora

liora

26-06-2010 om 11:20

Fleur

15euro is wel veel maar het zijn dan ook twee feestjes! En ik zou ook twee cadeautjes doen,zoals anderen al zeiden.

Groeten,

Liora

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Hier ook een tweeling

die inmiddels al aardig wat feestjes-ervaring hebben met hun 7 jaar ;-) (op dit moment zijn ze ook weg).

Wij hebben niet veel geld en wat we hebben kunnen we niet altijd besteden aan dit soort dingen. Ik probeer heel erg naar het kind te kijken en meestal koop ik wel 2 kado'tjes. Maar het vraagt ook creativiteit. Op een OO meeting kreeg ik een aantal paar oorbelletjes, die geven we dus aan een meisje met gaatjes en dan koop ik er nog iets bij. Dat kan een doucheschuimpje zijn, een speeltje, noem maar op. Bij de speelgoedwinkels hebben ze ook vaak een vak met afgeprijsde artikelen.
Vanmiddag namen mijn dochters mee: 1 setje schilderen op nummer à 2 euro en een pakketje om bloemen mee te drogen à 4 euro (of andersom). Ik weet zeker dat het meisje dit zal waarderen en het kost dus niet de hoofdprijs.

Het hoeft dus echt geen 15 euro te zijn, hoor. Kijk wat je kunt vinden!

guera

guera

28-06-2010 om 10:42

Tja ik kan

niet in je portemonnee kijken. Hier wordt er wel meer gegeven en ik woon niet eens in Blaricum of A dam zuid ha ha. Voor een echt beste vriendje geef ik 15 euro per kado.
Jullie kinderen spelen 4 keer per week bij elkaar dus dat lijken we dan goede vriendjes. Maar als je niet zoveel te besteden hebt dan houdt het op toch?
Playmobiel, Cars etc is reteduur. Ik zou dus lekker iets zomers kopen. Een opblaas krokodil voor het zwembad ofzo? of een waterpistool?
Voor je eigen kinderen is het denk ik leuker allebei een eigen kadootje te kunnen geven.

Fleur Mas

Fleur Mas

28-06-2010 om 12:31

Updeetje

Iedereen bedankt voor het meedenken, ik heb 2 kadootjes gekocht(lego) met iets lekkers erbij en was voor 2 kids bij elkaar zo'n 15 euro kwijt,persoonlijke inval, ik vind de bedragen die hier genoemd worden (15 per kind) erg hoog,ik heb ook altijd te maken met het feit als mijn jongens jarig zijn ze ook graag een kadootje willen en dan moeten die ouders zich niet verplicht gaan voelen om voor 30.00 kadoos te kopen,ik leef nog in de gulden tijd en dan hebben we het toch over 66 gulden,dat is mij iets te gortig om voor 2 kadootjes uit te geven,maar nogmaals als je het makkelijk kan missen,lekker doen,maar iig bedankt allemaal voor het advies

guera

guera

28-06-2010 om 22:12

Weet je wat probleem is? (ot)

dat iedereen zo naar elkaar zit te kijken. Geef wat je wil, wat je kan betalen, wat je leuk vindt. Ik ga echt niet nadenken of vriendje van Pietje iets van 5 euro heeft gehad zodat ik dan ook 5 euro aan hem teruggeef en Jantje gaf iets van 7 euro en dan ga ik ook zoiets teruggeven. Wat een onzin. Blijf bij jezelf denk ik dan. Gaat iedereen nazoeken wat iets kost? ga je ook 'kijken' wat vriendinnen aan jou geven en hoeveel dat kostte en dat dan onthouden? Het klinkt zo hollands. Dan schrijven we ook op van wie we een kerstkaart kregen en na 2 keer niks ontvangen dan krijg je niet meer...Sorry wordt obstinaat ervan ha ha
Mijn ervaring is dat het (jonge) kinderen geen biet uitmaakt. Die vinden alles nog leuk. Over kinderen van 10 kan ik niet praten zo ver zijn we nog niet :) Gewoon geven wat je wil en wat je portemonnee toelaat dus. De ene keer bij beste vriendje geef ik 15 euro, de andere keer niet.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

29-06-2010 om 19:24

Pelle

"Kinderen zien zo dat pietje een veel duurder kado krijgt dan jantje van jouw klaasje"

Mijn dochter ziet echt niet of het ene kado meer heeft gekost dan een ander kado. Als ze dat wel zou doen zou ik me behoorlijk zorgen maken. Ze is gewoon blij met wat ze krijgt.

Dendy

guera

guera

29-06-2010 om 19:58

Tja

weet je? het heeft gewoon niet veel zin om het te vragen want het verschilt overal zo enorm. Hier op het forum varieert het al van tussen de 3 en 15 euro. Bij een vriendin een dorp verderop is het ook alweer anders, idem met traktaties.Bij ons redelijk gezond bij anderen met kadootjes en toeters en bellen. De kinderen weten echt niet wat iets kost hoor, dat zou wel bijzonder zijn. Zoon heeft zo n beetje 3 vriendjes en dat zijn zijn enige feestjes. Missch zou ik er ook anders mee omgaan als zoon 8 feestjes per jaar had....

angelina ballerina

angelina ballerina

29-06-2010 om 20:49

Volgens mij maakt het toch echt niet uit

Ik denk eerlijk gezegt ook niet dat kinderen precies de waarde van een cadeau kennen. Wij kopen ook voor hele wisselende bedragen cadeaus. Het hangt af van wat vriendinnetje wil hebben, wat dochter wil geven, of er toevallig bij de kruidvat iets leuks in de aanbieding is, soms van het soort vriendinnetje en soms van het soort cadeau (voor een boek geef ik bijvoorbeeld meer uit omdat ik dat waardevoller vind om te geven als plastic rotzooi bijvoorbeeld) Ik snap die vaste bedragen eerlijk gezegt ook niet zo. Als een vriendinnetje graag knutselspullen wilt, heb ik voor 5 euro een stapel cadeaus, waarom moet dit dan meer kosten omdat we altijd hetzelfde bedrag geven? maar als iemand dol is op lego en hier graag een doosje van wilt hebben, prima dan is het cadeau een keer wat duurder. En ik geloof echt niet dat kinderen het waardeverschil weten tussen een tas vol knutselspullen, een doosje lego of een leesboek. Raar om je daar uberhaupt druk om te maken, alsof het daar om gaat.

Judith de Schep

Judith de Schep

05-07-2010 om 13:07

Simpel

Ik heb een tweeling van 4 die tot nu toe samen hun verjaardagspartijtje hadden wel met eigen (kdv) vriendjes. Ik vind het heel plezierig als mijn kinderen beiden cadeautjes krijgen die uitstralen dat het een aardigheidje is zonder enige verplichting terug. Daarmee doe je alle kinderen op het partijtje een plezier en ook de ouders van de jarigen want bij grote(re) cadeaus heb je toch het idee dat er iets tegenover moet staan. En je brengt de andere kinderen in verlegenheid. Hoewel dat allemaal nog niet telt als ze zo klein zijn, dat telt wel als ze ouder worden en dan kijken ze toch naar hoe het bij de vorige verjaardag van hun vriendje ging. Onbedoeld raak je zo in een soort overtreffende trap.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.