Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

dc

dc

28-09-2011 om 11:44

Voel me zo schuldig!

Even hart luchten. Baby (5,5mnd) wordt nog steeds 3 keer per nacht wakker, man is hele week in buitenland voor werk, en mijn 5 jarige zoon heeft me gisteren om 6 uur wakker gemaakt, en vanmorgen kwam hij eerst om 5.30u en bleef me daarna steeds wakker maken. Toen heb ik hem rond 6.30 echt compleet uitgefoeterd. Ik heb tegen hem staan schreeuwen!

Na een kwartiertje heb ik weer met hem geknuffeld en mijn excuses aangeboden, maar ik voel me zo rot over het voorval. Hij was echt zo geschrokken!

Dit weekend ga ik echt bijslapen. Geloof dat ik er aardig doorheen zit.

buzz

buzz

28-09-2011 om 13:09

Ach

ik ken het.
Een tijd geleden zat ik er ook doorheen, en moperde ik meer en erger als goed was.
Maar ja inderdaad eens goed voor je zelf zorgen, dat doet wonderen.
Gewoon eens goed bijslapen, lekker lang onder de duch of in bad, en ff wat voor je zelf doen dan lukt het wast weer.
Je hebt je excuus gemaakt, je weet van je zelf dat het niet echt goed was wat je deed, je weet waar het door komt.
En nu maar denken ach ja kan gebeuren ik ben ook maar een mens.
sterkte met de rest van de week, en maar hopen dat je man niet te vermoeid thuis komt.
groetjes en kop op he!

Valkyre

Valkyre

28-09-2011 om 15:18

Och dc

Dat is rot ja, en natuurlijk maakt het schuldgevoel het er ook niet beter op. Het is heel naar voor je kind, maar ik denk dat hij het sneller kwijt is dan jij.

Wat je zou kunnen doen, is het er nog eens met hem over hebben. Uitleggen dat mamma erg moe is, en daarom snel boos wordt. Dat hij als hij niet kan slapen, een boekje mag lezen in bed en daarna weer moet proberen te slapen (ofzo, ik weet niet wat bij jullie werkt). Heb je een lampje met tijdsklok? Dan kun je zeggen "als het lampje aangaat (of juist aan) mag je mamma wakker maken."

Heel veel sterkte. Het is gewoon slopend, een baby. Ik zou in zo'n situatie ook niet kalm kunnen blijven, vrees ik. Ik heb ook een kort lontje, en dat uit zich ook weleens in teveel bozigheid, of mopperen op Valkyreman (ook geen denderend voorbeeld).

Kan je zoontje een keertje overdag bij iemand spelen? Dan kun je misschien een beetje bijslapen tijdens het dutje.

Sterkte!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

liora

liora

28-09-2011 om 15:55

Dus je bent ook maar een mens? Niks om je schuldig over te voelen!
Ik doe dit ook soms en voel me ook erg schuldig dan. Maar eigenlijk is het niet meer dan logisch, het is al zwaar genoeg en dan ook nog gewekt worden onnodig. Zou mij ook tot razernij brengen.
Wat ik wel merk, is dat bij mij de grens van wat ik van mezelf accepteer best is bijgesteld. Weet niet of dat goed is...

Liora

dc

dc

28-09-2011 om 17:53

Dank jullie

voor de lieve reacties.

Het erge is dat hij kan klokkijken, en hij weet dat hij pas om 7u onze kamer in mag. Ik had ook gezegd dat hij best een boekje kon lezen of beneden mocht spelen, maar dat wilde hij allemaal niet. Hij heeft uiteindelijk ook zijn broertje wakker gemaakt, en dat was een beetje de druppel voor me denk ik.

Bijslapen zit er overdags niet in. De oudste zit op school, maar ik heb nog een 3jarige rondlopen die overdags niet meer slaapt. Ik moet dus echt vroeg naar bed (ik lig er ongeveer 1 keer per week om 8u in) of in het weekend.

Maar goed, ik wil er geen gewoonte van maken dat schreeuwen! Ik ga nog eens een hartig woordje met baby spreken en uitleggen dat dat nachtbraken een keertje over moet zijn ;-)

Uitbrander

In dat geval lijkt me er weinig mis mee dat je zoon eens een flinke uitbrander heeft gekregen, zodat hij merkt dat zijn gedrag echt niet kan. Mama moet ook slapen. Natuurlijk geen gewoonte naken van schreeuwen, maar dat hij nu even geschrokken was lijkt me geen kwaad te kunnen.
Sterkte met je slaap tekort en ik hoop dat je jongste snel gaat doorslapen.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

dc

dc

29-09-2011 om 07:56

Pff

Nou, werken deed het niet, want vanmorgen stond hij weer om 6u voor mijn bed, en maakte hij z'n broertje om 6.15u wakker. Ik heb niet geschreeuwd vanmorgen, maar echt blij ben ik niet. Moehoe.

pff, fijn hoor kinderen.

Fianna

Fianna

29-09-2011 om 12:01

Ooh dc

Ik kan me heel goed voorstellen hoe je je voelt (been there, done it). Ik zou echt je zoon duidelijk maken dat dat niet kan je toch wakker maken om 6 uur. Waarom doet hij dat? Is hij dan bang oid? IS een lampje dat om 7 uur aan gaat duidelijker? Begin dan met lampje om 6.20 aan laten gaan en dan steeds een paar mineten later totdat je de gewenste 7 uur hebt. En dan belonen als het goed gaat.
Sterkte hoor!!

buzz

buzz

29-09-2011 om 14:53

Nou

de week zit er bijna op, je hebt het gehaald.
Kan je er als het weer voorkomt dat je man niet bij kan springen er niet een spelletje van maken of zo, met stickers en een beloniongsysteempje, met daarbij nog de uitleg dat hij een veel vrolijkere en blijere mama heeft als hij je tot 7 uur laat slapen.
Aan het einde van zo een week als papa thuis komt dan heeft hij als het (bijna) elke keer gelukt is een kadootje verdient, mag hij kiezen wat jullie eten, of een ijsje in de ijssalon of net waar hij gevoelig voor is. En elke morgen dat het lukt de hemel in prijzen, als papa aan de telefoon is (zijn mijn kinderen gevoelig voor) vertellen dat ze stoput of lief zijn geweest als ze stout zijn geweest knopen ze het op die manier extra in hun oren als ze lief zijn geweest zijn ze extra trots

dc

dc

29-09-2011 om 20:36

Buzz

Mijn zoon is niet echt goed met dat soort beloningsystemen. Hij trekt zich er weinig van aan. Complimenten aan mijn man wel, maar niet genoeg om ons 's ochtends met rust te laten.

Hij is niet bang ofzo, maar gewoon wakker, en hij kan slecht alleen zijn. Dan verveelt hij zich. Ach, nog 1 dagje en dan is het weekend. Ik lig denk ik wel over een uur in bed...

liora

liora

29-09-2011 om 21:59

Oh Dc,

Wat goed dat je vanmorgen rustig bleef!

Is het een idee om hem dan met een beker melk en wat koekjes voor een dvd te zetten?

Liora

dc

dc

29-09-2011 om 22:20

Uh nee

Dan wordt het de volgende ochtend 5 uur. Dat hebben we weleens geprobeerd! Hij is veel te gek op dat vierkante ding.

Gedeelde smart :)

As we speak is mijn andere helft ook op reis voor 5 dagen. Ik heb 3 ochtenden dat oudste op school is en 2 dagen opvang van jongste, die zijn nu al op :)

En nu is het bijna 23u en ligt jongste te brullen in zijn bed. Naast me slaapt zijn broer, dus in mijn bed en die kneep mij vanmorgen om 6.20 wakker: we gaan knutselen! Jaja..

Anyway, ik heb het geluk dat tussen 23 en 6 ik met rust gelaten word en dat is jou al niet 'gegund'!
Ik hoop dat je het trekt en dat je voor jezelf ook eens wat dagen kunt inplannen (al is dat met ft werkende partner en babietje niet zo eenvoudig). Ik ga nog wel ns paar dagen alleen naar vriendinnen ofzo. Daarna krijg ik ook meer waardering voor mijn rol in het geheel..

Nou in ieder geval, je bent niet de enige.. Succes vannacht/morgenochtend!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

dc

dc

30-09-2011 om 09:20

Vanmorgen beter

Ze werden zowaar pas om 7u wakker! Jammer dat baby al om 6.30 op was, maar je kunt niet alles hebben :-)

En als mijn man er is dan doe ik genoeg voor mezelf hoor. Ik ga 2 keer per week sporten 's avonds en heb een meidenclubje waar we over van alles en nog wat praten zolang het maar niets met kinderen te maken heeft ;-)

Hoe oud zijn jouw kindjes Vertigo? En wanneer komt je partner weer terug?

Asa Torell

Asa Torell

30-09-2011 om 09:44

Yak dc

Ik heb er na 3,5 week al genoeg van, die nachtvoedingen en dan om 6.15 (al heel luxe dus!) dochter van 4 die komt vertellen dat ze wil opstaan. Lichtje helpt bij haar trouwens ook niet, ze weet dan wel dat het niet de bedoeling is maar komt toch. En geschreeuwd heb ik hier ook allang! (niet eens over vroeg opstaan maar wel over allerlei andere dingen). Dus... alleen maar bewondering voor hoe je het volhoudt, en ik wens je gauw betere tijden toe, vooral qua doorslapen!

De mijne zijn 5 en bijna 3. Ma. Is woens vertrokken en kpmt zpndag zo laat terug dat hij niet thuis kan komen, slaapt dus elders en gaat maandag gelijk weer werken behhhh :)

Ik ben ect zo blij dat we anders met zijn 2en zijn.. Al zet ik wel een knop om en gaat het alleen om avonden en weekend.

Ze zijn gewoon erg intensief bij elkaar, jongste is opeens aan het spoken, net ook weer wakker.. En dan overdag extra moe enz.
En dan ga ik tegen de middag ook gedrag vertonen.waar ik echt niet trots op ben. Ik praat het wel weer uit met oudste, maarja.

Hoedanook, dit weekend maar veel met ze op pad, de vrije ruimte opzoeken, dat is goed voor allemaal.

Hoe gaat het nu bij jou dc? Hopelijk lig je lekker te slapen! Succes in ieder geval..

Vertigo

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Elx

Elx

02-10-2011 om 01:06

Beetje ot

Mijn man is ook 2x 3 maanden voor werk in VS geweest en ik thuis met meiden van 3 en 6jr.

Wat heb ik een bewondering voor alleenstaande ouders!!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

liora

liora

02-10-2011 om 08:53

Elx

Nou zo'n hele relatie erbij lijkt me soms ook echt hard werken. Weet niet of ik dat er nog bij zou kunnen hebben.
Dus chapeau terug!

dc

dc

02-10-2011 om 18:04

Lol!

Nou, ik heb dankzij man wel bij kunnen slapen hoor!

Depends..

Hier niet altijd hartjes die rond ons hoofd zweven maar wel een heel goed team wat de kinderen en praktische zaken betreft. En dat maakt manlief dan weer aantrekkelijk :)

Maar als ik eenmaal ff alleen ben, geniet ik er ook van dat het mijn koninkrijk is.. Het is iig duidelijk dat ik voor alles verantw. ben.

Hoe ging het afgelopen nacht dc?

Groetjes

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Oh gekruist

:)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

dc

dc

03-10-2011 om 15:20

En vanacht

weer zwaar bagger. Heb mezelf naar de supermarkt gesleept vanochtend, en daar was geen karretje waar ik de maxicosi op kon zetten, dus moest ik baby voor 2e keer wakker maken. En zo moet ik naar school om oudste op te halen, en moet ik haar weer wakker maken.

Het leven van een derde is niet altijd even makkelijk hoor. Gelukkig is ze heel lief en gaat niet eens huilen!

Ik vind trouwens dat ik het slaaptekort trouwens wel beter kan hebben als het mooi weer is.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.