Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Els

Els

07-07-2010 om 08:23

Voetbal kijken, kinderen thuis slapen?

hoi

wij kregen net een uitnodiging om met de hele straat zondag voetbal te gaan kijken bij buren 4 huizen hier vandaan. lijkt me erg gezellig maar zondag om 20.30 slapen mijn 2 kinderen. Ze zijn 5 en 8 jaar oud, en geven niets om voetbal.

man vindt dat we ze kunnen vertellen waar we zijn en aangeven dat ze moeten bellen/ komen als er iets is. een babyfoon hebben we allang niet meer.

ik weet het niet... als er iets is... wat zouden jullie doen?

Els

Polly Shearman

Polly Shearman

07-07-2010 om 09:15

Wat ik zou doen

ik kan het je wel vertellen, maar dat wil niet zeggen dat het iets voor jullie is
Die finale is zoiets unieks, ik zou ze er gewoon bij laten zijn. Misschien eerst smiddags een middag dut!?!
maar er zullen meer kinderen zijn, dan kunnen ze daar mee spelen, en anders kunnen ze naar een groep volwassen kijken die uit hun dak gaan!

ik hou helemaal niet van voetbal, maar ik heb wel begrepen dat dit zoiets unieks is... dan maar maandag een hele dag duffen op school... daar doen ze toch niet veel meer de laaste week!
groet, polly

Ook meenemen

Zou ik wel doen. Hier is het trouwens vanaf maandag vakantie. Maar ook gisteren zijn ze gewoon opgebleven.

Puck

Puck

07-07-2010 om 09:56

Meenemen

Ook ik ben niet echt een voetballiefhebber, maar in dit geval zou ik ze wel meenemen. Is het niet voor het voetbal, dan wel voor het sfeertje eromheen. Zie het gewoon als een gezellig straatfeest en als de vakantie nog niet begonnen is bij jullie: jammer dan, ik denk dat maandag de hele klas zo duf als een konijn is, veel zal er niet meer gedaan worden.

myrna

myrna

07-07-2010 om 11:58

Idd meenemen

onze jongens (9 en 6) gaan zondag ook met ons mee naar vrienden. We gaan daar eerst bbq-en en blijven ook voor de finale. Ze zitten meestal een poosje mee te kijken maar vermaken zich later met buitenspelen met de kinderen uit de buurt (het zijn geen televisiekijkers dus hooguit een half uurtje en dan hebben ze het wel gezien;-).

Fonneke

Fonneke

07-07-2010 om 19:25

Wel zo gedaan

Gisteren hebben onze jongste twee alleen de eerste helft gezien. Daarna waren ze ook samen in huis terwijl wij bij buren twee huizen verderop zaten. Ze wisten dat en konden naar ons toe komen als er wat was. Ik ben wel even thuis gebleven tot ze sliepen en heb tussendoor nog even een keer gekeken.
Als er bij de buren ook vriendjes van jullie kinderen komen, zou ik ze wel een deel van de wedstrijd laten kijken. Maar als de hele wedstrijd te lang duurt zou ik er dus geen moeite mee om ze een tijdje alleen te laten.

Vic

Vic

07-07-2010 om 19:51

Af en toe kijken

Ik heb er geen problemen mee om af en toe 5 minuutjes van de wedstrijd te missen, dus ik zou gewoon af en toe gaan kijken.

Guinevere

Guinevere

07-07-2010 om 20:02

Eerste helft

Je kunt toch de eerste helft lekker met zijn allen gaan kijken en de 2e helft thuis? Hebben wij gisteren met de halve finale ook gedaan.
Wel jammer dat ik 2 doelpunten heb gemist, toen was ik aan het voorlezen... :-p

els

els

07-07-2010 om 21:12

Goh

dat jullie zo eensgezind zijn!

ik had dat niet eens als serieuze optie mee genomen. Oudste mocht op school, met alle klassen tegelijk, een voetbalwedstrijd kijken. een van de eerste wedstrijden was dat. Ze is toen gaan knutselen omdat ze er helemaal niets aan vindt.

daarnaast hebben wij nog 2 weken school te gaan, met daarin o.a. schoolreisje, 'verjaardagfeest' van de leraren, kinderfeestjes enzovoort. De laatste loodjes die best zwaar zijn. en dan op zondagavond heel laat naar bed?

hmmm
aan de andere kant snap ik jullie motivatie, dit is iets wat niet vaak voorkomt en sowieso wel erg gezellig. Alleen de eerste helft kijken vind ik ook wel een idee.

ik denk er nog even over na.

Els

T&T

T&T

08-07-2010 om 10:58

Sorry ik kom van mars...

En ik snap het echt niet! voetballen kijken op school? ik vind het echt niet kunnen, en 's avonds tot half 11 voetballen kijken als je daags daarna gewoon naar school moet? ik kan er nog niet aan denken!
Ik vind het wk zo'n enorm opgeklopt iets. Ja het is uniek dat we nu in de finale staan, en ik gun ieder zijn hobby hoor, maar het hele leven lijkt stil te liggen, en alles draait rondom die voetbalwedstrijden. Ik geef er zelf niks om, kan zelfs de finale prima missen, ik lees het wel in de krant de volgende ochtend ( nee, ws hoor ik het voor die tijd wel aan de vuvuzela's in de buurt ;)). In de tussentijd voel ik me bijna verplicht om toch te kijken, heel raar, want alles en iedereen is met voetbal bezig, ik voel me een alien... want ik snap het echt niet.
Maar goed, terug naar de begin posting; als je wilt gaan zou ik dat gewoon doen, en af en toe even bij de kinderen gaan kijken, je bent immers zo thuis.
Iedereen veel plezier met de finale! ik hoop dat alle kinderen vrij krijgen maandag ;))) na alle feestdrukte.
groetjes, Tess

Ilse Mulder

Ilse Mulder

09-07-2010 om 09:43

Uitzondering vanwege bijzondere finale?

Mijn kinderen (tussen 6 en 14) gaan mee naar een groot feest bij ons op het plein. Nederland in de WK finale, hoe vaak komt het voor? Daar mogen ze wat mij betreft wel voor opblijven. Als er één moe wordt en naar bed wil kan hij gewoon naar huis gaan.

Tijgeroog

Tijgeroog

09-07-2010 om 15:57

Wakker blijven

Wij zijn geen voetballiefhebbers, kinderen ook niet. Maar misschien denkt m'n zoon van 5 daar later anders over en vindt hij het later toch bijzonder om het gezien te hebben. Dus hij mag wakker blijven om te kijken. Als hij het niet leuk meer vindt kan hij altijd nog naar bed.
Zo'n feest zou ik nog leuker vinden, en dan zijn er vast nog meer kinderen die niet om voetbal geven, zodat ze om de beurt samen gaan spelen en een beetje tv kijken. Maar dan hebben ze het toch meegemaakt.
Wat betreft school: ook hier duur de vakantie nog 2 weken. Ik ga er maar vanuit dat hij de volgende dag niet de enige is die te weinig geslapen heeft, en dat er niet veel gedaan zal worden in de klas.

Nely

Nely

09-07-2010 om 21:02

Misschien kijken

we zelf wel gewoon thuis naar de wedstrijd maar ik denk niet dat onze zoon zal kijken. Hier doen ze (groep 7) trouwens nog vanalles op school hoor tijdens de laatste 2 weken, spreekbeurten, toetsen enz.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.