Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

marit

marit

14-04-2011 om 14:36

Voorleesboekjes 9-jarigen

Wie heeft er tips voor leuke voorleesboekjes voor een 9-jarig jongetje?
Alvast dank,
Marit

Kobalt

Kobalt

14-04-2011 om 14:51

Meer info

Misschien is het handig als je wat meer informatie over hem geeft. Is het echt een jongetje, ik bedoel, is hij klein en kinderlijk voor zijn leeftijd? Dat vraag ik me af, omdat je zo nadrukkelijk om voorleesboekJES vraagt.
Mijn dochter is negen jaar en zij wordt door ons voorgelezen uit Harry Potter, boeken van Cornelia Funke (Thomas en de laatste draken), Paul van Loon, en een heleboel meidenboeken, die misschien minder geschikt zijn voor een jongen.
Mijn zoon vond op die leeftijd de boeken van 'Held van Oer' van Thea Dubbelaar leuk, ook Tonke Dragt en boeken over ridders en Robin Hood en dergelijke vond hij leuk. Toen hij tien was, is hij in de Deltora reeks begonnen. Die heeft hij verslonden. Vervolgens is hij verder gegaan in de Grijze Jager.

Julia64

Julia64

14-04-2011 om 16:21

Hier

heb ik het afgelopen jaar aan zoon van 9 een aantal klassiekers voorgelezen, zoals De Geheime Tuin, Alleen op de Wereld, Sterke Wanja van Ottfried Preussler. Allemaal boeken die ikzelf vroeger ook geweldig vond.
Sprookjes blijven ook favoriet.
Verder lees ik graag mee, want op het moment ben ik een beetje inspiratieloos...

Guinevere

Guinevere

14-04-2011 om 16:26

Zijn eigen boek

Hier gewoon het boek dat hij zelf aan het lezen is. Ik een stuk en dan hij een stuk.
Welke boeken? De Kameleon is hier nog steeds favoriet, verder lees ik ook veel boeken voor over de ruimte, geschiedenis, biologie.

Monique D

Monique D

17-04-2011 om 20:13

Drakeneiland

De boeken uit serie van "drakeneiland" zijn favoriet bij mijn 9-jarige zoon. (Die zijn overigens ook makkelijker te begrijpen dan bijvoorbeeld de Harry Potter boeken.)

marit

marit

18-04-2011 om 11:44

Dank

voor de tips! Marit

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.