Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Berber.

Berber.

20-11-2009 om 10:23

Vreemd (over 's nachts droog blijven)

Sinds een poosje slaapt mijn zoon van 4,5 op eigen initiatief (luie moeder) zonder luier. Ik laat hem nu nog even plassen voordat ik ga slapen, hoewel dat eigenlijk zielig is want hij wil helemaal niet wakker worden.

Het gaat heel goed, ik ben zo trots als een pauw maar het gekke is nu, áls hij een ongelukje heeft is dat meestal tussen zeven en tien. De rest van de nacht gaat het goed. Tegen de ochtend gaat hij uit zichzelf een keer plassen.

Is hier een verklaring voor? Kan ik het op één of andere manier ondervangen?

judiths mama

judiths mama

20-11-2009 om 15:41

Hoeveelheid drinken 's middags

Hoi Berber,

onze dochter plast nog steeds in haar luier, helaas. Soms zelfs zoveel dat haar luier doorlekt. Wij geven haar nu vanaf een uur of 5 geen drinken meer. Dan voor het slapen nog even plassen en haar luier is 's ochtends een stuk droger. Misschien werkt dat ook bij jullie, maar dan om helemaal droog te blijven.

Succes!

buzz

buzz

21-11-2009 om 08:04

Geen oplossing maar wel handig

Ik had ook geen zin snachts bedden te verschonen snachts, en hier ook zo een die snachts geen luier aan wilde maar ongeveer 1 keer per 3 nachten nacht in bed plaste.
Wat ik deed was.
Waterdichte molton, onderlaken, waterdichte molton onderlaken opdekken.
Hop onderlaken waterdichte molton er af na een nat bed, en schone pyama aan en binnen 1 minuut weer iedereen in bed.

Vraag

Ik hoor hier eigenlijk niet, mijn jongste is 17.
Maar "vroeguh" lieten we de kinderen 's avonds laat nog een keertje plassen, maar volgens een collegaatje wordt dat niet meer geadviseerd. Kunnen jullie me even bijpraten
waarom niet ?

Berber

Bedankt, maar het heeft me in ieder geval wel wat luiers en natte bedden gescheeld ;o). Maar ik vraag me wel af wanneer we dan met opnemen gestopt zijn, dit soort dingen ben je toch zo snel vergeten !

Annet

Annet

21-11-2009 om 19:42

Het opnemen van kind kan juist het probleem zijn

Door een kind rond 23.00 uur nog op te nemen, blijft het lichaam gewend om aan het begin van de nacht nog urine aan te maken. En dat gebeurt dan ook wel eens om 22.00 uur.
Ik geloof ook niet in opnemen. Daar leert een kind niets van.
Ik geloof wel in een luier zolang een kind niet droog kan blijven (je kunt wel rond 23.00 uur controleren of de luier nog droog is, en zo nodig verschonen).
Met een kind dat smorgens geen zin had om naar de wc te gaan, heb ik ook ervaring. Maar met wat controle is dat snel op te lossen.

Tafelpoot (ot)

En ik was aan de tafelpoot vastgebonden terwijl ik op de pot zat ( ws erg jong dus), ik ben 50 plus en toen was dat acceptabel/ gewoonte. Ben wel zindelijk geworden en heb er ook geen trauma's aan over gehouden :o). Waar mee ik eigenlijk zeggen wil dat het 10 jaar eerder of later krijgen van kinderen dus een verschil kan maken hoe je met dit soort dingen om gaat. Is er een "waarheid" ?

Berber

De tafelpoot was acceptabel in de jaren 50, katoenen luiers en geen wasmachine, elke plas in de pot scheelde een luier. Mijn moeder opperde dit dus ook weleens en natuurlijk was dat onacceptabel voor mij. En zo zullen onze kinderen ook weer andere ideeen hebben voor hun kinderen.

Pelle

"Ik kan niet zo goed tegen die vorige generatie en hun ideetjes ". En dat zullen ook jouw kinderen gaan zeggen :o)

Janeway

Janeway

23-11-2009 om 08:57

Maar (inbraakje)

Hoe kan ik het droog zijn s nachts dan wel stimuleren? Ik heb een dochter van 5 waarbij het meestal niet lukt (1x per week droog zo ongeveer) Ze is inderdaad al voor 11 uur nat. En als ze dat niet is wil ze idd niet plassen als we ze wakker maken, daar zijn we dan ook mee gestopt. Iemand nog tips. Ze is onze derde en de andere 2 waren vanzelf zindelijk 's nachts met 3 jaar..
Een plaswekker wordt pas met een jaar of 6 gedaan. Of kan dat ook eerder?

Verschil

Mijn jongste zoon is nu 2 jaar en 3 maanden, en al 2 maanden zindelijk...
en meteen ook s'nachts... ik vind het ongelooflijk knap...
en ik begrijp er niets van,

Want zijn oudere broer van 6 heeft nog vaker een volle luier dan een droge... die krijg ik s'nachts niet zindelijk... hij is wel eens een hele maand droog gebleven en toen we het zonder luier gingen doen, toen ging ie ineens wel weer plassen in bed...

maar nu vind ik het zo lullig voor hem dat het zijn jongere broer wel lukt...

(ik ben ook niet van het rond 11.00 uur uit bed halen, ik geloof dat het uiteindelijk vanzelf gaat, maar ja, dat duurt me nu ook wel erg lang hoor...)

gek he

*bella*

*bella*

23-11-2009 om 13:07

Niks knaps aan

Charlotte, niet vervelend bedoeld, maar ik snap dat als je het knap vindt van jongste je het lullig vindt voor oudste. Het is een fysiek proces. Alleen maar zinnig vind ik, je legt daarmee je kinderen mooi uit dat mensen verschillen van elkaar. Mijn kinderen waren laat met wisselen van tanden. Niet iets dat over het algemeen speelt bij ouders, (lees moeders:-)) zoals zindelijkheid, maar bij kinderen dus wel degelijk. Maar het mooie is, je doet er niets aan, aan zo´n ontwikkeling. Apatrots natuurlijk, toen ze dan wel gingen wisselen. Mogen ze van mij best zijn hoor maar ik doe daar niet aan mee. Niet alles in de natuur is te sturen en dat is maar goed ook. Niks sneu´s aan.

Janeway

Janeway

23-11-2009 om 15:43

Berber

Dochter is 5 dus op een leeftijd dat ik me daar wel wat druk over maak hoor. En aangezien het dus niet vanzelf gaat...

Annet

Annet

23-11-2009 om 20:30

Niet druk om maken met vijf jaar

Je kunt het zindelijk worden 's nachts echt nauwelijks beinvloeden, dit in tegenstellling tot overdag (hoewel de meningen daarover ook verdeed zijn).
Mijn kinderen waren beiden rond hun 2e verjaardag zindelijk. Daar heb ik echt wel een handje bij geholpen. Dit om aan te geven dat ik niet vies ben van beïnvloeding van je kind wat betreft zindelijkheid.
De oudste was ook in de nacht zindelijk met 7 jaar (met de hulp van een plaswekker). De jongste was in de nacht zindelijk met 2,5 jaar, helemaal vanzelf.
Het is echt normaal om met vijf jaar nog niet zindelijk te zijn voor de nacht. Het komt of vanzelf goed of je gaat op een gegeven moment de plaswekker uitproberen. Vijf jaar is daarvoor heel vroeg omdat jonge kinderen daar nog niet goed mee kunnen werken.

Janeway

Janeway

23-11-2009 om 22:08

Reactie

Ik heb er geen slapeloze nachten van hoor. Maar omdat ik het absoluut niet herken van onze andere 2 kinderen, die waren dus idd met 2,5 en 3 jaar 's nachts droog.. Daar hoefde ik dus niks mee te doen.
Ik heb het ook al die tijd maar een beetje gelaten, het zou wel komen, maar er veranderd niks, nog steeds volle luiers en een enkele keer een droge. Zonder luier naar bed is geen optie want ze is voor 11/12 uur al nat. Maar nu wil ze zelf eigenlijk ook geen luier meer want het zit niet zo lekker, logisch natuurlijk, en zo'n slaapbroekje vind ze helemaal niet prettig. Dus zijn we na de zomervakantie de "strijd" aangegaan door idd haar wakker te maken om 11 uur, om te laten plassen, dat ging een week goed, iedere keer een plas op de pot. Maar daarna wilde ze niet meer goed wakker worden en zeker niet plassen. Dus zijn we daarmee gestopt.. Want al slapende plassen deed ze al (met luier. Maar goed ik begrijp dat we het nog beter kunnen laten zoals het is, plaswekkers zijn nog niet ter sprake gekomen hoor, en een huisarts ook niet omdat ik weet dat ze voor 6 jaar er nog niks mee doen.
Onze tactiek nu is dus afwachten.. Ik ben benieuwd

Janeway

Janeway

24-11-2009 om 19:42

Pelle

Ik denk niet dat er iets mis is of niet normaal is. Ik zeg alleen dat het met de anderen 2 veel sneller ging. Mijn referentie kader is daardoor anders. Iig vroeg ik me af of ik wat kan doen om het te stimuleren. Dat kan dus schijnbaar niet.. iig niet op deze leeftijd..We wachten dus maar even af..

joos

joos

24-11-2009 om 21:06

Janeway

mijn dochter van bijna 6 was ook nog steeds iedere nacht nat. Nou ja, heel af en toe een nachtje droog. Anderhalve week geleden ben ik begonnen met een tablet (Desmopress, op doktersrecept), en dat helpt goed. Dit middel vermindert de urineproductie 's nachts. Ze is nu een week droog. Ze mag dit middel 3 maanden gebruiken en dan langzaam afbouwen. Ik hoop echt dat het haar helpt. Mij maakt het niet uit of ze nou een luier aanheeft of niet, maar zelf kreeg ze er wel veel moeite mee. Vooral omdat ze op andere gebieden veel voorloopt (heeft een klas overgeslagen).

Janeway

zoon zelfde probleem (5jr8mnd), vind de luierbroekjes erg irritant en vervelend, vind dat hij sochtends stinkt en was erg verdrietig toen ik uitlegde dat er niet zoveel aan te doen is.
Ik heb nu een 'wireless' plaswekker van Rodger besteld, dat kan vanaf 5 jr zeggen ze. We gaan het maar eens proveren in de kerstvakantie, ik weet niet of het echt gaat helpen, maar hij baalt zo dat ik het toch wel even wil proberen. Overigens nog nooit een droge nacht gehad, dus ik ben ERG benieuwd (en heb niet veel hoop)

joos

joos

25-11-2009 om 11:25

Pelle

de reden dat ik dat noemde dat ze voorloopt, is omdat ze daardoor ook met oudere kinderen omgaat. En dus is ze nu bijv. in haar klas de enige die nog niet droog is. Het is niet zo dat droog zijn iets met slimheid te maken heeft, dat bedoelde ik niet. Nogmaals, naar haar heb ik er nooit een punt van gemaakt of ze nat is of niet. Als ze droog is zeg ik wel dat ik het fijn voor haar vind, niet eens dat het goed is.
Ik was voor een aantal dingen met haar bij de dokter en toen noemde ik ook dat ze nog niet droog was 's nachts. De dokter zei toen dat dit middel vaak gebruikt wordt en dat de plaswekker steeds minder gebruikt wordt. Ik heb dat voor waarheid aangenomen, maar nu ik jullie reactie lees had ik dat beter niet kunnen doen?
Berber, volgens de dokter is het lichaam er na 3 maanden aan gewend om droog te zijn 's nachts.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.