Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

hennetje

hennetje

27-01-2010 om 13:02

Vreemd.......(verjaardagsfeestje)

Hallo allemaal,

Zoonlief (4) speelt al een aantal weken met jongetje uit z'n klas. Kreeg zoonlief vandaag kaartje in envelop, zelf dacht ik dat het wel een uitnodiging zou zijn voor feestje. Maak ik de envelop net open, zit er tot mijn verbazing idd een kaartje in met daarop de volgende tekst: "Helaas zijn de plekjes voor mijn feestje al vol, dus dan kom je maar een andere keer bij me spelen en pannenkoeken eten..."

Is het raar dat ik hier een iets wat vreemde smaak van in mn mond krijg?

groet,
Kippetje

Goed bedoeld

Komt inderdaad wat vreemd over, maar ik denk dat het goed bedoeld is. Er was maar plaats voor een aantal kindjes en het jongetje wilde jouw zoon ook graag vragen. Moeder heeft het op deze manier opgelost. Niet moeilijk over doen, gewoon een afspraak maken voor spelen en pannenkoeken eten.

Chippie

Chippie

27-01-2010 om 13:10

Misschien...

Het jongentje wordt waarschijnlijk 5. Mogelijk had het jongentje daarvoor andere vriendjes, konden er 6 jongentjes mee in de auto of zoiets en is dit een uitnodiging omdat de ouders het ook een beetje moeilijk vinden. De andere kinderen hebben het jongentje mogelijk al eerder uitgenodigd zodat moeder denkt daar niet onderuit te kunnen. Zie het als iets wat goed bedoeld is en minder gelukkig is opgeschreven.

Ik vond het ook altijd ene crime om kinderen uit te kiezen. Zoon was mateloos populair. Ook kinderen waarmee hij bijna nooit speelden, nodigden hem uit. Als ik dan iedereen uitnodigde (10 jongentjes) dan bleven er nog 2 over. Ook sneu, zeker omdat die jongentjes bijna nooit werden uitgenodigd. Zo zaten wij dus al gauw op 12 jongentjes. Dat is voor veel ouders niet te doen. Maar elke andere oplossing heeft ook z'n nadelen. Je doet het nooit goed.

dc

dc

27-01-2010 om 14:05

Positief

ik zou het ook positief interpreteren. Geen plek meer, maar belangrijk genoeg om niet gewoon te negeren. Een privéfeestje dus. Ook leuk.

En zulke dingen krijg je nooit goed op papier uitgedrukt. Het is de bedoeling die telt toch?

Ja hoor

Heb ik ook eens bij de hand gehad. Beperkt aantal kinderen (vaste vriendjes) voor de verjaardag uitgekozen ivm vervoer en bleek er toch nog een kameraadje dringend erbij te moeten vanwege speelafspraakjes in de laatste weken voor de verjaardag. Met hem hebben een privefeestje gevierd met pannenkoeken, spelletjes en algehele gezelligheid. We hebben er alleen geen uitnodiging bij geschreven, wel iom de betreffende moeder gedaan.

dynastie

dynastie

27-01-2010 om 15:48

Misschien ben ik wat cynisch...

door het slechte weer of zo ;). Maar ik interpreteer het minder positief. Zoals ik het lees: niet uitgenodigd voor het feestje, maar wel een cadeautje meenemen bij de volgende gewone speelafspraak (die dan ter ere van de verjaardag is). Ik zou hier ook een vreemde smaak van in mijn mond krijgen.

Dynastie

Tja, misschien heb ik ook last van het slechte weer, maar zoals jij het leest, lees ik het ook.
Ik vind het raar hoor zo'n briefje. en ook al is de bijbedoeling niet dat er nog een kado komt, het wordt een 5-jarige wel maar even ingewreven dat hij niet is uitgenodigd.

Hmmmmm

Nog maar eens de tekst van hennetje gelezen en idd zo kún je het lezen. Zo van, natuurlijk wil ook JIJ graag bij mij spelen, dan plannen we wel eens wat.... ja zou kunnen. Maar in eerste instantie vatte ik het positief op. (En nu maar hopen dat betreffend vriendje van mijn zoon of zijn moeder er geen trauma aan over heeft gehouden).

tonny

tonny

27-01-2010 om 16:25

Apart!

Tja, zo zwart op wit is het best raar! Als die moeder nou gezégd had 'joh, we hadden al drie vriendjes in gedachten voor het feestje, maar de laatste tijd speelt X zo vaak met jouw zoon, maar ja we hebben maar drie plekken in de auto, vind je het een idee als ze een andere keer wat feestelijks afspreken vanwege de verjaardag" - dan was het anders geweest. Misschien zijn het vriendjes die hij al kende van het KDV/ de peuterspeelzaal en wilde zijn moeder die vriendjes (en hun moeders!) voorrang geven, gezien de voorgeschiedenis.

Schrijven komt vaak harder aan dan zeggen/uitleggen.

reina

reina

27-01-2010 om 17:42

Apart, maar

Vreemd, maar ik zou het ook positief zien, vriendje wil hennetje-zoon ook vragen, om de een of andere reden gaat dat niet door ( misschien idd vanwege een vast-aantal-afspraak binnen het gezin), maar de moeder wil toch laten weten dat hennetje-zoon (kuikentje dus :-)) welkom is en dan mag hij lekker pannenkoeken blijven eten. Probeer het positief te zien!

Aileen

Aileen

27-01-2010 om 18:06

Schuldgevoel moeder?

het is soms lastig voor kinderen om uit te kiezen wie ze willen uitnodigen voor hun partijtje,zeker ook als er maar een beperkt aantal kinderen kunnen of mogen komen. En soms is dat ook voor moeders (van beide partijen) moeilijk....:-).
groeten van Aileen

Beetje raar geschreven

ik vind de intentie positief en het idee ook aardig. De formulering had ik anders gedaan. Ik vind het er een beetje krom staan. Beginnen met het slechte nieuws zeg maar....je mag niet op mijn feestje komen. Ik had er een andere draai aangegeven als moeder van de jarige.

groetjes van Purk

Toke

Toke

27-01-2010 om 19:06

Toch een kaartje

< >

Precies. Ik vind het feit dat ze een kaartje heeft geschreven al genoeg aangeven dat het blijkbaar te belangrijk was om maar te laten voor het was. Dat was immers veel makkelijker geweest.
De negatieve benadering die sommigen hier erin zien (volgende keer moet er een cadeautje mee?) dat zou ik er nou werkelijk helemaal nooit in lezen. Dat staat er toch helemaal niet? Vriendje wil gewoon een leuke middag met pannenkoeken met zijn nieuwe vriendje. Sommige mensen zijn niet zo handig in het kiezen van woorden, daarom kun je beter naar het gebaar kijken.
Wat ik me erbij voorstel, vanuit de kant van het vriendje gezien: moeder en zoon bespreken wie er kunnen komen. Er zijn meer kinderen dan het afgesproken aantal: wie laat je afvallen. Kind komt uit op de kinderen bij wie hij ook op het feestje is geweest en is vervolgens in tranen omdat hij zijn nieuwe vriendje nu niet kan uitnodigen. Kan wel, maar dan moet een ander vriendje wijken. Wie kies je dan? Moeder bespreekt dat het een goed idee is om dan de niet-komers uit te nodigen om een keer pannenkoeken te eten. Ze schrijven gelijk een kaartje, zodat het ook niet een belofte is die in de lucht blijft hangen. En zodat het ook kan worden uitgedeeld met de andere kaartjes samen (zodat het vriendje niet nadrukkelijk genegeerd wordt).
Is toch prima bedacht vanuit die kant bekeken?

Toke

Toke

27-01-2010 om 19:09

Heee

nou is de quote tussen haakjes juist weggevallen. Ben blijkbaar te nieuwerwets :-)
Er stond dat het belangrijk genoeg was om niet te negeren. Ik weet alleen niet meer wie dat zei.

liora

liora

27-01-2010 om 20:26

Hennetje

Hoi,

Ik vind het juist heel aardig! Mijn zoon is ook weleens niet uitgenodigd op een partijtje vlak nadat hij met een kindje had gespeeld. Dat is twee keer gebeurd. De ene keer zonder enige uitleg en ik voelde me daar plaatsvervangend heel verdrietig over.
De tweede keer was zoon evenmin uitgenodigd (ander jongetje) en toen kwam de moeder van dat jongetje speciaal naar mijn zoon toe vragen of hij op de verjaardag zelf wilde komen spelen en frietjes eten. Ik vond dat zo leuk en begreep toen dat waarschijnlijk de auto vol was of zoiets waardoor zoon niet is gevraagd.

Dus dat kaartje is denk ik heel goed bedoeld.

Liora

Tango

Tango

27-01-2010 om 21:32

Ik denk

Dat het ook zeker positief bedoeld is maar het staat er inderdaad een beetje krom: je mag niet op mijn feestje komen. Als je dat voorleest aan je kind hoort hij de rest al niet meer denk ik.
Zoals anderen ook al zeggen was het handiger geweest als deze moeder het mondeling met Hennetje had opgenomen. Dan had kuikentje :) (leuk bedacht) misschien niet eens geweten van een partijtje, nu dus wel.
Ook hier een keer aan de hand gehad dat Tangodochter niet uitgenodigd werd op het partijtje van beste vriendje. Tangodochter begreep hier ook echt niets van, vriendje had gezegd dat ze mocht komen. Lag dus volkomen aan de moeder die ons opeens niet meer zag zitten o.i.d. Tja, dan heb ik dus liever die moeder die hennetje beschrijft met het wat onhandige kaartje.

Claudia B

Claudia B

27-01-2010 om 22:06

Leuk

Dat ze dat zo heeft gedaan, inderdaad kan de tekst iets anders.
Hier ook eens aan de hand gehad met zoon in groep 2. Moeder van een meisje kwam naar me toe dat ze hem niet hadden uitgenodigd, want er kwamen allemaal meisjes dus wellicht niet leuk voor hem (nou dat was geen probleem geweest voor hem :-)) en dat ze later een afspraak zou maken om iets leuks met hem en haar dochter te ondernemen. Prima, helemaal leuk!
Ik ben alleen heel blij dat ik dat nooit tegen zoon heb gezegd, want ondertussen zit hij in groep 8 en die uitnodiging om samen iets te doen nog ter ere van haar verjaardag is nooit meer gekomen. Ik had vast een soort voorgevoel dat ik het daarom niet tegen zoon heb gezegd.

Tja

ik weet niet wat nu de etiquette is, maar in mijn tijd was het heel gebruikelijk dat een kind maar een bepaald aantal kinderen mocht uitnodigen (meestal 6) en vol is vol. Ik herinner me dat ik daar eens een hele discussie met een klasgenootje over had, die vond dat als zij mij uitnodigde, ik haar moest uitnodigen, wat ik niet gedaan had. Omgekeerd nodigde ik altijd iemand uit die mij ook niet uitnodigde. Die moeders bij ons vroeger waren bikkelhard ;-)

Ik vermoed dat er iets dergelijks speelt. Zo'n alternatieve uitnodiging is wat apart, maar ik weet eigenlijk niet of ik dat afkeurenswaardig vind.
Dat je zoon al een paar weken bij dat jochie speelt - tja, andere kinderen zullen daar ook spelen vermoed ik.

Groeten,

Temet

Juist lief

Dat die moeder de moeite heeft genomen om een kind te laten weten dat hij heus welkom is, alleen is dat niet mogelijk op het betreffende feestje.

Gr. Poezie.

maan.

maan.

28-01-2010 om 13:28

Ook vreemd

Vind het ook vreemd. Natuurlijk kan het voorkomen dat kindje teveel vriendjes wil uitnodigen, natuurlijk is het leuk om dan een andere dag nog een beetje na te feesten/spelen met een niet uitgenodigd vriendje.

Maar om dit per briefje te doen? Altijd met enveloppen uitdelen zijn het uitnodigingen (of kerstkaarten). Dus als kindje een envelop van een jarige krijgt is de teleurstelling lijkt me des te groter als het juist géén uitnodiging blijkt te zijn.

Dus JA wel uitnodigen maar NEE niet in een envelop.

patricia kruijk

patricia kruijk

02-02-2010 om 23:19

Niet uitgenodigd?

Niet uitgenodigd worden voor een partijtje hoort er ook bij in het leven.

vlinder72

vlinder72

05-02-2010 om 12:21

Kaartje

Wel een vreemd kaartje maar zoals ik mijn zoontje ook steeds uitleg. Ieder kindje mag maar 3,4 of 5 kindjes uitnodigen en je moet soms kiezen. Dat betekent niet dat jij geen vriendje bent en je mag natuurlijk altijd met dat kindje spelen. Mijn zoontje heeft zelf vriendjes bij de vleet. Ik zie echt op tegen zijn feestje want hij kan onmogelijk iedereen uitnodigen. Hij heeft er nu 6 op zijn lijstje staan(het maximum) maar dat betekent dat wij kinderen zullen moeten teleurstellen. Nou ja, de kinderen vallen wel mee. Uitnodigingen brengen wij op zaterdag rond dus de kinderen zien het zelf niet. Maar ouders kunnen soms heel moeilijk doen. En ik heb mijn vijfjarige ook al uitgelegd dat als hij sommige kinderen niet uitnodigt hij dan misschien ook niet bij dat kindje op het feestje mag komen. Gelukkig is het een slimme jongen. Hij doet niet zo dramatisch. Maar ik snap dat je teleurgesteld bent. Maar uit het kaartje blijkt dat de moeder van het kindje de teleurstelling kan voorstellen en daarom heeft zij een apart kaartje gestuurd. Dat is wel lief.

seilram76

seilram76

05-02-2010 om 21:19

Vreemd

Ik vind zo´n kaartje niet lief over komen. Het is logisch dat niet iedereen kan komen, maar daar hoef je niet de nadruk op te leggen met een `jij bent niet uitgenodigd` kaartje.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.