Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Maar even zo

Maar even zo

19-12-2010 om 17:45

Vriendenboekjes

Vandaag kreeg ik een vriendenboekje overhandigd. Het nieuwe poezie-album, Maar wat is dat geestdodend. Geen ruimte om zelf iets te maken of te schrijven (behalve de vaste vragen waarop je moet antwoorden). Allemaal roze. Van een vriendinnetje van onze zoon. Zijn poezie albums helemaal uit? Zijn er leukere soorten vriendenboekjes? ook voor jongens? Online vind ik er veel met een dino omslag of cars of disney of .. maar die suffe saaaaie vragen.

vlinder72

vlinder72

19-12-2010 om 19:42

Het is ook niet voor jou

maar voor je kind. En mijn dochter (vijf jaar) vindt het geweldig om een vriendenboekje in te vullen. Ze gaat er echt voor zitten. Verzint haar beste antwoorden. En saai? Ach, kinderen houden volgens mij wel van eenvoudige dingen. Soms staat er nog wat vrije tekst. Zoals wat wil je graag met mij doen? Of wat neem je mee naar een onbewoond eiland? Of een lege pagina met de tekst "dit teken ik voor jou".

Na het invullen gaat ze haar gang met stickers en potloden om de boel te versieren.

Mijn zoons zijn inmiddels uit de vriendenboekjes gegroeid maar zij vonden het ook leuk om in te vullen en ze zitten nu nog steeds naar de antwoorden te kijken en de foto's van klasgenootjes.

Maar als je het niets vindt? Een poezie album kan nog steeds hoor. Ik zou er dan wel wat plaatjes bijgeven anders zit je boekje straks vol met cars stickers of prinsessen stickers.

Pelle

Dochter had deze week toevallig een boekje waar je wel de datum in kon zetten. Was een boekje van Cars als ik me niet vergis.

En wat al gezegd werd, kinderen vinden die boekjes leuk en ze zijn makkelijk in te vullen. Zou er zelf niet op zitten te wachten om poeziealbums mee te krijgen ;-)

sidneysheldon

sidneysheldon

20-12-2010 om 21:32

Ik snap het wel

die albums van vroeger... daar kon je een gedichtje in kwijt, stickertjes, een raadseltje.. etc.
Nu staat alles voorgeschreven, maar de kids vinden het inderdaad erg leuk. Alhoewel mijn dochter geniet van mijn oude poezie album, prachtig vindt ze dat om die gedichtjes te lezen.

CCBloom

CCBloom

23-12-2010 om 16:10

Vriendenboekje vs poeziealbum

Mijn dochter is inmiddels 10 en haar vriendenboekjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. Nu heeft ze een poeziealbum en die blijft dus wel netjes, toch vreemd.
Zoonlief is helemaal into het vriendenboekje. Blijkbaar heeft dit net zo'n effect als hyves; hoeveel vriendjes staan er al in mijn boekje???
Heel standaard heb ik een kopie gemaakt van de 1e keer, zodat ik het alleen maar over hoef te schrijven. Ohoh, wat ben ik lui. Maar ik wil vooral geen verschil in het boekje bij vriendje a of vriendje b, stel je voor dat mama's de verschillen zien. bij het kopje lekkerste eten zet ik altijd: dit keer is het .....

vlinder72

vlinder72

23-12-2010 om 19:27

Dat is grappig zeg

ik vind het juist zo grappig dat mijn dochter als zij twee boekjes tegelijk krijgt twee keer totaal verschillende antwoorden geeft. Wat maakt het uit. En ik vraag het ook altijd aan mijn kinderen wat ze erin willen schrijven. Ik verzin niets zelf (met uitzondering van ons adres). Verder is het haar verhaal. Dat is toch juist leuk. Van die kleintjes die elke keer opnieuw een ander antwoord verzinnen. Zeker bij favoriete boek of t.v. programma.

Of zijn er dan echt ouders die dat bij gaan zitten houden?

Helaas is het vriendenboekje van dochterlief nu zoek. Ze dacht dat zij hem aan X had gegeven maar die weet van niets. Maar misschien had ook Y hem of Z. Hmmm, ik ga het maar eens op het schoolplein aan wat ouders vragen.

vlinder72

vlinder72

24-12-2010 om 13:01

Lol pelle

Mijn dochter kreeg een boekje van een jongen in haar klas. Er stond een vraag in over favoriete auto. Alle kinderen braaf een automerk in gevuld. Of de auto van papa of mama. Maar mijn dochter niet. Ze rende naar de mand met Cars auto's en haalde er eentje uit. Deze mama. Ik heb vervolgens braaf ingevuld dat Nitroade haar favoriete auto is.

Of de vraag. Wat vind je het leukste aan ..... Haar reactie dat was hij vaak op een been gaat staan en dan een Pinokkio neus doet. Ik was nogal verbaasd want het jongetje in kwestie is nogal verlegen. Dus ik vroeg later aan haar of hij dat echt deed. Nee, was haar reactie maar het zou toch wel leuk zijn als hij dat deed.

En dat mijn kinderen naar een onbewoond eiland alleen een Nintendo en speelgoed meenemen en papa en mama thuis laten, heb ik ook gewoon ingevuld. Ik moest er wel om lachen. Ik vroeg later nog wel of ik ook niet mee mocht maar dat was blijkbaar zo vanzelfsprekend dat ze daar niet eens over nagedacht hadden.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.