Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Cindy

Cindy

17-09-2010 om 16:26

Vriendinnen

Onze dochter is bijna zes en zit nu groep 3. Op zich gaat het daar allemaal wel goed, maar er is wel iets waar ik me toch een beetje zorgen over maak: vriendinnen! Ze heeft bijna nooit speelafspraakjes en als ze ze heeft blijft het vaak maar bij 1 of 2 keer. Het lijkt ook wel of ze er niet zo heel veel behoefte aan heeft. Is het iets waar ik me druk om moet maken en iets mee moet? Of kan ik het beter gewoon maar laten gaan?
Ze is onze oudste en ik vind het vaak lastig om te bepalen wat "gewoon" is en wat niet. Ik kan mezelf nog herinneren dat ik verschillende vriendinnetjes had en ook al beste vriendinnen. Maar dat is in de tijd waarschijnlijk ook behoorlijk vertekend!

Jonge_mama

Jonge_mama

17-09-2010 om 16:34

Vriendjes

Ik weet nog dat mijn zoon in groep 3 dan weer "beste vrienden" was met dat ene jongetje en de andere week weer met dat jongetje.

En zo hadden ze ruzie en een uur later waren ze weer dikke maatjes.

en wat jij zegt: Het lijkt ook wel of ze er niet zo heel veel behoefte aan heeft.

Nou ik zou het lekker laten gaan en zeker niet pushen.

Intensief

Vergeet niet dat groep 3 ook een hele intensieve periode is, Je dochter is geen kleuter meer en ik merk hier ook, dat overdag de aandacht op school hard nodig is. Zeker de eerste weken werd hier veel minder afgesproken. Nu begint dat langzaam aan weer te komen en dan vooral met de kinderen die ze uit haar vorige klas kent, nog niet met de nieuwe.

Vraag anders eens aan je dochter met wie ze af zou willen spreken of wie ze leuk vind, leg anders het eerste contact samen als ze het eng vind.
Maar leg vooral de lat niet te hoog, hier gaan er soms ook weken voorbij dat er niemand komt spelen of dochter liever wat rustiger aan doet.

ManonW

ManonW

20-09-2010 om 21:45

Niet ieder kind hetzelfde

Vind ik heel normaal hoor dat ze niet zoveel met anderen speelt. De oudste 2 hier (inmiddels VO) speelden ook nooit of in ieder geval niet veel. Nummer 3 heeft sinds groep 3 (inmiddels brugklas en nu nog steeds) 1 vriendje waar hij heel vaak mee speelt. En nummer 4 belt sinds groep 1 vriendjes (wel 10 verschillende) op om te vragen of hij wil spelen (bij ons of bij vriendje). Zo zie je maar, alle 4 anders, maar ik vind het alle 4 prima.
Maak je geen zorgen,
groet, Manon

Cindy

Cindy

21-09-2010 om 07:12

Met vertraging

Sorry voor de lange tussentijd; het was een beetje druk hier!

Dank jullie voor jullie geruststellende opmerkingen; ik maak me er ook gewoon te veel zorgen over. Uiteindelijk lijkt ze over het algemeen vrolijk genoeg :).

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.