Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Vtech genius explorer (leercomputer) voor bijdehante 3-jarige?

Onze jongste dochter wordt binnenkort drie jaar en heeft aangegeven dat zij een laptop wenst. Jawel ;-)
Op verschillende sites zag ik dat VTech wordt genoemd als goed merk.
Nu hebben ze daar leercomputers (de Junior) voor kinderen vanaf 3 jaar, maar die zien er vrij simpel uit. Ik denk dat daar over een jaar al niks meer aan is voor haar. Ze kosten 24,95, dus ook weer niet duur, maar misschien toch zonde.
Wie heeft de Genius Explorer? Kan een driejarige daar wat mee of is dat echt te hoog gegrepen?
Ze heeft een oudere zus en trekt zich daar erg aan op, en is voor haar leeftijd behoorlijk 'bij de tijd'. Ze kan niet schrijven of lezen hoor, maar ze praat bijzonder goed en begrijpt alles. Maar blijft een driejarige natuurlijk...
Andere kadotips ook van harte welkom!
Ik heb draadje hier geplaatst omdat ik dacht bij 1-4 jaar mensen misschien geen ervaring hebben met die VTech computers voor oudere kinderen.
Dank alvast!

donderkopje

donderkopje

10-01-2011 om 22:40

Ipad?

Koop een Ipad voor dr, daar doet ze zeker nog wel een paar jaar mee.
En anders gewoon een leuk kleurboek?

ayla

ayla

11-01-2011 om 09:08

Loeske77

Onze zoon heeft een v-tech computer, hij wordt over 2 maanden 4. Het is een ouder model en hangt een beetje tussen de junior en de genius in. Nu is mijn zoon ook niet de domste peuter en vrij handig met computers etc maar met die laptop doet hij eigenlijk past de laatste maanden iets mee. Het is handig als je cijfers en letters kunt herkennen en hoewel hij de cijfers al lang kent is het alfabet pas iets van de laatste maanden. Hij heeft meer plezier in de gewone laptop of in de DS.Wat hij trouwens ook leuk vindt is de V-smile van v-tech

Nijntje laptop

mijn dochter (nu 4) heeft voor haar 2e verjaardag een nijntje laptop gekregen, toen leuk voor de deuntjes en nu leuk voor leerspelletjes met cijfers, letters en woorden.

Ipad is meer voor spelletjes

n.b. dochterlief speelt ook op de iPad en DS, maar leert daar niet echt iets van(ja, punten scoren en vingervlugheid ;-))

Loeske77

Loeske77

11-01-2011 om 16:11 Topicstarter

Ipad

...volgens mij bedoel donderkopje dat van die iPad ironisch....

Dank Ayla voor je reactie. Ze moet inderdaad nog wel het alfabet leren natuurlijk.

donderkopje

donderkopje

11-01-2011 om 19:29

Ja...

Het was een klein plaagstootje. Ik ben nogal ouderwets denk ik maar ik streef ernaar mijn zoon niet nu al een beeldschermjunkje te maken. Dat komt vanzelf wel als de sociale druk om te DSen en gamen met de jaren steeds groter wordt. Als ik al die kids starend naar hun DS zie die je niet meer zien of horen, of die couch potatoes van pubers die gamend hun leven doorbrengen ben ik geneigd om -zolang het nog kan -als ouder mn kleuter gewoon met klei, kleuren, knutselen, puzzels en buitenspelen te vermaken.

Het is uiteraard niet of - of (jij zult vast ook dit soort dingen doen neem ik maar voor gemak aan) en ik voed mn kind niet wereldvreemd op, maar ik ben zelf gewoon niet zo gechameerd van dit soort vermaak. Dus ik zal het op 3 jarige leeftijd zeker niet uit mezelf aanbieden.

Maar gelukkig zijn de meningen hierover verdeeld en heb je ook serieus advies kunnen inwinnen.

vlinder72

vlinder72

11-01-2011 om 19:39

Dora

Maar die is paars en misschien niet zo leuk voor jongetjes. Ik heb als alternatief goede verhalen gehoord over de Cars Laptop. Ik zou er alleen niet al te veel geld aan uitgeven. Veel kinderen vinden er toch niets aan dus als het kan zou ik er eentje tweedehands zoeken.

Wij hebben voor onze dochter ooit een tweedehands Vtech pocket gekocht met vier spelletjes erbij. Best een aardig ding maar nu is ze vijf en geeft ze toch echt de voorkeur aan de Nintendo.

En ja, wij hebben een Nintendo en nee, onze kinderen zijn geen beeldschermjunkies. Alles op zijn tijd. Ze spelen net zo lief buiten of binnen of een bordspel. En van sociale druk heb ik geen last gehad. Het is namelijk mijn nintendo. Dus niets sociale druk van de omgeving. Ik vind het zelf leuk. Dus ik heb een Nintendo en af en toe mogen mijn kinderen er een spelletje op spelen.

Rafelkap

Rafelkap

11-01-2011 om 19:43

Donderkopje

Helemaal met je eens. Maar ik noem mijzelf niet ouderwets. Trouwens, ik houd ook niet van kleurboeken, alleen witte velletjes komen er hier in, kleurboeken vind ik ook al van die dingen die alle creativiteit doden :-)
Zoon mocht af en toe op mijn eigen computer, spelletjes als 'mijn naam is haas' (hier op deze site als tip gevonden), veel leuker dan zo'n klein beeldschermpje op batterijen.

Beeldschemjunk vs knutselkont

Mijn dochter is gek op buitenspelen, knutselen, kaarten en andere "ouderwetse" spellen. Maar ook dol op mijn DS en papa's iPad en ze is er verdomd handig mee. Kan het alleen maar toejuichen! De wekker gaat na 20 minuten af en hupsakee, we gaan weer een "analoge" bezigheid verzinnen.
Niets mis mee, om je kind te laten zien wat er allemaal te doen is.
De eerste groepers krijgen hier toch ook al een soort computerles. In no time gaat ze mij van alles uitleggen!
En trouwens, van de week speelden we voor het eerst Mens erger je niet en verdorie, ze won!!!! ;-)))

Esc

Esc

12-01-2011 om 09:58

Heel interessant!

Ik vind het heel interessant om te lezen deze discussie, doe zo voort! :) Mijn dochter van vier heeft een hele oude Vtech, meer dan tien jaar oud, overgenomen van een collega. Op zich een heel leuk ding, maar zo'n onduidelijk schermpje! Dat vind ik zo irritant aan die kinderdingen, ook de Dora-laptop: best groot, maar dan zo'n heel klein onduidelijk schermpje. Ik wil eigenlijk een DS voor haar, maar mijn man vindt haar en nog te klein en 'ze krijgt het niet zolang ze er niet om vraagt'. Inmiddels hebben we in de kamer een gewone desktop staan waar ze spelletjes van internet op doet (www.minipret.nl bijv.) en spelletjes van DVD. Ik leer haar ook Mahjong en Spider (met één kleur).

Massi Nissa

Massi Nissa

12-01-2011 om 10:42

Ik zie er geen bezwaar in

Net wat Esc zegt, alleen die lelijke kleine beeldschermpjes zijn erg vervelend. Mijn dochter zit ook bijna dagelijks wel een half uur op minipret.nl of poissonrouge.com. Ik hoef eigenlijk nooit te helpen, ze klikt net zo lang tot ze begrijpt hoe het werkt.
Naast computeren doet ze nog veel meer: tekenen, knutselen, verkleden, van alles. Ik zie echt geen bezwaar in een half uur computeren, mits je de boel een beetje afbakent. Als het aan dochter lag, zat ze veel langer achter dat scherm en dat lijkt me dan weer niet zo gezond. Ik moet zeggen dat ik het vooral een uitkomst vind als ik sta te koken - precies dat halve uur is meestal het computermoment van de dag.
Helemaal on topic: ik zou geen vage kleuterlaptop kopen. Het leukst is een gewone laptop of een echte spelcomputer. Voorlopig doet dochter hier alles gewoon op de desktop, werkt prima.
Groetjes
Massi

Apps zwijsen

Er zijn zat educatieve apps voor de Ipad. Zwijsen heeft een speciale (gratis!) voor kinderen die willen leren lezen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.