Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Waar xl maten kids?

Mijn zoon heeft een beetje een buikje (niet extreem en we doen er ook alles aan om hier vanaf te komen) en ik vind het ongelooflijk moeilijk om spijkerbroeken te vinden die hem passen. Shirts is geen probleem en gelukkig heb ik voor de zomer ook wat bermuda's/shorts kunnen vinden die hem goed passen maar spijkerbroeken zijn nog een ramp. Het lijkt wel of de fabrikanten alleen maar rekening houden met slim fit en daar past mijn zoon toch echt niet in.

Ik heb net wel twee broeken bij de H&M gekocht die hem goed zitten (oversized) maar jammer genoeg hebben ze dit jaar maar 2 oversized spijkerbroeken (de zogenaamde X maten) en de ik vind er maar eentje leuk van. Om nu 6 dezelfde broeken te kopen, dat vind ik ook weer zoiets.

Wie heeft voor mij de gouden tip waar ik broeken kan vinden die wat groot uitvallen of een X maat zijn. Zoonlief heeft nu dus 128X.

Groetjes,

Biancka

Bastet

Bastet

25-08-2010 om 16:03

Tip

Ik slaag altijd prima bij C&A,voor mijn stevige zoon.Soms heb ik al voor tien euro een prima X jeans.Soms hangt er niks,maar dan ga ik na een week of twee terug en zijn ze er weer.
bastet

Vic

Vic

25-08-2010 om 16:23

Pijpen omslaan

Mijn dochter van 1.45 m heeft qua omvang maat 158 nodig. Die draagt ze dan met omgeslagen pijpen.

biancka

biancka

25-08-2010 om 17:09 Topicstarter

Bastet

Bij C&A heb ik inderdaad ook mooie zomerbroeken gevonden voor mijn zoon die goed passen dus dit weekend maar eens naar de C&A.

Bedankt voor de tip!

biancka

biancka

25-08-2010 om 17:10 Topicstarter

Vic

Ik zat al te denken om te lange broeken met strijkband kleiner te maken. Ik ben geen held op de naaimachine dus dit leek me wel een goede oplossing. Ik zal het eens proberen bij een oude broek.

Bedankt voor je reactie!

Guinevere

Guinevere

25-08-2010 om 19:29

Toch even tegengeluidje

Ehhhh... ik heb juist de indruk dat fabrikanten de broeken allemaal te wijd maken. Waar we ook kijken, alle broeken zijn te wijd en dat er vaak knopenelastiek in zit, helpt daar niet veel bij. Dan zakt ie niet af, maar zit opgepropt rond zoons middel. En zooooo mager is onze zoon nou ook weer niet, valt zelfs nog in de groene BMI-zone.

Bastet

Bastet

25-08-2010 om 19:39

Guinevere

En ik word juist zo moe van die skinny jeans,waar mijn dochter met gewone hollandse kont niet inpast.....
bastet

:-)

"En ik word juist zo moe van die skinny jeans,waar mijn dochter met gewone hollandse kont niet inpast..... "

Die zijn gelukkig net uit de mode verklaard ;-)

Vic

Vic

25-08-2010 om 19:58

Guinevere

Mijn jongste dochter heeft ook het omgekeerde 'probleem'. Maat 122 voor de lengte en 110 qua omvang. Die broeken met dat elastiek zitten vaak helemaal niet lekker omdat het elastiek een grote prop wordt. Jongste loopt dus regelmatig met te korte broekspijpen. In de zomer met een omgeslagen randje, zodat het net een 3/4 broek is, en in de winter met laarzen zodat het ook niet teveel opvalt.

Ilse

Ilse

25-08-2010 om 21:31

Nog een tip

Mijn zoon is ook een hele tijd te zwaar geweest en ik had ook grote problemen om goed zittende spijkerbroeken te vinden. Toen vond ik een winkel die het merk X Boys verkochten (google even op dit merk met het woord kleding erachter anders kom je op andere sites uit). Dit is kindermode (en dan ook nog eens vlotte kindermode, geen truttige dingen) voor een maatje meer. Moet wel zeggen dat ik het heel erg duur vond (spijkerbroek van 60 euro) maar super kwaliteit. Inmiddels is mijn zoon 7 kilo afgevallen dus ik kan gelukkig weer in de ' gewone' winkels kleding kopen en dat is wel prettig moet ik zeggen want veel is er niet voor kinderen met een maatje meer.

Jako-o

bij jako-o (www.jako-o.nl) verkopen ze (spijker)broeken in 3 wijdte's. Jako-o is volgens mij ook prima kwaliteit.

biancka

biancka

26-08-2010 om 09:22 Topicstarter

Guinevere

Ik denk dat de meeste kinderkleding fabrikanten zelf geen kids hebben. haha Ik snap jouw probleem ook. Dat elastiek is inderdaad irritant. Vind zoonlief namelijk ook. En als ik dat elastiek niet aantrek dan zeurt hij weer dat de broek afzakt. Het is nooit goed :) haha

biancka

biancka

26-08-2010 om 09:24 Topicstarter

Judith-t

""En ik word juist zo moe van die skinny jeans,waar mijn dochter met gewone hollandse kont niet inpast..... "

Die zijn gelukkig net uit de mode verklaard ;-)"

De skinny jeans of de gewonde hollandse kont ??? ;)

biancka

biancka

26-08-2010 om 09:27 Topicstarter

Ilse

Toevallig kwam ik op Google het merk Xboyz ook tegen. Inderdaad niet goedkoop maar ik heb gisteren twee Xboyz broeken via Marktplaats kunnen kopen dus ben erg benieuwd hoe die gaan passen. Als ze passen heeft mijn zoon alweer 4 broeken voor de winter. We gaan de goede kant op :)

Zelf hoop ik ook dat zoonlief wat gaat afvallen. We letten op zijn voeding en hij heeft nu 2x per week gym dus hopelijk zien we binnenkort resultaat :)

biancka

biancka

26-08-2010 om 09:28 Topicstarter

Egberdien

Bedankt voor de tip! Ik zal de site zo eens gaan bekijken :)

T&T

T&T

26-08-2010 om 09:39

Zachte broeken in een maatje minder ;)

Mijn twee dappere dodo's zijn nog net gezond volgens de bmi, maar smalletjes... EN ze wensen alleen maar "zachte" broeken... tijdenlang gingen alle spijkerbroeken resoluut achterin de kast want die zijn te hard. Manneke heeft het klaargespeeld alleen nog maar trainingsbroeken te dragen, en zelfs die zijn altijd te wijd ;)) gelukkig zijn ze wel vrij simpel in te nemen, terwijl een te smalle broek natuurlijk niet groter te maken is.
Meiske draagt dan maar leggings, die zijn zacht, maar ook die zakken af... zucht, en ik vind ook echt dat mijn kinderen een normale hollandse kont hebben, net als ik zelf ;)
Moet vanmiddag met manneke op stap voor nieuwe kleren, ik zie de bui alweer hangen, zullen we dan weer bij de sportzaak uitkomen voor zwarte trainingsbroeken?
groetjes, Tess

jip

jip

26-08-2010 om 14:29

Otto

Ik heb laatst broeken besteld bij otto.nl 4rewards heet het merk geloof ik. Ze zijn perfect voor onze gezette zoon en de broeken zijn niet duur ( rond 20 euro)

Takko fashion

Althans, toen ik voor mijn smalle zoon broeken wou kopen in hun uitverkoop vorig jaar, vond ik er alleen maar (veel) te wijde broeken, speciale grote maatjes. Ik ben er voor mijn zoon niet geslaagd, maar heb het adres wel doorgegeven :-)

Martine

T&T

T&T

27-08-2010 om 09:24

Yep, weer niks gevonden

Gisteren weer niks gevonden voor onze gespierde haring... allemaal spijkerbroeken, en alles te wijd; maten regulier en extra wijd en extra extra wijd...zucht...ga maar even op internet shoppen ;))
Tess
P.S. Biancka kunnen we niet een keer van kind ruilen met shoppen? jij zoekt iets voor een smalletje, en ik zoek iets voor een stevig kind ;))

Puck

Puck

27-08-2010 om 11:34

T&t, frankrijk

T&T, voor onze gespierde spijkers kan ik altijd goed slagen in Frankrijk. Ik weet niet of je er wel eens komt maar misschien hebben ze ook een website maar bij Le Halle heb ik 2 weken terug 5!!!!! broeken weten te scoren voor jongste en toen moest ze nog kiezen ook. Wat een luxe, kind wist niet eens wat kiezen was, we zijn in NL al blij dat er 1 passende broek te vinden is. OVerigens heeft Cars ook nog wel passende modellen.

Puck

Puck

27-08-2010 om 15:27

Website

Ik heb de website gevonden: http://www.lahalle.com/enfant-2-16-ans

Annet

Annet

27-08-2010 om 19:39

T&t

Heb je al eens bij de Wibra gekeken? Zij hebben één model broek in een smalle maat. Die is er dan in meerdere uitvoeringen, zowel jeans als andere stoffen. Ze hebben deze broek vooral aan het begin van het seizoen, later in het seizoen zie ik vooral bredere modellen.
Welke maat heb je eigenlijk nodig? Ik heb hier een tas klaarliggen om weg te geven.
Mijn zoon heeft nu maat 134-140, hij is 138 cm lang. Ook hij is heel smal.

T&T

T&T

29-08-2010 om 13:41

Bedankt

Bedankt voor de tips, zal eens online gaan kijken.
Annet, helaas, mijn zoon is al 140 cm...
groetjes, Tess

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.