Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

maria68

maria68

19-06-2011 om 15:21

Wanneer feestje + uitnodigingen

Mijn dochtertje wordt midden augustus 5 jaar en ze wil graag een partijtje geven. Nu valt haar verjaardag aan het eind van de zomervakantie en ik twijfel wat nu te doen. Het partijtje laatste week vakantie geven en nu al de uitnodigingskaart maken (vind ik zelf wel erg vroeg verjaardag lijkt nu nog zo ver weg) Of wachten tot nieuwe schooljaar begint en dan het feestje na ±3 weken geven?
De meisjes die ze nu wil uitnodigen gaan allemaal naar groep 3 dus ze ziet ze ook haast niet meer in het nieuwe schooljaar ben ik bang. weet niet zo goed wat nu handig of verstandig is...

Alvast dank voor jullie reacties,

Maria

Slechte ervaring met feestje in vakantie

Zoon is meestal in de zomervakantie jarig. We hebben 1 keer een feestje gedaan in de vakantie en er kwamen maar 2 kindjes omdat de rest op vakantie was, dat was toch wel erg jammer. Hetzelfde hoor ik van andere moeders met kinderen die in de vakantie jarig zijn.
Zelf kiezen we er meestal voor om zoons feestje voor de zomervakantie te geven, maar hij is half juli jarig, dus dan is het niet zo heel lang van te voren.

Kinderverjaardag

Zo blij dat dat achter de rug is. Hier vierden we vaak de laatste of een-na laatste week voor de vakantie de kinderverjaardag van dochter die in juli jarig is.
Bij het trakteren op school deelde ze dan de kaartjes uit wie er uitgenodigd was en dezelfde week, op mijn vrije dag haalde ik dan de kinderen van school en bezorgde ze om 20.00 uur of eerder weer op het schoolplein zodat de ouders ze daar konden halen. Halen en brengen door de ouders was niet voor iedereen een optie. Ik zorgde dan vaak wel voor assistentie door familie of vrienden want zo'n groepje kleintjes onderweg vereist wel wat toezicht en ook tijdens zo'n verjaardagviering kun je wel een extra paar handen gebruiken.
In de laatste weken voor de vakantie waren er diverse kinderen die in de zomer jarig zijn die dan trakteren. Dat ging in overleg met de juf.

Clowntje

Clowntje

19-06-2011 om 20:26

Midden in de vakantie kan ook

Als ju nu vast bij de ouders na vraagt wanneer ze op vakantie zijn kan je het feestje ook in de vakantie vieren. Heb ik vorig jaar ook gedaan. Van alle kindjes die ze wilde uitnodigen na gevraagd wanneer ze weg zijn, zo de beste datum uitgekozen zodat de meeste zouden kunnen. Datum vast doorgegeven aan de ouders en een week of 2 voor het feestje de uitnodiging rond gedeeld.
Dat overzicht van de vakanties bleek de hele zomervakantie handig te zijn. Als dochter een vriendinnetje wilde bellen om te spelen kon ik zien of het überhaupt zin had om te bellen, of het vriendinnetje niet op vakantie was.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

19-06-2011 om 20:56

Hier

is dochter ook in of net na de vakantie jarig. En wij vieren het altijd een maand of 2 later. Dan is de begindrukte van het nieuwe schooljaar een beetje voorbij.

Dendy

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.