Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Pippie

Pippie

31-10-2008 om 12:43

Wat doe je op een brief

Zoontje (7) heeft een iq-test gedaan. In het verslag staat een voorbeeld genoemd van een vraag waarop hij niet de kern wist te raken met zijn antwoord.

De vraag is: wat doe je op een brief?
Zoon vertelt dan dat de brief in een envelop gaat en die gaat in de brievenbus. Het antwoord zou moeten zijn: een postzegel.

Dit blijft nu bij mij zo hangen. Die postzegel gaat toch op de envelop? De brief zit in de envelop. Dus de postzegel gaat helemaal niet op de brief.
Het hele pakketje bij elkaar wordt wel 'brief' genoemd, maar in feite zit de brief zelf verpakt in de envelop.

Ik denk dat hij het van zijn moeder heeft ha.

;-)

Wat vinden jullie?

Pippie

Mamasan

Mamasan

31-10-2008 om 12:53

Mijn antwoord

Toen ik je titel las was mijn antwoord 'volgens mij 39 cent'. Ik ben dus ook een beetje afwijkend ;-) Ik zou het antwoord van je zoon ook goedrekenen, als hij het woord 'postzegel' erbij zou noemen. Op de manier waarop jij het opschrijft beantwoordt hij de vraag niet.

Terpi

Terpi

31-10-2008 om 13:09

Ff gevraagd

Zoon 1 (10 jaar) zegt 'een postzegel', zoon 2 (8 jaar) zegt 'het adres' en dochter (6 jaar) zegt 'een postzegel'.
Enne, mamasan, volgens mij is het 44 cent ;)
Groet Terpi

Wilma

Wilma

31-10-2008 om 14:37

Mieke (totaal ot sorry)

Wat een ontzettend leuke benaming "overblijfdochter", klinkt zo heerlijk vriendelijk !

Groetjes, Wilma (overblijfmoeder ;-) )

Gevraagd

Hier ook gevraagd aan zoon van bijna 7. Zijn antwoord was ook "schrijven".
Onze oudste zoon heeft een aantal jaren geleden ook zo'n test gehad ivm. een dyslectie verklaring. Daar werd toen een vraag gesteld: "wat moet je doen als het huis van de overburen in brand staat". Mijn zoon antwoorde dat hij door het raam zou kijken of er iemand binnen was. Dat was helemaal fout, hij had moeten antwoorden "de brandweer bellen". Hij was toen net 8 jaar en persoonlijk vond ik het wel een goed antwoord en waarom het helemaal fout was heb ik ook nooit helemaal begrepen.
Groeten Lieuwkje.

Mamasan

Mamasan

31-10-2008 om 15:34

Terpi (o.t.)

Meen je dat? Volgens mij is die 39 cent dan nog niet zo lang geleden ;-)

Bastet

Bastet

31-10-2008 om 16:00

Haha wilma en mieke (ot)

Ik heb ook een overblijfdochter,zo gezellig!Ze komt al sinds jaar en dag twee keer per week.Ze hoort bij de familie!
Groetjes,Bastet

Hillary

Hillary

31-10-2008 om 16:30

44 cent en overblijfzoon (ot)

Mijn antwoord zou ook zijn 44 cent. Rare vraag hoor. Heb ook een overblijfzoon. 1x per week, al een aantal jaar, beste vriend van zoon. Ze zitten nu al in groep 7, dus het duurt niet zo lang meer. Eigenlijk hoeft het ook niet meer, want de andere dagen is hij ook wel eens alleen thuis, maar het is zo gezellig. Zoon is niet zo spraakzaam over school enzo, maar als overblijfzoon is geweest ben ik weer helemaal op de hoogte. Ja ga hem echt missen over iets minder dan 2 jaar.

Mijn zoon

mijn zoon van net 6 is hb getest en antwoordde ook: Schrijven.

Faith

Faith

31-10-2008 om 18:19

En hier

dochter (11) ; Schrijven
zoon (bijna 9) : schrijven.
Ik zou zeggen een postzegel van 44 cent.
Faith

Pippin

Pippin

31-10-2008 om 18:48

Hier

Zoon (9) vond het een stomme vraag, maar zijn antwoord was: schrijven. De postzegel gaat op de envelop.
Pippin

Pippie

Pippie

31-10-2008 om 18:51

Taal, nog een

Kijk je kan daar dus zo lekker over doorgaan. Ik heb het hem ook nog maar eens gevraagd. Maar waarschijnlijk op een heel fout moment (hij heeft ook ADHD, rebound) en keek me nu alleen wat glazig aan.

Ik heb dit hier niet neer gezet om twijfel over de test te laten zijn. Ik heb er alle vertrouwen in. Je kan zoveel meer uit zo'n antwoord halen. Hoe hij er mee om gaat. De manier van zijn antwoord geven zegt al zoveel. En maar doorpraten en doorpraten. Maar niet over die postzegel of het adres.

Over taal kan je veel praten. Hoe vinden jullie deze van de navigator:

Ga NU naar links. Maar NU betekent op dit moment. Als het stoplicht op rood staat, kan dat dus niet. Dan moet je wachten. De mevrouw (bij ons is het een mevrouw) moet dan volgens mij toch eigenlijk zeggen: 'hier'.

Hier is voor de plaats en nu is voor het moment, de tijd.

Maar ik ben een knieskous ;-)

Pippie

Pippie

Pippie

31-10-2008 om 18:52

Pippin

Kijk Pippin, met jouw zoon kan ik praten. En mijn zoon ook ha ha.

Pippie

emmonis

emmonis

31-10-2008 om 19:08

Hier

dochter (8): Schrijven en ook zoon van bijna 7 zegt: Schrijven.

En, als we samen fietsen en ik zeg: Hier linksaf, dan gaat mijn dochter keurig bij de 1e zijstraat links en zoonlief zegt dan: Dat kan hier niet, dat kan daar pas....

Tot mijn verbazing

Antwoordt mijn zoon: "een postzegel". Hij is namelijk ook zo'n ster in andere logische, doch volgens testbedenkers foute antwoorden geven.

Coco

Coco

31-10-2008 om 20:02

Schrijven

"Schrijven" is eigenlijk ook geen goed antwoord. Je schrijft op briefpapier. Pas als je al geschreven hebt is het een brief.
Dus eigenlijk doe je helemaal niets op een brief. Behalve misschien op een heel ouderwetse liefdesbrief een vleugje parfum (maar dat geldt niet voor jongens).

Pippie

Pippie

31-10-2008 om 20:50

Ja coco

Daar heb je gelijk in. Ik denk dat mijn zoontje ook helemaal niets kan met die vraag. Zoals de zoon van Pippin. Daarom heeft hij, denk ik, meer een omschrijving gegeven wat je met de brief doet. Dan toch maar iets antwoorden.

Ennuh.... stel je voor .... een brief met Axe volgespoten ha ha.

Roos

Roos

31-10-2008 om 22:44

Beantwoorden

Zoon van 12 zegt op de vraag wat doe je op een brief (nadat ik de vraag 3 keer moest herhalen omdat hij de vraag niet zo snapte); beantwoorden. Hm...
Roos

Marmar

Marmar

01-11-2008 om 00:28

Pippie/navigator

Ik snap onze car-inn ook niet. 'Ga bij de eerstvolgende afslag naar rechts.' Nou, de afrit voor die afslag begint net, dus ik neem die afslag. Want die moet nog komen... Niet goed. Moet die ernĂ¡ zijn. Ondertussen weet ik het wel, maar toch.....

Marmar

Marmar

01-11-2008 om 00:35

Wat 'doe' je?

Ik vind het eerlijk gezegd ook slecht Nederlands. Want een postzegel 'doe' je niet op een brief, die plak je. Ik weet wel dat veel mensen het werkwoord 'doen' gebruiken ter vervanging voor allerlei werkwoorden. Ze 'doen' een ontbijtje of bioscoopje. Ze 'doen' een vragenrondje of de hond. Doe mij maar wat anders. Of een biertje.
Snap 't niet.

Lietje

Lietje

01-11-2008 om 08:35

Hier

Zoon van 9 riep meteen postzegel, zoals altijd recht door zee. Andere zoon (bijna 12) riep, wat bedoel je, ik snap je niet, wanneer, waarom, waarom wil je dat weten. Dat is typisch zo'n kind dat op vragen nooit 1 antwoord kan geven, maar een heel verhaal, en het liefst ook eerst allerlei achtergrond info wil, over (in dit geval) postkantoren, stempelautomaten, briefpapier noem maar op.
Leuk die verschillen.
Groet Lietje

Pippie

Pippie

01-11-2008 om 08:53

Reacties

Ik vroeg mij even af. Mijn zoon is behoorlijk filosofisch ingesteld. Is dat bij meer kinderen zo, die 'moeite' met de vraag hebben?

Ja, ook het 'doen' is iets.... zo zie je.

Marmar: ja, die verwarde mij ook idd, dat van die afslag. Elke keer als die aanwijzing komt moet ik weer even goed bekijken wat er bedoeld wordt.

Pippie

anna van noniemen

anna van noniemen

01-11-2008 om 12:22

Geweldig!

ik lach me een kriek.....en zo herkenbaar....het is gewoon een domme test, dat is het! Tuurlijk gaat de postzegel op de envelop en niet op de brief.....woehahahahah Pippie, je zoon is gewoon slimmer dan de test/tester hahahahahahahah

MaximeM

MaximeM

01-11-2008 om 12:40

Niet meer gewend

Ach en zijn onze kinderen nog wel brieven gewend dan? Het is dat er staat "op" een brief, anders had je nog kunnen antwoorden "op verzenden drukken" (e-mailtje dus)
Mijn antwoord was als eerste "44 cent" (maar ik stuur nooit meer brieven, wel rekeningen ;-) en met kerst wel echte papieren kerstkaarten, dat dan weer wel.

Maxime

Mamasan

Mamasan

01-11-2008 om 13:59

Gevraagd

Dochter van 9 antwoordde: 'een postzegel'. Dochter van 3 zei: 'schrijven', maar zij heeft nog nooit een cito gehad dus dat telt niet ;-)

Bij mijn kids 12 en 14

waren de antwoorden "uhhhh antwoorden of reageren " zoon 14 was dat en zoon 12 "nou uhhh ligt eraan wat je bedoelt het adres is handig maar dat is op de enveloppe en als je bedoelt schrijven, moet je zeggen wat doe je op papier om een brief te maken, dan is het antwoord schrijven" zucht vermoeiend zo een nadenkend kind.

notwa

notwa

07-11-2008 om 18:48

Zoon van 8 zegt

Zonder er ook maar bij na te denken: "schrijven" (IQ is getest en boven de 145 ;-) ) En dochter van 5 vond het een hele rare vraag en antwoordde uiteindelijk "letters"... Postzegel is hier zeker geen optie en ik zou zelf ook zeggen dat het een erg vreemde vraag is.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.