Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Wat geef je aan een vijfjarig jongetje?

Hallo allemaal,
Zoonlief wordt bijna 5 jaar, en we willen met de hele familie samen één kado geven, ivm beperkte ruimte en al heel wat Sinterklaasfrutsels. Het zou tussen de 50 en 70 euro mogen kosten.
Zou een racebaan iets zijn, en zo ja, welke??
Hotweels of Carrera??
Playmobil?
Lego?
K'nex?
Hellup!!
Gr. Amunda

Vic

Vic

06-12-2011 om 18:50

Geen racebaan

Naar ik heb begrepen valt een racebaan bijna altijd tegen en wordt er niet veel mee gespeeld. Daarbij neemt het heel veel ruimte in in je kamer.
Ik zou zelf voor de Playmobil gaan. Heeft hij daar al iets van? En ook nog wat kleine cadeaus erbij misschien, want slechts 1 verjaardagscadeau is wel wat weinig.

Hanne.

Hanne.

06-12-2011 om 20:41

Wel een racebaan

Hier is een racebaan wel een succes, maar voor een 5 jarige vind ik het moeilijk welke het dan zou moeten zijn.

We zijn begonnen met een 'goedkope' daar werd veel mee gespeeld, maar racet niet geweldig en viel al snel uit elkaar.

Nu (7 jaar) is er een carrera gekomen. Die racet een stuk beter, maar je moet wel even oefenen om het ook te 'kunnen' ik weet niet hoe goed je dat aan een 5 jarige kan uitleggen. Aan de andere kant, zusje van 5 racet ook vrolijk mee, dus zo ingewikkeld is het niet.

Houd er wel rekening mee dat een carera niet door een 5 jarige in elkaar te zetten is. Daar moet je zelf dus ook tijd voor uittrekken. Qua maat; wij hebben er een uitgezocht die (zonder loopings) onder het bed past, dus dan kost het niet al te veel ruimte.

Playmobile of lego vind ik moeilijk. Mijn oudste had je absoluut geen plezier gedaan met playmobil(kan je niet mee bouwen), mijn jongste niet met lego (vind het in elkaar zetten van een playmobil poppetje al veel werk).

Is denk ik erg persoonsgebonden.

Eén cadeau lijkt mij geen probleem. Hebben wij vorig jaar ook gedaan. Maar toen was het wel een cadeau waar het kind al een jaar om vroeg. Wist dus zeker dat hij het echt geweldig zou vinden.

Hotwheels garage

Hoi Amunda,

Bij ons zoontje van 4,5 is de Hotwheels garage een groot succes (voor Sinterklaas gekregen). Hij kan er ook goed alleen mee spelen (is lastiger met een racebaan).
Speelt jouw zoontje graag met autootjes?

dc

dc

06-12-2011 om 23:03

Bakugan

Mijn zoon is helemaal hoteldebotel van Bakugans, en hij krijgt voor kerst de dragonoid colossus.

Verder denken we aan een vtech innotab, maar dat zit net iets boven je budget.

Maar het hangt natuurlijk enorm af van het karakter van je zoon, waar speelt hij mee?

Kapla

Kapla is ook erg leuk.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Valkyre

Valkyre

07-12-2011 om 00:47

Wat voor kind?

Wat voor soort kind is je zoon? Houdt hij van bouwen, dan lego of kapla of zoiets. Meer van de fantasiespelen of rollenspel? Dan verkleedkleren en accesoires, een kassa/kookset/bureautje met stempels, of playmobil/dieren e.d. Is het meer een rauser, dan iets wat je buiten kunt doen (leren voetbal, skates). Is het meer een creatief kind? Dan tekenspullen in een mooie verpakking (tekenkistje), of opgespannen doeken en verf. En zo zijn er natuurlijk combinaties van al die dingen te bedenken...

Ons Spruitje houdt niet zo van bouwen, maar wel van fantasiespelen (verkleden, playmobil, piratenverrekijker, foamzwaard) en tekenen. En van scheppen in de modder (tuinschepje, zaadjes, gietertje). Zo weet ikaltijd wel iets leuks.

groet, Valkyre

Vic

Vic

07-12-2011 om 10:20

Huh?

Bakugans, dragonoid colossus, vtech innotab, daar heb ik echt nog nooit van gehoord en ik loop toch al een tijdje mee in het moederschap ;-) Ik ga eens googelen...

Tango

Tango

07-12-2011 om 10:31

Vic

Maar jij hebt dan ook geen jongens, dus dat zal ook uitmaken. Maar dit gaat mij ook boven mijn pet hoor: Bakugans ken ik nog, maar dragonoid colossus en vtech innotab ook niet. Ik heb dan ook niet zo'n heel stoer jongetje.

Guinevere

Guinevere

07-12-2011 om 10:58

Tja

Tja, ik denk dat jouw vraag voor ons nauwelijks goed te beantwoorden is. Geen 2 kinderen hetzelfde, en we weten ook niets van je zoon en wat hij al heeft.
Hier is bij zoon (4,5 jr) de Carreraracebaan al een jaar een succes. Nog groter succes is de afstandbestuurbare raceauto. En zo ongeveer het beste speelgoed dat er hier in huis is, is een enórme hoeveelheid beukehouten blokken die ik ooit voor 5 euro op de rommelmarkt vond. Is leuk, blijft leuk, ook oudste van 9 vermaakt zich er uitstekend mee.

Guinevere

Guinevere

07-12-2011 om 10:59

Oh, en

Oh, en ik weet niet wat Bakugan, dragonoid dinges en innotab is. Toch 2 zoons aanwezig hier.

Vic

Vic

07-12-2011 om 11:02

Auto

Mijn dochter heeft voor Sinterklaas ook een op afstand bestuurbare auto gekregen. Dat was, naar eigen zeggen, haar allerbeste cadeau. Maar ja, het blijft een meisje, dus zij laat haar Playmobil poppetjes erin rondrijden ;-)

Jillian

Jillian

07-12-2011 om 12:07

Amunda

Hier zou lego of playmobil het meest succesvol zijn. Met beide wordt veel en intensief gespeeld vanaf dat ze kleuter zijn. Echter ik ken ook kinderen die niet van lego of playmobil houden. Ik zou heel scherp kijken naar waar je zoon nu graag meespeelt en daar dan een aanvullig op kopen. Bijvoorbeeld als hij graag met duplo speel dan is lego vast een goed plan. Speelt hij graag met little people is playmobil leuk. Maar ook voor duplo fan kan playmobil leuk zijn. Vind hij alleen bouwen leuk of ook spelen met de figuurtjes?

Amunda

Amunda

07-12-2011 om 15:14 Topicstarter

Tja,

het wordt steeds moeilijker!
Hij is de jongste thuis, twee grote zussen.
Hij speelt heel graag buiten, maar daar is het
a. nu geen weer voor
b. hij heeft daar al alles: schommel, glijbaan, trampo, skelter, traktor, kraantje, zandbak

Binnen speelt hij graag met dino's en draken, maar ook daar al een ikeabak van vol!
We hebben een wii, duplo, maar daar doet hij niet zo heel veel mee. Playmobil, maar ook dat is geen favoriet. Hij knutselt graag, maar Sint heeft daarin alweer ruim voorzien...
Verder heeft hij een hele verzameling trekkers van Bruder...
Ik weet het dus gewoon niet meer.
Feitelijk heeft hij alles wat z'n hartje begeert.

Isabella Caramella

Isabella Caramella

07-12-2011 om 19:53

In dat geval

een dinodekbed of shirt/pyjama met dino/draakafbeelding. Heeft hij de draak van playmobile? En cd? (sesamstraat 'vriendjes') of dvd (van 'draakje' van kro kindertijd)

Robodino?

Op het dinofront is er een hoop verkrijgbaar. Boeken ook enzo.

Hier is zoon (zes sinds oktober) ook en al jarenlang geheel gek van dino's. Overigens ook van Bakugan, Ben10 etc. Dat is dus vervelend, want zelf zou ik het liefst lego en playmobil geven, sterker: dat heeft hij ook wel gekregen, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat hij daar maar weinig mee speelt.

Dus ja, kijk naar je kind. Maar in het dinothema is veel te koop.

Wat zoon trouwens het liefste wou, maar niet gekregen heeft, is de roboraptor. Daar zijn twee versies van, een grote en een kleine, die kleine schijnt de moeite niet waard te zijn maar die grote kan werkelijk het een en ander. Ik sluit niet uit dat hij die t.z.t. voor zijn verjaardag krijgt als hij m dan nog steeds zou willen.

Die roboraptor, grote versie, valt trouwens mooi in jullie budget. Hier is een filmpje (let op de filmmuziek van Jurassic Park) http://www.youtube.com/watch?v=hh0_AAugMto

Ook leuk (minder duur), tenminste voor mijn zoon destijds, is de DVD van de BBC-serie Walking with Dinosaurs. Die zat vorig jaar in de zak en was een groot succes. Er is trouwens een recente BBC-serie over de minder bekende dino's, Planet Dinosaur, die zag ik toevallig vandaag ook bij Media Markt liggen (grappig, want op de NL tv is die serie vziw nog niet langsgeweest)

Groeten,

Temet

Vic

Vic

07-12-2011 om 22:22

Heeft hij zelf ideeën?

Mijn kinderen hebben nogal eens grote wensen die ik dan een beetje 'onnodig' vind. Zo wilde mijn oudste eens een Fur real friends kat. Het beest kostte 60 euro en ik verwachtte niet dat ze er veel mee zou spelen. Na maanden gezeur van dochter heb ik toch met de hand over mijn hart gestreken en de kat gekocht voor onder de kerstboom. Dolgelukkig was ze ermee! (En ze heeft er wel een maand mee gespeeld ;-)
Is er niet een of andere lichtgevende dino die hij wil, of een bijzondere auto?

Cd speler?

De grootste hit op 5 decemebr voor mijn jongetje van bijna 5:
een eigen cd spelertje mét een discobal van Bart Smit. Ik heb er het luisterboek van Pluk bij gegeven.
Hij is er niet-te-bevatten-zo-gelukkig mee!!
Licht uit, gordijnen dicht en dan dansen op de cd van... Spargo!!! (je weet wel, uit de jaren '80!)Die hebben wij uit onze la gevist.
Is dat een idee voor "een kind dat alles al heeft"?

Laura

Laura

08-12-2011 om 19:50

Kapla

kreeg onze oudste toen hij 5 werd. Goed voor zowel bouwen als fantasiespel. Zo wordt hier bijvoorbeeld regelmatig een dierentuin gebouwd voor alle speelgoedbeesten of een racebaan voor de autootjes. Google maar eens.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.