Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

123ik

123ik

06-10-2010 om 19:13

Wat koop je voor een 5 jarige

Mijn zoon wordt 5 jaar eind deze maand. Nu heb ik dus echt geen idee wat ik hem moet kopen. Hij vind het ziekenhuis van playmobil zo super maar het is ook een super prijs. En wij zijn nooit van die wat grote dure cadeau's kopen. Hij is heel erg creatief maar speelt niet graag alleen.

Fianna

Fianna

06-10-2010 om 20:21

Playmobil

Je kan op marktplaats kijken voor playmobil. Ik heb er al aardig wat leuke dingen vandaan gehaald voor beduidend minder.
Voor mijn zoon die afgelopen maandag 5 is geworden heb ik een groot pakket actionman spul gekocht via marktplaats, enorm succes!

vlinder72

vlinder72

06-10-2010 om 22:28

Playmobil of kapla

Ziekenhuis vinden ze hier niet leuk maar wel de safariset. Zeker met veel losse dieren. Ook leuk om dan aan bezoek aanvullende sets te vragen.

Verder is Kapla hier een succesnummer.

En spelletjes.

En cars auto's

Maar het is moeilijk om deze vraag te beantwoorden. Waar speelt hij nu mee?

Mijn zoons spelen heel veel. Vooral met playmobil. Mijn dochter weer helemaal niet. Zij speelt alleen met barbie achtige poppen en verder is zij de hele dag aan het tekenen en kleuren. Wij hebben haar daarom voor haar verjaardag van die knutselsets gegeven en viltstiften en allerlei gekleurd papier. Veel goedkoper dan de playmobilsets voor onze zoons maar ze was er zo gelukkig mee. Dus ik zou eerst bedenken waar je zoon nu mee speelt. Straks koop je een dure playmobilset en kijkt hij er niet naar om.

vlinder72

vlinder72

09-10-2010 om 12:16

Alleen spelen?

Dat hij niet alleen wil spelen is toch niet zo bijzonder. Mijn net vijf jarige dochter wil ook nooit alleen spelen. Spelen op haar kamer doet ze nooit. Mijn oudste twee jongens spelen nu eindelijk op hun eigen kamer. Voorheen altijd in de woonkamer.

Echt ik droom ervan dat mijn kinderen allevier in hun eigen kamers gaan spelen. Wat zal dat schelen in de rommel in de kamer. Maar ja, ze doen het niet dus staat er veel speelgoed beneden.

Sinds kort begint mijn dochter eindelijk wat zelf te spelen. Met haar barbies. Maar verder is ze altijd aan het tekenen of kleuren en mij "lastig" aan het vallen.

Als je nu iets voor je zoontje wil kopen dan zou ik toch kijken waar hij nu mee bezig. Ik kan mij niet voorstellen dat hij de hele dag op de bank hangt. Hij zal toch iets aan het doen zijn. En als hij het liefst iets samen wil doen dan zou ik voor knutselspullen gaan, klei, gips figuurtjes maken, gezelschapsspellen of een dvd.

En weet je helemaal niets meer en dan zou ik hem gewoon een Nintendo DS geven :). Is hij gegarandeerd tijden zoet mee. Zie ook draadje hierboven.

Grote knexx, lego

Hier grote knexx, lego, knikkerbaan, waterbaan of een leuk gezelschapspel (kindermonopoly, kinderrummikub)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.