Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Guinevere

Guinevere

26-10-2008 om 21:10

Wat wil je kind later worden?

Gewoon even een vraagje uit pure nieuwsgierigheid: Wat willen jullie kinderen later worden?
Zoon van 6 hier wilde in eerste instantie prinses worden. Later heeft hij dat bijgesteld in astronaut. Inmiddels zegt hij, dat hij wel besluit wat hij wordt als hij een jaar of 18 is.
Jammer want een astronaut zag ik er zelf ook wel in! Bovendien zou ik dan ook astronaut mogen worden, zodat we samen in de raket zouden gaan. Hij heeft het plan overigens laten varen omdat hij het niet goed vond combineren met vrouw en kinderen!

Na superman en brandweerman

...wilde hij hier bij een bank gaan werken! Ja, je hoort het goed. Hij is bijna zeven trouwens.

Het was kort voor de kredietcrisis dat hij erover begon. Ik hoop dat hij later in het 'echte' leven een betere timing heeft!

Inmiddels neigt hij weer naar politieman trouwens.

miepie

miepie

26-10-2008 om 21:40

Doet het niet voor minder...

formule 1 coureur en als dat niet lukt profvoetballer. En als hij daar te oud voor wordt enigneer bij de Formule 1. Eigenlijk het liefst baas van de Formule 1 want dan verdien je miljarden.....maar ja daar is er maar 1 van....

welke leeftijd worden kinderen wat minder naief wat betreft hun eigen toekomst?

zzon is vorige week 9 geworden.

groeten miepie

Schaatsster:-)

Onze dochter van 7 wil later schaatsster worden. Geen kunstrijdster, welnee! Want dan draai je alleen maar dom rondjes en dan kun je niet hard gaan. Nee, echt schaatsen doe je als je voor het hardrijden kiest, aldus mijn dochter;-) Wereldkampioen trampolinespringen lijkt haar ook wel wat (ze beoefent het trampolinespringen als sport, naast het schaatsen)

Mocht het niet lukken met het schaatsen of trampolinespringen, dan ligt er volgens haar wel een toekomst als modeontwerpster in het verschiet:-) En dan wordt er natuurlijk kleding voor het schaatsen ontworpen! Maar niet voor het kunstrijden, want dat zijn van die 'duffe pakjes'.

:-))

Faith

Faith

26-10-2008 om 22:01

En hier

Dochter van elf: dierenarts, arts of modeontwerper.
Zoon van bijna 9: strandjutter, schelpenverkoper op Hawaii, maar ook boer, en dierenarts. Dus ja, dat wordt lastig. Overigens lijkt het hem ook heel leuk iets in de oude spullen te doen, geschiedenis en kunst boeien hem ook erg. En verder is hij erg gefascineerd door het weer! Dus we hebben ook nog een kleine Jan Pelleboer in huis hier. Nou ja, we kunnen alle kanten nog op zeg maar..
Zoon van 15 wil boer worden, of iets bij de werktuigenvereniging (op grote werktuigen zitten en rijden) of dierenarts.
Faith

debby pronk

debby pronk

26-10-2008 om 22:38

IJscoman

hoi hoi,

wat een mooie dromen allemaal hoor!!
die van mij weet nu al zeker 2 jaar zeker dat hij ijscoman wordt,samen met zijn vriendje want anders kan het ijs niet geproefd worden.
hij heeft nl een lactise intolerantie en mag dus geen gewoon ijs.. alleen sojaijs of sorbet ijs..
dus hij gaat dat ijs maken en proeven en zijn vriendje kan het"gewone ijs"proeven..

hij is 6 en blijft het volhouden.. tja en zijn manier van denken vind ik ook geweldig.. dan hoef ik alleen in de zomer te werken en dan heb ik in de winter vakantie en ga ik lekker zelf naar het mooie weer en een warm land..

tja hoe hard blijven ze dromen..

groetjes

debby

Fraz

Fraz

26-10-2008 om 22:42

En hier

was het eerst meester (toen hij een mannelijke stagiair had op school) daarna zwemleraar (jawel tijdens zwemlessen) en daarna voetbaltrainer (toen hij ging voetballen).

Vooral allemaal omdat je dan de baas bent en kan zeggen wat een ander moet doen........

Ardnax

Ardnax

26-10-2008 om 23:20

Blijven dromen

Onze oudste wil al een jaar of 4 paleontoloog worden. En als dat niet kan, archeoloog of dierenarts, maar dan niet opereren, want dat bloed is eng.
De jongste (bijna 3) wil later net als papa, racewagens hebben en rijden (echt waar Miepie, als je zoon het écht wil, dan kan het)of op kantoor werken (ook net als papa).
De middelste is er totaal nog niet mee bezig, maar ik gok clown, of illusionist :)
Grtz.
Ardnax

Dierenverzorger

De droom van dierenarts is bij mijn zoon bijgesteld naar dierenverzorger, wil ook geen operaties en bloed. In ieder geval een baan waar je vreselijk veel mee verdient. Want zijn hele leven iedere week een euro lijkt hem niks(zakgeld). Hij wil het liefst nu al aan het werk trouwens. Ieder weekend en in de vakantie. Jammer dat een 10 jarige dat nog niet mag, vindt hij maar stom....

Maxime

Maxime

27-10-2008 om 00:08

Kassameneer

Hoi,

Mijn zoon wilde als eerste bij de kassa werken van de supermarkt. Echter hij ontdekte dat hij het geld wat de hele dag de kassa in kwam niet zelf mocht houden, maar dat hij een gewoon salaris zou krijgen. ;-( Nu is het voetballer, maar hij vraagt me ook wel eens letterlijk; "mama, waar kan je rijk van worden?"
Hij is nu 9 jaar.

Maxime

kirima

kirima

27-10-2008 om 07:26

Schoonmaakster

Jongste dochter wil graag schoonmaakster worden. Op mijn 'waarom' antwoordde ze: nou daar ben ik gewoon goed in. Inderdaad prijs ik haar de hemel in als ze me ergens mee heeft geholpen. Ze wil ook wel graag dierenverzorgster worden, en dat lijkt me meer haar richting, ze helpt nu al vaak mee op de kinderboerderij en dat vindt ze geweldig.
Oudste weet het nog niet. 'kan je ook 3 dingen worden later?' Ja hoor, niet alles fulltime, maar dat kan best, zei ik. Nou dan wou ze graag kapster worden, en schooljuf, en moeder. Maar ze verandert wekelijks.

Reddingselfje

Dochter van 6 wil later reddingselfje worden. Dan ben je een elfje en ga je mensen redden. Maar laats begon ze ook over juf zijn, en ook over allemaal mensen helpen. Ik heb haar toen wat beroepen uit de zorg verteld, en ze begon helemaal te glunderen dat er zoveel mogelijk was.

Hier standvastige kinderen

hier hebben we erg standvastige kinderen.......die willen al járen altijd maar hetzelfde. hoewel ik ze wel eens aanspoor om ook andere 'richtingen' niet uit het oog te verliezen helpt dat niks. oudste wil 'iets met kinderen' al vanaf dat ze een jaartje of 8 was (is nu 14). het precieze beroep is ze nog 'zoekende' in. ze wil wel juf worden op een basisschool, maar ook wel in de kinderopvang. maar nadat ze gehoord had dat je daar weinig verdiende en weinig groeimogelijkheden had is dat kinderopvang op de reservebank gekomen. na een voorlichting op school over beroepen is daarvoor in de plaats nu 'kraamzorg' gekomen. en ik moet eerlijk zeggen, dat juf of kraamzorg...ik zie het haar zo doen. het past ook gewoon bij haar. ze voelt zich snel thuis in vreemde omgevingen. elk kind of baby voelt ze aan. zelfs wildvreemde kinderen vertrouwen haar binnen 1 minuut. dus ja, dat komt wel goed met die keus....
jongste wil ook al jaren hetzelfde. is daar ook serieus in. die wil bij het circus! daarvoor oefent ze wekelijks acrobatiek. ze heeft ook trampolinespringen gedaan, maar is een beetje 'uitgeprongen' (te weinig uitdaging, ze kan alles al wat bij haar leeftijd/gewicht hoort). er hoeft maar een work-shop circus of een circus in de buurt te zijn en ze weet ervan en staat in de rij. we hebben zelfs al enkele circussen van binnen, achter de schermen mogen bekijken. omdat ze dat gevraagd heeft, haar droom heeft verteld....zij die anders toch niet gauw vooraan staat, ze veranderd compleet zodra de circuswereld aanwezig is. dat er voor circussen niet écht vooropleidingen zijn is ook tot haar doorgedrongen. maar ach, dan volgt ze gewoon 'iets' anders en gaat gewoon daarná in het circus! ze heeft al wel even gescheckt of er in circuswagens wel internet-verbinding is....want dat leek haar voor het contact met ons wel crusiaal. dat was er en och, dan kan ze ons toch gewoon elke dag zien via de p.c.? dus ook dat is geen beletsel. én wij krijgen vrijkaarten als ze in de buurt is....is dat niet aardig?
groeten albana

Schaam

Zoon wil later meteen op pensioen, dan kan hij tenminste doen wat hij wil ;-).

Pippie

Pippie

27-10-2008 om 09:47

Vader

Mijn zoontje wil vader worden. (dat is al weer heel iets anders dan zwarte piet, want dat was zijn wens tot een paar maanden geleden). Of dat nu een huisvader is weet ik nog niet ha ha. Dochter wilde altijd boerin worden, maar weet het nu even niet meer ;-)

Pippie

De drie wensen hier

Zoon van 8 wenst later kunstenaar te worden, want dan kan hij lekker de hele dag tekenen.
Dochter van 6 voelt het meest voor ridder.
Zoon van 4 vult in vriendenboekjes bij de vraag "later word ik:" consequent in: 100!

Boswachter

onze zoon wilde altijd brandweerman worden, maar vorig jaar is dat ineens veranderd naar boswachter.

Tink

Tink

27-10-2008 om 10:36

Leuk draadje

Oudste roept al jaren dat ze dierenarts wil worden. Ik ben benieuwd.
Zoon 1 heeft het wel eens over 'winkelmeneer', omdat je dan veel geld hebt. Heb hem al wel uitgelegd dat je van dat geld ook weer een heleboel nieuwe spullen voor in de winkel moet kopen.
Zoon 2 wordt een collega van Debby's zoon, hij is 5 en zegt al ruim een jaar dat hij ijscoman wordt.
En jongste, tjaaaa dat is nog helemaal ongewis, laat die eerst maar eens 1 worden :)

Cindy

Cindy

27-10-2008 om 10:58

Kraanwagenchauffeurs

Hier willen broer en zus (4 en 6) samen kraanwagenchauffeurs worden en meester en juf. Dan kunnen ze met de kraanwagen naar school rijden en onderweg iedereen die van de weg is gereden helpen!

ayla

ayla

27-10-2008 om 11:14

Supermama

dochter van 4 wil al een hele tijd mama worden en dan bij voorkeur supermama. Ik heb haar ook eens gevraagd waarom en toen zei ze heel schattig: omdat ze ook zulke lieve kindjes wilden als ik had;-)

Musicalster

Hier eentje die gek is van musical en in zichzelf de opvolgster van Chantal Jansen ziet. Qua dansen zie ik het nog wel gebeuren, jammer alleen dat ze echt niet kan zingen. Mocht het niet lukken dan wordt ze dansjuf en moeder. Of ze gaat in een modezaak werken (heeft inderdaad een goed gevoel voor mode en leuke combinaties). Of ze gaat bij een tijdschrift over mode werken. Dit allemaal volgens haarzelf dus. Ik moet het allemaal nog zien gebeuren want het kind is erg slim maar (helaas net als haar langverdwenen vader) pijnlijk lui.

Dokter en juf....

Dochter 7.5 wil graag dokter worden, en de andere dochter 7.5 wil graag juf worden..
Wat voor een dokter, dat wist ze nog niet... Ach ik ga alvast maar sparen :-)

Vannie

liora

liora

27-10-2008 om 13:06

Hier

Hoi,

Mijn zoon wil graag broer worden.

Dus dat komt goed uit...

Liora

juno

juno

27-10-2008 om 14:36

Pop star

Die van mij wil naar Hollywood om pop star te worden.

Paddington

Paddington

27-10-2008 om 15:12

Nadat ik mijn dochter had

gerust gesteld dat je best meerder dingen kon worden kwam het volgende lijstje naar voren:

Met stip op nummer 1: Moeder
vervolgens met en volgorde die niet uitmaakt: Dierenarts (gaat ook graag mee als er voor een lid van de beestenboel weer een bezoekje nodig is), kinderarts en zangeres.

Dit lijstje bestaat nu al een half jaar... Ik ben benieuwd hoe lang het zo blijft ;-)

Sasvangent :)

Ik vind hem helemaal gewèldig!!!!
[email protected]

Postbode!

Misschien leuk voor pelle: dochter wilde toen ze 7 was graag postbode worden!
Haar motivatie (misschien minder leuk voor pelle...): dan hoef je alleen maar te kunnen lezen en lopen en dat kan ik tenminste al.
[email protected]

mammie2

mammie2

27-10-2008 om 18:00

Dochter van vriendin

wil astronaute worden: dan vliegt ze op maandag weg de ruimte in en komt ze op vrijdagavonod weer terug naar man en kinderen.

Mijn dochter wil dressuurrijdster worden.

mammie2

mammie2

27-10-2008 om 18:01

Kapster, schoonheidsspecialiste, schoonmaakster,

tuinvrouw en moeder. Dat wil mijn dochter van 5 worden. Ik ga dus een mooie oude dag tegemoet met gratis schoonheidsbehandelingen en watergolfjes, daarbij worden mijn huis en tuin ook goed onderhouden ;-)

Annet

Annet

27-10-2008 om 19:42

Maritiem bioloog

Hier een elfjarige die maritiem bioloog wil worden. Nou ja, eigenlijk wilde ze dolfijnentrainster worden. Maar nu heeft ze doorgekregen dat je dan veel verzorging doet, training en shows. Dat lijkt haar wel veel herhaling elke dag.
Dus nu wil ze maritiem bioloog worden: dolfijnen bestuderen, over de hele wereld reizen, met de dolfijnen zwemmen, etc.

En hier

wat een ambities allemaal! ;)

Mijn oudste zoon (6) wilde altijd profvoetballer bij SC Heerenveen worden en als dat niet lukte wilde hij buschauffeur van de spelersbus worden. Inmiddels roept hij ook dat hij bij papa wil gaan werken (grote kalverslachterij, maar niet in de slacht zelf) of politieman.

Dochter van 4 wil Mega Mindy worden. Eigenlijk ook wel moeder maar dat weet ze nog niet zeker want het moet wel te combineren zijn met haar werk als superheld natuurlijk.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.