Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

buzz

buzz

03-04-2011 om 11:52

Waterpokken echt wel heftig,!

FF mijn ei kwijt hoor.
Tjonge in een draadje laatst was er een discussie over waterpokken, niet heftig wel heftig, ze moeten er doorheen,
Nou als ik dit geweten had waren het die 2 entingen dik waard geweest, gisteren was er zelfs even de schrik dat er nekkramp was opgetreden. We hebben echt een tijd in het ziekenhuis gezeten.
Maar gelukkig is het niet. 3 dagen 40 graden koorts, oor en keelontsteking er bij. En onder de waterpokken, wel 200 minstens in zijn gezicht, benen armen plasser rug buik handen alles zit gigantis onder en een jeuk niet te geloven. Zelfs in zijn mond en keelholte en zelfs op zijn plassen en in zijn plasbuis volgens de arts.
Gelukkig koorts gezakt 38,9 en iets minder suf, het gevaar is geweken we hoeven niet terug naar het ziekenhuis, en hij zal nu wel op gaan knappen. Nu nog even de rede waarom kinderen opschool niet mogen komen met nog niet ingedroogde waterpokken (wat veel mensen onzin vonden) in groep 4 en in groep 8 zit een kind met gemokuur, daarvoor kan besmetting met waterpokken erg elendig zijn.
Als ze het nog niet weten is er niets aan te doen, maar zodra er waterpokken of wat anders geconstateerd word, is het verplicht thuis te houden om deze kinderen te sparen.

Guinevere

Guinevere

03-04-2011 om 18:01

Erg

Ja, dat klinkt wel heel erg beroerd, Buzz. Ik hoop dat spoedig alle kinderen in NL in aanmerking gaan komen voor een waterpokkenvaccinatie, om kinderen dit te besparen.
Ik hoop dat hij snel opknapt en er niets aan over houdt!

He wat naar

Hoop dat jullie snel weer beter zijn!

Elx

Elx

10-04-2011 om 07:25

Vervelend.

Beide dochters (5 en 8) hebben in kerstvakantie waterpokken gehad. Oudste eerst, wat had doe een jeuk en ook tussen haar benen. Jankend, ze kon niet zitten, staan, liggen, want elk huidcontact deed zo'n pijn.

Jongste dochter had er nog meer, minder last van jeuk wel hoge koorts en 3 dagen lamlendig op de bank gelegen.

Ik heb zelf erg milde waterpokken gehad als kind en er voor gekozen om ze niet te laten vaccineren. Goed voor imuunsysteem, etc.

Na een week waren ze er weer bovenop en na twee weken zag je er niks meer van, maar ik heb me wel schuldig gevoeld als "laconieke" moeder. Vriendinnen die kinderen wel hadden laten inenten, hadden als kind veel last gehad en dat wilden ze hun kinderen niet aandoen.

Ik denk dat mijn kinderen hun evt kinderen ook zullen laten inenten, want t kan echt geen pretje zijn.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Elx

Elx

10-04-2011 om 13:34

Dat was mij verteld

Door een arts. Vond het wel aannemelijk klinken. Je lijf moet toch aan bacillen blootgesteld worden om er tegen te kunnen vechten?

Er is nu toch ook een theorie dat er zoveel meer astma en allergieën zijn, omdat we met zijn allen veel te schoon zijn? Kinderen komen veel minder in aanraking met bacteriën en andere vuiligheid en als ze ze dan tegen komen, reageert t lichaam overdreven heftig.

Ik weet wetenschappelijk bewijs niet van deze theorieën, maar vond ze wel aannemelijk klinken.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Guinevere

Guinevere

10-04-2011 om 20:44

Elx

Waterpokken worden veroorzaakt door een virus, niet door een bacil (bacterie).

Elx

Elx

10-04-2011 om 23:54

Bacillen

Met bacillen bedoel ik bacteriën en virussen. En inderdaad kind krijgt niet nog een keer waterpokken omdat het gevecht met de waterpokken virus is gewonnen. Het afweersysteem herkend dat virus nu en kan gevecht makkelijk winnen, want "antibodies" zijn aanwezig. Met vaccinatie krijg je vaak synthetische, of verminderde vorm van virus binnen, zodat je lichaam antibodies kan aanmaken.

Het was gewoon mijn gedachtengang en zoals ik al zei totaal niet wetenschappelijk onderbouwd.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

buzz

buzz

16-04-2011 om 16:18

Ongeveer

1 maand voor de waterpokken hier, ben ik naar de huisarts geweest om vragen te stellen over de vactinatie, het nadeel zij hij, dat waterpokken krijgen levenslang beschermd, en de inenting maar 20 jaar en niet gegarandeerd, als ze dan vergeten nog eens voor een prik te gaan dan kunnen ze het alsnog krijgen, de prik kost ongeveer 40 euro, en na een aantal weken moeten ze een herhaling. Mijn logika was toen, tja 2 keer prikken en over 320 jaar weer, dat doen ze dan vast niet en dan zitten ze er zelf mee, bij volwassenen waterpokken scheint erger te zijn. Het is trouwens zo, dat de waterpokken in je afweer een soort puzelstukjes vormen, als het virus weer in je lichaam komt, dan heeft hij het passende puzelstukje tegen het virus en ruimt het op die manier op, natuurlijk waterpokken krijgen betekend een langer geheugen van het puzelstukje voor je lichaam. dit geld niet voor alle vactinaties voor sommige is echt geen herhaling nodig op latere leeftijd. Maar om die rede zit deze enting niet in het paket, het is gewoon niet levenslang afdoende (zij mijn nicht die onderzoekster na medicijnen is, en 5 jaar een studie over ziekten en medicijnen heeft gedaan).
Hij is weer beter, overal stipjes niet gekrabt, zal nog wel verdwijnen, maar tjonge wat kan iemand ziek zijn zech!

Fiorucci

Fiorucci

17-04-2011 om 18:16

Hmmm

Ik heb juist altijd begrepen dat het virus in je lichaam blijft, en bij mindere weerstand weer op kan vlammen in de vorm van gordelroos.

Vreemd

Ik heb het hier nog eens nagevraagd in de kliniek Buzz, en hier werd gezegd dat wat jouw huisarts zegt NIET klopt.
Na besmetting blijft virus inderdaad de rest van je leven in je ruggenmerg en vlamt het op in de vorm van gordelroos.

Het vaccin voorkomt ook gordelroos.

buzz

buzz

19-04-2011 om 16:01

Aha

Mijn nicht had het over virusen in het algemeen, inderdaad is gordelroos famillie van de waterpokken en kan het er nog eens op zo een manier uitkomen. de huisarts heeft het niet over gordelroos gehad, maar dat de inenting niet levenslange bescherming bied.
Ik zal hem de volgende keer eens vragen of hij geen verouderde boeken heeft of zo wat dat betrefd. Nou ja we zijn er doorheen, hij heeft er nu nog veel vlekken van ook in zijn gezicht ookal heeft hij niet gekrabt, de oorontsteking en keelontsteking is over, maar nu ik denk door verminderde weerstan al 2 dagen aan het overgeven, aaaggghh.
Kan het nou echt gewoon niet een maand gewoon lopen hier, ik word er gek van, als de ene niet ziek is moet de andere amandelen knippen, als dat het niet is heeft mijn man weer heftige aanbijen, als dat het niet is heeft de hond gloucoom en moet er operatief een oog verwijderd worden dan weer waterpokken, keel en oorontsteking, en nu weer buikgriep. En mijn dochter heeft z8ich al weer 14 dagen suf gehoest snachts, En zo gaat het dus al vanaf december, bbbhhhhoe hoe, natuurlijk heb ik het te doen met de zieken, maar begin er nu zelf ook echt doorheen te zitten.
En ja er word genoeg buitengespeeld genoeg groente en fruit gegeten, goed verzorgd en goed gestofzuigd handenwassen enz. Wat is er toch aan de hand hier steeds!

Enneh...

Ik wil je niet bang maken, hoor. Maar meestal als jij er dan zelf doorheen zit, wordt jij ook ziek. Hier ten minste wel, het stopt dan trouwens wel hier, als ik ziek ben geweest, is iedereen weer een hele tijd overal vanaf....

buzz

buzz

21-04-2011 om 08:30

Nou dat was dus gisteren het geval, zelfs water bleef er niet inzitten, hoofdpijn een licht gevoel of je gaat flauwvallen, koorts helemaal nergens toe in staat. Gelukkig blijft mijn kopje thee er nu wel weer inzitten de koorts is weg nog een beetje hoofdpijn, dadelijk eens een beschuitje proberen. Nou nog een paar dagen rustigaan en dan maar hopen dat mij dochter dezekeer niet aan de beurt komt, ik ben de initiatiefnemer van het paaseirenzoeken in de speeltuin hier, maar gelukkig ben ik weer aan de beterende hand. (phoe zo een dag als gisteren zou ik niet nog eens aankunnen. tjonge wat kan een mens ziek zijn zech!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.