Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

attigirb

attigirb

29-01-2012 om 08:58

Weer eens bed plassen

Mijn zoon is van vorig jaar okt 6 jaar geworden. Ik gebruik luier broekjes maar s'morgens is hij gewoon helemaal nat, luier helemaal vol, onderbroek, pyama hempje en bed. Ik laat hem extra om 11 uur plassen niet voor het zindelijk maken maar voor de over volle luiers een beetje tegen te gaan. Gewone luiers houd het helemaal niet meer en ik vind de broekjes te duur om ze 2x per nacht te verschone maar soms heb ik geen keus. ik zit op mininmaal 2 pakken in de week. Heb zijn urine eens na laten kijken maar die was in orde. De huisarts maakte zich geen zorgen over zijn niertjes maar ik vind dat hij wel heel erg veel plast en hij is ook op suiker geprikt omdat hij heel veel water drinkt. Is het normaal dat een kind zon nat is s'morgens wat moet ik hier mee. ik kan slechts de wekker 3x per nacht zetten om hem op de wc te zetten volgens het CB.

Fiorucci

Fiorucci

29-01-2012 om 10:04

Is dat het enige advies wat het cb geeft? Waardeloos zeg, want steeds wakker maken is helemaal niet handig om zindelijk te worden. Dat geldt ook voor wekken om 23.00 overigens, al snap ik best waarom je dat doet. Kijk eens op www.bedplassen.org Daar vindt je veel info en misschien is het een idee om aan de slag te gaan met een plaswekker.

69er

69er

29-01-2012 om 14:16

Overdag

Plast je kind overdag regelmatig? Mijn kind (9) mocht pas met een plaswekkertraining beginnen toen zeker was dat het niet in een verkeerd "plasritme" zat, er geen ontlasting problemen waren ( obstipatie) en er goed uitgeplast werd ( toilethouding). Dit is namelijk allemaal van invloed op het bed plassen.
69er

69er

69er

29-01-2012 om 14:20

Oja

Let ook op of je niet een kind hebt dat de tijd niet neemt om te drinken, maar de vochtvoorraad net voor bedtijd aan wil vullen . ( ik bedoel dus niet verbieden te drinken voor bedtijd!!!!)
69er

Sascha2

Sascha2

29-01-2012 om 14:59

P, vraagje terugval

Begrijp ik goed dat jouw zoon na de plaswekker een terugval kreeg? Zo ja, dan heb ik de volgende vraag. Mijn zoon (7j1m) heeft afgelopen maanden de plaswekker gebruikt en vanaf begin dec kurkdroog. begin januari de wekker aan de wilgen gehangen. Maar nu, sinds twee weken, heeft hij weer natte nachten, zo'n drie keer afgelopen week. Ik zat eraan te denken om de wekker weer te gaan huren. Hoe heb jij dat bij je zoon gedaan bij de terugval?

Sascha2

Sascha2

29-01-2012 om 17:17

Ah dank

Kijk, dat geeft de burger moed. Ik zal de wekker toch weer gaan huren.

Tijgeroog

Tijgeroog

29-01-2012 om 22:21

Sascha

Krijg je 'm niet vergoed door de verzekering? In onze licht aanvullende verzekering zat ie wel namelijk.
P, fijn om te lezen dat een terugval geen probleem hoeft te zijn. Het gaat hier nu de goede kant op, maar dan hoef ik in ieder geval niet te wanhopen als het toch weer slechter mocht gaan. :-)

Leandra

Leandra

29-01-2012 om 22:23

Hier ook hoor.

Mijn zoon is ook in oktober 6 geworden en draagt ook luierbroekjes.(Zijn vriendje die in oktober ook 6 is geworden is hetzelfde verhaal trouwens). Ik laat hem plassen als ik naar bed ga en soms is hij dan al nat en doorgelekt. Soms is hij nog droog en plast dan. Regelmatig moet ik dus 2 broekjes gebruiken. Soms is het tweede broekjes 's morgens nog droog. Mijn oudste was ook ruim 6 toen hij droog werd, dus ik maak me er niet druk om. Het is even niet anders. Ik zeg altijd tegen hem dat het seintje naar zijn hersenen nog niet rijp is en dat hij daarom nog niet wakker wordt. Ik vind het niet nodig om nu al me teen plaswekker te beginnen. Dat kan wel als hij met 7 nog niet droog is of als hij er zelf heel veel last van heeft. Oudste werd ook zonder hulpmiddelen droog.

Groetjes Leandra

Sascha2

Sascha2

30-01-2012 om 06:42

Verzekering

Ik krijg een eenmalige bijdrage van 80 euro, dat dekt de lading nu niet meer. Maar dat is prima, alternatief is luiers kopen. Ik ga straks eens bellen.

Fiorucci

Fiorucci

30-01-2012 om 06:52

Marktplaats

Plaswekkers zijn ook te koop op marktplaats!

Kobalt

Kobalt

30-01-2012 om 12:42

Net gelezen

http://www.nu.nl/gezondheid/2727721/obstipatie-oorzaak-van-bedplassen.html

Misschien wel iets om te laten onderzoeken?

attigirb

attigirb

02-02-2012 om 09:02

Sorry voor de late reactie

Sorry voor de late reactie, griep gehad.
Dank jullie voor alle reactie. Mijn zoon gaat over het algemeen overdag heel veel naar de wc maar drinkt ook best veel. Nou veel ruim een liter, weet niet of dat voor 6 jaar veel is. Hij plast zich wel helemaal leeg en heeft ook wel heel erg veel problemen met zijn stoelgang. Is hij nog niet te jong voor een plas wekker? Vanmorgen was hij weer zo nat dat gewoon het onder lakken helemaal nat was en de deken. Kan alles wassen, gek word ik er van. En dan heb ik hem nu eens niet laten plassen om 11 uur. dan is het dus nog erger. Zou de verzekering al een plaswekker verhuren als je een kindje hebt van 6 jaar of maakt dat niks uit als ik dat vraag dan geven ze die gewoon. Want ik lees dat meer moeders dat prbleem hebben en sommige hebben er geen problemen mee en andere werken met een plas wekker. Mijn zoon slaapt trouwens wel heeeeeeeel erg vast, je kunt een bom laten ontploffen en hij wordt niet wakker. kan het daar ook niet aan liggen dat hij een goede slaaper is?

Puck

Puck

02-02-2012 om 12:54

Attigirb

Dat je zoon heel vast slaapt kan er zeker mee te maken hebben. Een nachtzindelijk kind wordt wakker als het een volle blaas heeft en zijn hersenen dat signaal opvangen van "wakker worden, je moet naar de w.c. want je blaas is vol". Een heel vast slapend wordt nog niet wakker van dat seintje in zijn hersens. Hetzelfde hadden wij met oudste, die was iets van 9 toen hij spontaan ook 's nachts droog werd.
Of je verzekering het vergoedt moet je idd even voor bellen of in je polisvoorwaarden nakijken, dat verschilt erg. En 6 met een plaswekker kan best MITS!!!! het kind zelf goed gemotiveerd is. Dat is echt een absolute voorwaarde om een plaswekkertraject te laten slagen.
Een liter per dag drinken is helemaal niet zoveel en als hij overdag veel naar de w.c. gaat dan zou ik door de huisarts ook eens laten onderzoeken of een overactieve blaas ook mee kan spelen in het probleem. Verder kan het ook nog zo zijn dat het hormoon dat regelt dat je 's nachts minder urine aanmaakt nog niet voldoende aangemaakt wordt. In dat geval kan je kind ook baat hebben bij toediening via neusspray of pilletjes van de synthetische variant van het hormoon (desmopressine) waardoor de urineproductie gereguleerd wordt.
En je kunt er ook nog voor kiezen om het gewoon op zijn beloop te laten; er zijn veel kinderen die met 6 's nachts nog niet zindelijk zijn, is helemaal niet erg en ook niet bijzonder.
Al met al denk ik dat het goed is om eens met de huisarts te overleggen om ten eerste uit te sluiten of er wat lichamelijks aan de hand is en als dat allemaal goed is om te bekijken wat in jullie geval de juiste aanpak zou kunnen zijn.

Fiorucci

Fiorucci

02-02-2012 om 14:52

Attigirb

Kijk eens bij het dichtsbijzijnde zh of daar een poep en plaspolikliniek is. Met een verwijskaart van de huisarts kun je daar terecht. Zij zullen eerst de stoelgangproblemen aanpakken en dan,als het nog nodig is, eventueel het feit dat hij 's nachts nog niet droog is.

attigirb

attigirb

02-02-2012 om 20:22

Oke

Wij zijn CZ Top collectief verzekerd. Ik ga inderdaad eens bij de huisarts na en eens vragen wat ik er mee moet. Ik weet ook dat kinderen van 6 jaar gewoonlijk niet droog zijn of pas beginnnen met zindelijke te worden. Maar hij is echt s'morgens zeiken nat als ik hem niet op de wc zet s'avonds. En dat kan toch ook niet de bedoeling zijn. En hij vind het zelf ook niet leuk, want hij komt al vaker de slaapkamer op in zijn blootje en dan zegt hij al meteen sorry mama kon er niks aan doen vanacht. Terwijl mijn zoontje van bijna 3 al droog is vanaf 2.5 jaar. En dat vind mijn zoon van 6 nu dus natuurlijk vreselijk want hem lukt het niet. Ik vind dit erg sneu voor hem en probeer hem er bij te stimmuleren, pushen doe ik niet want dat werkt ave rechts.

Sascha2

Sascha2

02-02-2012 om 21:36

Attigirb

Ik heb mijn zoon uitgelegd dat hij er zelf totaal niets aan kan doen, zijn lijf doet dit. Voorbeeld: hou je adem eens in en probeer dat in te houden. Dat was voor hem een eyeopener, want zijn lichaam besloot natuurlijk toch te ademen. Hij beseft nu dat zijn lijf nog niet rijp voldoende is. Mijn zoon is de oudste van vier, nr twee en nr drie zijn allebei kurkdroog in de nacht. Dat vond hij ook erg vervelend. Ik blijf er bij hem op hameren dat hij er zelf niets aan kan doen.
Een plaswekker kan inderdaad vanaf een jaar of zes, mits je kind ook echt zelf wil. Of je verzekering het vergoed moet je zelf even checken of navragen. En verder: het komt echt wel goed, hou vertrouwen.

Hier ook 6 jaar

Toevallig de plaswekker vandaag binnen gekregen! We gaan er vanaf morgen mee beginnen. Mijn zoon is net 6 jaar en zit er zelf erg mee dat hij in bed plast. Hij draagt nu luiers (van drynites).

Wij zijn ook verzekerd bij cz en krijgen alles vergoed. (de plaswekker + 2 broekjes). Je moet wel even een briefje van de dokter hebben. Wij hoefden niet eens langs. Ik heb gebeld en de volgende dag lag er een briefje klaar.

Wij hebben de mickey plaswekker bij urifoon besteld. Ik ben benieuwd. Ik hou je op de hoogte als je wilt!

liefs lisa

Fiorucci

Fiorucci

03-02-2012 om 06:56

Attigirb

Zoek zelf even een plaspoli, want mijn ervaring is dat niet elke huisarts dit weet. Het feit dat je zoon last heeft met zijn stoelgang werkt ook niet mee, dat kan beter eerst verholpen worden voor je de wekker probeert.

Bij ons

Deze post heb ik recentelijk ook gedaan in de rubriek kleutertijd.

Ik heb 3 dochters van 5, 8 en 15 jaar, waarbij de middelste nog in bed plast. De oudste was met 5 jaar 's nachts droog, de jongste met 3. Nu waren mijn man en ik vroeger als kind ook 2 hardnekkige bedplassers (moet ook bekennen dat het soms bij mij nog steeds wel eens fout gaat) die ruim na hun 10de pas droog waren. Dus dat onze dochter het van ons heeft is niet vreemd.

Een plaswekker hebben we, maar daar wordt ze op dit moment zelden wakker van, dus die gebruiken we niet. We hebben haar zelf de verantwoording gegeven voor het bedplassen. Ze draagt 's nachts nog steeds een luier(vindt ze niet erg, omdat haar oudste zus, papa en mama dat ook hebben gedaan), doet ze zelf aan, gooit ze 's ochtends weg en houdt in agenda zelf bij of ze droog of nat is geweest. Het enigste wat wij hoeven te doen is alleen maar een pak luiers te halen.

Ze zit verder prima in haar vel, ook omdat ze weet dat wij als ouders er ook last van gehad hebben. Belonen doen wij absoluut niet, omdat je dan juist weer nadruk legt op het bedplassen. Daarnaast blinkt zij op zoveel punten juist weer uit t.o.v. leeftijdsgenoten (school, zwemmen, etc.) en ze is verder helemaal gezond, ze is vrolijk. Ze is ook verder niet bang om een keer uit te gaan logeren (wel bij vriendinnetjes die ze vertrouwd). Misschien komt het ook omdat wij als ouders allebei laat droog waren, dat je anders omspringt als je kind het ook heeft.

Ron

Ron

05-02-2012 om 09:33

Myra1973

klinkt een beetje ongeloofwaardig, bedplassen lijkt mij niet erfelijk en ik kan mij niet voorstellen dat ze 25 jaar terug drynights luierbroeken hadden en het is wel erg zeldzaam dat pubers en volwassenen nog in bedplassen. En als het zo is, dan ga ik er toch vanuit dat jullie wel eens naar de huisarts bezocht hebben.
Ron

Ron

Ron ik kan je dit vertellen, dat bedplassen weldegelijk een erfelijke oorzaak kan hebben. En dat volwassen er ook last van kunnen hebben, kun je lezen op deze website:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/19067-bedplassen-bij-volwassenen.html

Drynights bestonden vroeger niet, toen had je (althans ik dan) grote witte plastic broeken waar dan een dikke inlegger in geschoven werd (dit was een papieren luier) . En door middel van drukknopen deed je deze luier dan om. Deze luiers waren toen gewoon bij de apotheek te koop. Ik heb jaren in behandeling geweest bij een arts en toen ik 16 werd, is het bedplassen nagenoeg gestopt. Ik heb er alleen nog last van als ik alcohol nuttig of erg gespannen ben. Als ik in een hotel slaap, dan gebruik ik nog wel een inco (=luier).
Overigens heb ik mijn man destijds leren kennen bij een praatgroep voor bedplassers.

Fiorucci

Fiorucci

05-02-2012 om 11:22

Ron

Bedplassen komt wel degelijk in sommige families veel voor. En ook na het tiende jaar gebeurt het meer dan je denkt. Er zijn pubers en volwassenen die er nog steeds al dan niet incidenteel last van hebben. Maar uiteraard is het niet iets wat je gezellig op een verjaardag gaat vertellen. Misschien moet je toch even je beweringen checken?

Puck

Puck

06-02-2012 om 12:10

Tjonge ron

beetje raar om als je eigen kennis ernstig tekort schiet een ander gelijk maar te betichten van ongeloofwaardigheid.
Als je met een bedplassend kind bij de dokter komt is één van de eerste dingen die gevraagd worden: tot wanneer plasten de ouders in bed, wanneer waren broertjes en zusjes zindelijk, komt het in de familie vaker voor. Denk je dat je die vragen krijgt als het niet enigzins erfelijk zou kunnen zijn. Ik wordt eigenlijk een beetje boos van je onbegrip, juist dit soort opmerkingen maakt dat bedplassen een taboe blijft en dat er weinig begrip voor is soms. Jammer hoor.

attigirb

attigirb

06-02-2012 om 21:41

Tena lady in de drynight

Ik heb het na gevraagd, zowel bij mijn man als bij ons thuis waren wij allemaal droog in een periode voor 7 jaar. Hij wil wel maar het lukt hem niet, nu weet ik dus niet of het aan de stoelgang licht of aan het vast slapen, of aan het feit dat hij een beetje een zorgen kindje is. Maar een afspraak bij de huisarts is gemaakt, wel lopen daar toch de deur al plat dus dit word de volgende vraag. Hij zegt niet alweer naar de huisarts mama. Maar ja het zekere voor het onzekere. En anders dan gaan we voor de plaswekker en als dat nog niet lukt dan is hij er gewoon niet aan toe. Ik leg nu maar een tena lady in de drynight luier nu is hij s'morgens niet meer helemaal nat.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.