Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Wel of niet doorgaan met judo?

Mijn zoontje is in augustus 4 geworden. Hij is een nogal druk mannetje en vraagt veel aandacht. Ik zat erover te denken om hem op judo te doen, omdat ik daar veel positieve verhalen over had gehoord. Kinderen leren op een leuke manier stoeien, zonder elkaar pijn te doen, respect voor een ander, luisteren, grenzen stellen, dat soort dingen.

Toen kwam er een aanbieding: 4 proeflessen voor EUR 10, pak gratis lenen, op een dag dat het uitkomt.

Dus wij ernaar toe. Zoon vindt het begin van de les vreselijk, wil het pak niet aan, wil niet de zaal in, wil bij mij blijven enz. Ik overhandig hem dan letterlijk aan de judo-meester. Hij blijft nog even op de mat zitten en doet dan super-enthousiast mee. De hele les lachen, stralen, springen, stoeien. En na afloop stoere verhalen, zegt dat judo leuk is enz.

De 4 proeflessen zijn nu voorbij. Ik twijfel of we door moeten gaan.
Voor: hij vindt het leuk, het is goed voor hem (ook besproken met juf van school)
Tegen: hij vindt het begin eng (ik denk omdat hij niemand kent), hij is nog best moe van school, ik wil niet dat hij elke keer met tegenzin ernaar toe gaat en ik heb geen zin in elke week een drama in de kleedkamer.

Wie heeft er raad? Doorzetten en gaat het spannende van het begin er dan af? Of stoppen?

Alvast bedankt!
Wiggie

Hanne.

Hanne.

19-10-2010 om 13:15

Ik ben niet doorgegaan

Hier een identiek verhaal. Ik ben niet doorgegaan. Vond het risico dat hij al snel zou afhaken (en ik wel het hele seizoen zou moeten betalen) te groot.

1,5 jaar later hebben we het nogmaals geprobeerd. Nu ging hij lachend de zaal in en uit!

bertje1

bertje1

19-10-2010 om 22:05

Niet

ik zou hem er af halen, volgs mij is hij te jong. gewoon: eerst met 5 zwemmen, dan de rest.
ik heb ze wel altijd op gym gedaan van 4-6 jr.

Judo

Dat het in het begin spannend is, dat gaat er op een gegeven moment wel af (althans dat zie ik vaak gebeuren). Ik kan me voorstellen dat de week misschien af en toe te vol wordt voor een 4-jarige.. je kan ervoor kiezen hem af en toe thuis te houden.. ik weet niet of de Judo dat 'kan hebben'.. zoniet, dan zou je kunnen wachten tot hij zo'n week wat beter aankan. Gezien de voors zou ik zeggen doen!

buzz

buzz

20-10-2010 om 13:45

Wat

zecht je zoon er van als je het hem vraagt, wil hij er dan bij, of niet.
Ik zou zeggen als hij nee zecht, dan niet, en het over een halfjaartje nog eens proberen misschien weer met 4 proeflessen.
Als hij ja zecht kan je misschien afspraken maken over het meoilijk afschijt nemen en het enge begin.
Wie weet kan je met de judo leraar het nog even bespreken, dat de 4 proeflessen niet genoeg waren om er zicht op te hebben, en het hele verhaal uitleggen,of je er nog 4 mag nemen (misschien voor iets meer of zo)

wiggie

wiggie

20-10-2010 om 21:34 Topicstarter

Tja

Dank voor jullie meedenken.

Ik had dus vandaag voor mezelf bedacht, dat hij in januari echt op judo gaat. November en december zijn drukke maanden, dus die maar ff overslaan.

Zegt wiggieman, ja maar, er was toch net een ander nieuw jongetje, waar hij leuk contact mee had gehad tijdens de laatste les. Dus misschien toch nu doorgaan, omdat hij een "bondgenootje" heeft.

Ik vraag het hem zelf ook, maar dan volgende week. Maar het liefst heb ik dan wel m'n eigen mening klaar. Hij is nu heel moe, vrijdag begint de vakantie gelukkig. In tussentijd twijfel ik nog even verder.

Volgens mij betaal je bij deze club trouwens per kwartaal, ik neem aan dat je dan ook per kwartaal kunt opzeggen, maar dat zal ik wel vooraf checken.

Gr. Wiggie

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.