Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Mamalou

Mamalou

04-11-2008 om 16:46

Wel of niet logeren

Twee meiden van negen die toen ze heel klein waren dikke vriendinnen waren, zitten beiden op een andere school maar wonen een kwartiertje lopen van elkaar af.
A heeft heel veel vriendinnen en heeft B niet nodig. B heeft nooit speelafspraakjes en ziet A als 'vriendin' en belt ook af en toe om te spelen. A kan nooit want heeft altijd al een afspraakje. Ze zien elkaar wel bij verjaardagen en als er geen vriendinnetje is voor/van A dan speelt B leuk met A. Nu kwamen ze 5 maanden geleden hand in hand vragen of ze konden logeren bij C. Toen gezegd dat het goed was maar als ik kijk naar wat ze samen hebben gedaan in die vijf maanden en daarvoor ook al. Ze hebben één keer met elkaar gespeeld bij A thuis (ik had oppas nodig) Vriendin van A is er in de ochtend en daarna weer in de middag bij geweest. Dat vond B niet helemaal geweldig. A, met een stel vriendinnen, kwam B een keer tegen. B wordt straal genegeerd. Oja, A heeft één keer gebeld. Op school kon niemand afspreken of B kon. B was nog niet thuis en ik heb gezegd dat ze zich dan maar moest gaan vervelen.
Nu kwam C met het logeren. Ik heb gezegd dat ik het nog niet wist of ik het een goed idee vond. Ik vind dat B gebruikt word. Me wel realiserend dat 'gebruiken' een zware benaming is.
Ik ben onder druk gezet en heb toen uiteindelijk nee gezegd tegen het samen logeren.
Vinden jullie dat ik fout zit?
A en B zijn nichtjes en C is oma (en opa).

cqcq

cqcq

04-11-2008 om 16:56

Ja je zit heel erg fout....

Waarom mag je dochter niet samen met haar nichtje logeren bij haar oma?
Omdat haar nichtje meestal met andere kinderen speelt? Dat is meestal een logische ontwikkeling als ze op andere scholen zitten.

Maar daar gaat het hier toch helemaal niet om?

Blijkbaar vindt oma het gezellig dat beide nichtjes samen komen logeren, en blijkt ook nog dat beide meisjes het goed samen kunnen vinden als er geen andere kinderen bij zijn.

Dat lijken me goede ingredienten voor een logeerpartij. Samen gezellig bij oma. Uit jouw verhaal kan ik geen redenen verzinnen waarom ik nee zou zeggen.

reina

reina

04-11-2008 om 17:33

Mamalou

A en B zijn geen echte vriendinnetjes, dus hoeven ook bniet samen te spelen. A en B zijn welnichtjes en dat zullen ze altijd zijn ook, dus is het leuk, en misschien nog goed voor de familieband ook, als ze gezellig samen bij oma gaan logeren. Je doet C er ook nog een plezier mee, dus waarom zou je 'nee'zeggen??

Maylise

Maylise

04-11-2008 om 18:41

Warrig

Ik vond het verhaal vrij warrig maar ik begrijp dat oma graag wil dat haar beide kleindochters komen logeren?
En dat beide kleindochters geen echte vriendinnen (meer) zijn maar op zich het wel gezellig vinden om samen bij oma te logeren?
En dat van jou dat logeren samen bij oma niet mag omdat het geen vriendinnen zijn?

Ik snap niet goed waar het probleem zit en waarom je tegen bent. Twee nichtjes willen bij oma logeren en oma vind dat leuk. Lijkt mij een prima plan zelfs al zijn de nichtjes normaal geen vriendinnen.

Ik zag vroeger mijn nichtje ook alleen bij mijn oma en opa en dan konden we het best goed met elkaar vinden. We logeerden ook regelmatig gezamelijk bij oma en opa. Tussendoor hadden we ook weinig contact maar dat maakte voor de logeerpartijen weinig uit.

Ik had deze logeerpartij wel goed gevonden. Ik zie geen enkele reden om het niet goed te keuren.

Maylise

Terpi

Terpi

04-11-2008 om 19:19

Idem pelle

Ik had precies hetzelfde gevoel en zat dus al steeds te denken 'oh nee, daar zou ik mijn dochter niet voor uitlenen' totdat me duidelijk werd dat het om twee kleinkinderen van oma gaat... Ik zou zeker ja zeggen, heerlijk toch een verwendagje met twee nichtjes, lekker samen dus niet spannend alleen logeren. Wie weet doet het ook wonderen voor de band onderling, en zo niet hebben ze gewoon lekker een keer gelogeerd.
Doe mij ook zo'n oma ;)
Groet Terpi

Elisa Gemani

Elisa Gemani

04-11-2008 om 20:05

Terpi & pelle

Ik dacht ook eerst dat C een ander vriendinnetje was;-) Maar twee nichtjes die bij oma logeren? Wat is het probleem? Ook al zijn ze wellicht niet de dikste maatjes, wat dan nog? Ik snap je probleem ook helemaal niet hoor. Wees blij dat ze nog een oma hebben en laat ze lekker van elkaar genieten...

Mamalou

Mamalou

04-11-2008 om 23:04

Cobi

Ik heb geen rancune over dat mijn dochter geen speelafspraakjes/vriendinnetjes heeft. Het is heel jammer maar met een stoornis die ze heeft goed verklaarbaar.
Doordat dingen zo weinig voorkomen kan ik het heel gemakkelijk onthouden, van het ene kinderfeestje dat ze tot nu toe heeft gehad tot aan het aantal speelafspraakjes van de afgelopen jaren. Soms is het jammer als je gewoon een erg goed geheugen hebt.
Maar zoals Reina(?) opmerkte zijn het geen vriendinnen maar nichtjes en in die zin zal ik het maar niet in de weg staan.

Mamalou

Zelfs als de meisjes geen nichtjes zouden zijn, maar puur vriendinnen zou ik de logeerpartij niet in de weg staan. Je reageert dan je eigen ongenoegen af op je dochter. Je ontneemt haar een leuk uitje. Vriendschappen kan je van leren. Ook als ze niet op gelijk niveau zijn. Dat is al ouder soms moeilijk om te zien. Maar een 9 jarige beoordeeld haar vriendschappen heel anders dan wij doen als volwassenen.

Ik zou het ook hebben toegejuicht

Ik vond het ook leuk dat ik met nichtjes, met wie ik normaal gesproken vrijwel niet optrok, samen ging logeren. Ik zie het probleem ook niet, om eerlijk te zijn.

He mamalou

Als je dochter een stoornis heeft, en net daarom niet veel uitjes – speelpartijtjes heeft, is dit aanbod net een reden om erop in te gaan. Leuk toch voor je dochter?

Hier een familie met neefjes/nichtjes die we zelden zien, en die zeker niet als vriendjes te beschouwen zijn, maar de peters en meters organiseren vaker uitjes, waar allen nichtjes/neefjes aan deelnemen (incluis die uit vorige relaties). Zo zijn de nichtjes afgelopen weekend naar K3 geweest, tijdje geleden de hele bende voor 2 dagen naar Disney.

Enne, mijn zoon heeft ook een stoornis. Helaas kan ik mij ook alle verjaardagsfeestjes herinneren waar hij geweest is (vorig jaar 1 feestje) tov. dochter had er aan de lopende band. Heeft inderdaad niks met racune te maken.

Ik weet niet of het partijtje al voorbij is (en je dochter niet geweest is), maar er valt best nog een nieuw logeerpartijtje op te zetten door oma toch?

MaximeM

MaximeM

05-11-2008 om 14:50

Even off topic

Hoi,

Is het in het vervolg niet handig om in plaats van letters gewoon een fake naam te verzinnen en bij C gewoon opa en oma te schrijven? Je stukje was op deze manier namelijk heel verwarrend om te lezen. Verder sluit ik me aan bij de anderen, als de nichtjes het leuk vinden is het toch goed? Hier komt dat ook wel eens op deze manier voor. Nichtje Marieke woont in Groningen en wil soms logeren bij opa en oma, omdat opa en oma bang zijn dat er niet genoeg te doen is voor Marieke alleen, vragen ze vaak mijn dochter ook meteen, samen kunnen ze dan spelen en logeren bij opa en oma en dat vinden ze erg leuk, en het is makkelijker voor opa en oma, want die zijn al wat ouder en weten op een gegeven moment ook niets meer te verzinnen.

Maxime

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.