Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Anoniem

Anoniem

11-12-2010 om 09:48

Welk boek seksuele voorlichting voor jonge kinderen

N.a.v. mijn vorige draadje over hoe om te gaan met gevaar van pedofielen. Na het lezen van alle reacties, bedankt hiervoor, heb ik me gerealiseerd dat het toch wel handig is om jong te beginnen met seksuele voorlichting. Natuurlijk op het niveau wat past bij een bepaalde leeftijd. Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe dit aan te pakken. Weet iemand nog een voorleesboek waar ik mee kan beginnen? De kinderen zijn 6 en 8 jaar oud.

Ze weten wel hoe een baby geboren wordt, maar op de vraag hoe dat zaadje van een pappa bij een mamma in de buik komt weet ik toch niet meer wat te antwoorden.
Misschien een stomme vraag maar als ze weten van vrijen gaan ze dan niet juist jonger experimenteren uit nieuwsgierigheid? Geheel onwetend zijn brengt misschien juist meer risico's.... Graag hoor ik hoe anderen dit doen.

Rembrand

Rembrand

11-12-2010 om 11:15

Anoniem

Hoi Anoniem,
Ik had een leuk voorlichtingsboek voor mijn toen nog jonge kinderen. Het heet Babietjes,babietjes,babietje en is geschreven door Tessa Dahl. Er word overigens niet expliciet in vermeld hoe het zaadje in de buik van de mama komt. Toen mijn kinderen dat vroegen heb ik verteld dat papa het in mama's buik gestopt had. Bij de vervolgvraag (die je wellicht niet eens gelijk krijgt) hoe hij dat dan had gedaan vertelde ik dat de zaadjes uit papa's piemel kwamen. Mijn oudste zoon schoot in de lach en dacht dat papa dan vast wel klem had gezeten ;-)
Je hoeft niet altijd gelijk het hele verhaal te vertellen. Kinderen vragen wel door en dan kan je steeds een stukje aan het verhaal toevoegen. Ik denk dat geheel onwetend zijn meer risico's met zich mee kan brengen. Je kunt er toch ook bij vertellen dat alleen papa's en mama's baby's kunnen maken. (ofwel vrouwen en mannen). Hebben ze de vraag al gesteld hoe dat zaadje van papa bij mama in haar buik komt ?
Meer info over het geven van voorlichting en hoe je dit kunt aanpakken kan je vinden via de volgende link: http://www.rutgersnissogroep.nl/shop/brochure-praten-met-je-kind-over-relaties-en-seksualiteit
Hartelijke groet,
M.

Guinevere

Guinevere

11-12-2010 om 12:16

Anoniem o.t.

Ik kan je geen boek aanbevelen, hier lichten we voor tussen de bedrijven door.
Maar over je nicknaam: wordt het geen tijd om een "echte" nick te kiezen? De onderwerpen die jij start zijn toch hele gewone dagelijkse zaken?

Angela67

Angela67

11-12-2010 om 15:41

Ben jij ook op mij

Kindertjes komen uit moeders buik heb ik nog uit de jaren 70 van Ouders van Nu en dat heb ik eerst voorgelezen aan oudste toen hij 6 of 7 was.
Ben jij Ook op Mij is de titel van het boek dat ik daarna op aanraden van iemand op dit forum aanschafte en dat is 'n prima boek voor (denk ik) een jaar of 8.
groet,
Angela

"ik vind je lief"

dat is een goed boek ! Ik geloof dat mijn dochter het gekregen heeft toen ze 5 was en afgelopen jaren is er door heel veel kinderen in gebladerd en gelezen.

Moek

Moek

11-12-2010 om 19:33

Wees gerust,

Van vroege voorlichting gaan ze echt niet eerder beginnen. Mijn zesjarige dochter heeft altijd een nogal wetenschappelijke inslag gehad, dus zij vroeg direkt door ("doet dat dan geen pijn?"). Toen wilde ze weten of papa en mama dat wel eens gedaan hadden. Na het antwoord zei ze hartgrondig "Bah!" en wist ze zeker dat zij nooit zoiets zou doen...

Gertrudis

Gertrudis

12-12-2010 om 15:28

Graag zien

Hoe het zaadje in mama's buik kwam werd hier een tijdje omzeilt door te zeggen dat als een mama en een papa elkaar héééél graag zien, ze dicht tegen elkaar aanliggen en zo het zaadje tot bij mama raakt.

En zo hebben we het verhaal in de loop van de tijd uitgebreid tot piemel en vagina.

Succes!

Geerdientje

Geerdientje

19-12-2010 om 15:09

Ik jij wij

Vind ik een aanrader.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.