Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

cecile_s

cecile_s

28-03-2010 om 15:56

Welk muziekinstrument (net 8 jaar)

Dochterlief van 10 speelt gitaar. Zoonlief (wordt in de zomer 8) wil nu ook wel op muziekles. Lijkt ons prima, maar... hij wil op drummen! Ik ben wel verrast omdat hij juist best goed kan zingen, dus (naar onze mening) van mooie melodieen houdt, en dat heb je natuurlijk niet met drummen.

Maar het grote probleem is: het is echt onpraktisch (kleine slaapkamer ook elders in huis niet echt ruimte voor).

In juni is er open huis op de muziekschool en hoop dat hij daar een ander instrument kan vinden dat hij wil gaan spelen.

Heeft iemand een idee wat leuk zou kunnen zijn voor hem?(puur als suggestie voor hem, hij moet het zelf natuurlijk willen, anders wordt het oefenen vast niets)

En als iemand ook nog tips heeft hoe we hem een beetje richting een ander instrument zouden kunnen stimuleren...

Alle tips welkom! Alvast bedankt.

Melodieuze percussie

heb je ook. xylofoon, marimba, dat werk.
Wel slagwerk maar toch melodie.

Cello is geweldig, kan je heel veel mee... als je van klassiek houdt. Niet al te moeilijk ook. Groot voordeel boven viool, die is een stuk lastiger.

Blaasinstrumenten... zou het die kant nog uitkunnen? Fanfare & harmonie bieden zich dan aan.

Talia

Talia

28-03-2010 om 16:41

Overleg en orienteer

Lastig dilemma. Ik leef mee, want oudste hier wilde ook heel lang slagwerk, omdat ze pauken zo prachtig vond (ik zag ze al staan op de kinderkamer ...;) ). Inmiddels is ze 11, is ze ooit afgeknapt op de bak herrie die uit het oefenlokaal kwam op de open dag van de muziekschool en speelt ze met veel plezier piano.
Maar goed, voor jouw zoon zou ik zeggen: Kaart de bezwaren aan: met name het plaatsgebrek, want dat los je niet zomaar op. Kijk of het je lukt om hem met een open blik naar de open dag te laten gaan, zodat hij ook andere muziekinstrumenten overweegt.
En als hij echt alleen slagwerk wil: er bestaan (tweedehands??) elektronische drumkits. Ik heb geen idee van de prijs, maar dat zou eventueel een oplossing voor het oefenprobleem zijn.

Jesse_1

Jesse_1

28-03-2010 om 16:53

Djembé

Hier is Djembé helemaal 'hot'. Voordeel is dat het een betrekkelijk klein instrument is en ook makkelijk te huur bij de jongens (jonge twintigers) die de lessen geven.
Leuk is ook dat je het als groep speelt, maar dat je ook goed alleen kunt doen.
Jesse

Appel

Appel

28-03-2010 om 16:55

Snaredrum

Misschien kun je eens kijken bij fanfare of malletband. Deze geven vaak straatoptredens en gebruiken dus regelmatig snaredrums ipv drumstel. En dit geeft qua ritme een goede basis voor wel later eventueel een drumstel. Kan hij wel goed mee testen of hij ritmegevoelig is en is een echt team-instrument (zoals team-sport, beetje rare term).

Ise

Ise

28-03-2010 om 20:16

Klinkt bekend

Goh, het lijkt wel of je het over mijn kinderen hebt. Zoon van net 11 speelt akoustisch gitaar. Inmiddels al weer twee jaar. Waarschijnlijk afgekeken van zijn grote zus. Zoon van 8 (toen nog 7) wilde vorig jaaar ook op muziekles. Je raadt het al: drummen. En dan niet suffig (zijn woorden) bij fanfare, drumband of wat dan ook, maar gewoon net zo als de Red Hot Chilli Peppers. Sinds september zit hij nu op drummen. Bij een specifieke drumschool. Eerst een proefles gevolgd om te kijken of het wat voor hem was. Hij vind het geweldig! Hij speelt nu mee met bekende nummers (van Michael Jackson tot Metallica, van Greenday tot Joan Osbourne) en krijgt daarnaast ook techniek-oefeningen bijvoorbeeld alleen op de snaredrum. Maar ja, we hebben een tot speelkamer omgebouwde garage, niet vast aan de buren. Zijn tweede keus was trouwens piano, maar zover is het dus niet gekomen.
Alle vriendjes die hier komen spelen willen nu trouwens ook op drumles ;o)

Chippie

Chippie

28-03-2010 om 21:31

Maar...

Ik zou toch kijken of hij niet op drummen kan. Je hebt ook elektronische drumstelletjes, dat moet toch ergens passen?

Drummen lijkt me leuk. Saxofoon lijkt mij net zo stoer!

Marjoleine64

Marjoleine64

28-03-2010 om 22:01

Hoorn en trommel

spelen onze jongens sinds een jaar. Toen was er een ledenwerfactie van de harmonie, met kennismakingslessen op school en een serie van 6 beginnerslessen in een groepje. Ze waren direct 'verkocht'. Oudste speelt snare-drum en wil graag bij de drumband, maar begint nu ook te zeggen dat hij wil leren drummen. We hebben er wel de ruimte voor (speelkamer, vrijstaand huis) maar we hebben nog niets besloten. Het wordt dan nog meer jerrie... Jongste speelt hoorn en mocht al na 3 maanden meedoen in het opleidingsorkest van de harmonie. Echt ontzettend leuk! En ook (voor muziekles dan) erg betaalbaar: 120 euro lesgeld voor een half uurtje per week, plus 135 euro lidmaatschap. En dat is dus inclusief een instrument in bruikleen. Daar staat dan tegenover dat er wel verwacht wordt dat je er bent met optredens en repetities van het orkest.
Marjoleine

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.