Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Marjoleine64

Marjoleine64

03-11-2009 om 22:37

Oom jan

heeft mijn jongste zoon al heel wat schaken geleerd! Die heeft het boek vorig jaar gekregen (was toen 9!) en kan een heel aardig potje schaken inmiddels. Leuk boek. Het andere boek wat je noemt ken ik niet.
Marjoleine

Ise

Ise

04-11-2009 om 00:22

Ander boek

Hier hebben we het boek 'Mat' van Jules Welling. Heel humoristisch geschreven. Echt een aanrader.
De boeken die jij noemt ken ik niet, maar ik ken wel de film 'Lang leve de koningin'. Leuke film, die ook de beginselen van het schaken aardig bijbrengt.

Ik ken alleen

lang leve de koningin. Leuk boek, leest ook lekker voor trouwens, maar ik geloof niet dat de kinderen dáár nu het schaken van onder de knie hebben gekregen. Is toch echt een leesboek, geen leerboek.

'oom jan'

wat een nostalgie. Die heb ik hier nog ergens in huis liggen, uit mijn eigen jeugd. Mijn vader heeft het nog heel mooi met grasgroen plastic geplastificeerd, zodat het vooral maar lang mee zou gaan. Misschien is het inmiddels oubollig, maar ik vond het toen erg leuk. Het is een echt leesboek. Een verhaal over (idd) oom Jan, die zijn neefje leert schaken, en zo tijdens het verhaal worden alle regels en facetten van het spel te berde gebracht. Wat leuk dat het nog steeds bestaat!!

Ingrid

Chantelle

Chantelle

04-11-2009 om 10:31

Dvd?

Ik heb hier op het forum een tip gekregen over een DVD die je schaken leert. Geen idee hoe die DVD heet. Hij is erg grappig met sumoworstelen enzo.

kaatje43

kaatje43

04-11-2009 om 11:09

Cdrom

Mijn zoon heeft zichzelf schaken geleerd d.m.v. cdrom. Ging heel goed en hij vond het heel leuk. Dit is niet echt een antwoord op je vraag, maar ervaringen met een boek heb ik niet. Het lijkt mij vrij saai en moeilijker ook voor een kind schaken uit een boek te leren.

Vera*

Vera*

04-11-2009 om 12:06

Volgens mij

was de dvd of cdrom schaak mat!

Chantelle

Chantelle

04-11-2009 om 13:35

Pelle

Ik bedoel natuurlijk een CDrom. Hij is ingepakt door de Sint maar volgens mij heet hij inderdaad 'schaak mat' of zoiets.

Martien

Martien

09-11-2009 om 12:26

Schaak!mat! en geschaakt

Zijn de CD roms
Onze kinderen hebben daar mee leren schaken (maar doen er nu verder zelden iets mee)
Zij begonnen met deze CD's toen ze 8 waren. Ze zijn heel grappig. Je leert de werking van een paard door een ruiter over hindernissen te laten springen. Er was ook iets van wcpotten stuk slaan (vonden ze heel leuk) en als ze alle stukken geleerd hadden konden ze een partijtje schaken tegen de 'slechte' van het verhaal (ben z'n naam even kwijt). We huurden de CD's af en toe van de bib.
veel plezier
BTW de boeken om 'echt' goed te leren schaken zijn nog altijd die van Max Euwe

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.