Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Welk tijdschrift meisje van bijna 11?

Pas heb ik voor mijn dochter de Hitkrant meegenomen. Ze vind het helemaal geweldig.
Achteraf vind ik haar wel wat jong voor bepaalde onderwerpen. Er zit een rubriek in over sex en er was een onderwerp over tiendermoeders, dat leek haar ook wel leuk...
Wat is nu wel een geschikt blad voor haar? De Tina vind ze niet leuk en de Donald Duck vindt ze wel leuk maar die zit in de leesmap. Ze wil graag zelf een blad..
Wie heeft tips??

Kobalt

Kobalt

02-03-2011 om 21:11

Hier

Mijn dochters zijn gek op National geografic Junior en de Kijk.

snuffie60

snuffie60

02-03-2011 om 21:16

Meidenmagazine..

geloof dat het zo heet. Ik kan het niet nakijken, want dochter heeft het mee naar boven genomen terwijl ik gezegd had dat er niet meer gelezen werd !
snuf

Vic

Vic

02-03-2011 om 22:49

Hitkrant

Mijn dochter (11) vindt de Hitkrant ook heel leuk. Er staan inderdaad wel onderwerpen in waarvan ik denk 'hmmm tja', maar er wordt wel op een normale manier mee omgegaan. Laatst had ze een Fancy, en dat vond zelfs deze moderne moeder een beetje te ;-) Ik zou gewoon eens wat verschillende tijdschriften kopen en keuren en haar daaruit een keuze laten maken.

Inderdaad meiden magazine

Dochter van 12 leest ook graag 'de Meiden', zoals ze 'm noemt. Vorig jaar ook al. Ooit nam ik toen ze ziek was een Girlz voor haar mee, maar daarin bleek een quiz te staan met de titel: ben jij klaar voor je eerste keer? Eh, hopelijk nog lang niet. Gelukkig vond ze het zelf ook niks. Meiden Magazine is een beetje te vergelijken met wat ooit, in mijn eigen groep 8/ eerste VO tijd de Club was.

Ciska22

Ciska22

03-03-2011 om 08:27 Topicstarter

Meiden

Dit sprak me inderdaad direct aan. Heb een proefabonnement genomen voor haar. Zoals ik het bekeek gaat het niet over sex. Vind wel dat ze daar op een gegeven moment ook wel dingen over mag lezen maar nu vind ik haar daar nog te jong voor.
Ik had vroeger ook een abonnement op de Club en naar zoiets was ik ook op zoek. ( in mijn beleving werd de sex daar wel aangehaald...maar was toen zo ontzettend blue dat het misschien wel meeviel maar alleen mijn beleving was).
Dochter kent het blad van een vriendin maar is wel een beetje bang dat vriendin denkt dat zij haar na-aapt door ook dit blad nu te hebben....

Hier een 11-jarige

met een abonnement op de Tina. Dat vindt ze nog erg leuk maar eigenlijk knokt ze met haar tweelingbroer en 2 jaar oudere zus iedere vrijdag om de Donald Duck. Ik wilde de DD opzeggen maar ik werd bijna aangevlogen door 3 kinderen zodat we dat blad toch nog maar door laten lopen. Verder leest de 11-jarige ook wel eens de Hoe overleef ik (magazine) van haar oudere zus (verschijnt tweemaandelijks, geloof ik).

Club

Bij de Club kon je vroeger inderdaad ook vragen insturen, maar dat was meestal van het niveau 'ik weet niet hoe ik moet zoenen' in plaats van 'ik weet niet hoe ik een gangbang moet organiseren'. Bij Club - en nu ook bij Meiden - zeggen ze ook dat je niet iets moet doen wat je niet wilt. Daar houd ik wel van, je kunt het als moeder nog zo vaak zeggen, maar je bent toch die saaie moeder en niet dat hippe blad.
Weinig seks dus in Meiden, wel grappige quizjes als 'begrijp jij jongens?' (nee dus, haha). Het verbaast me trouwens wel hoe ver de meiden uit dochters klas (12/13 jaar) al zijn, of zeggen te zijn. Dochter kan nog vol afgrijzen naar tongende ouderejaars kijken en zeggen dat ze dat NOOIT gaat doen. Meerdere meisjes uit de klas beweren dat allang te doen. Staan trouwens ook in vol ornaat in bikini op Hyves te kijk. Maar ik dwaal af :-)

Fiorucci

Fiorucci

03-03-2011 om 12:31

Hier

Mijn dochter van 11 vindt Tina wel leuk en het blad van Hoe overleef ik mezelf.

Cecile

Cecile

03-03-2011 om 13:24

Tamtam

voor onze dochter van 11. Maar ja, die is dierengek!

Moek

Moek

07-03-2011 om 14:41

Geen weekblad

Het probleem is dat de meeste genoemde bladen geen weekbladen zijn. Vrijdagavond zit iedereen blakend van tevredenheid op de bank met respectievelijk de krant (pa en moe), Donald Duck (broer), Tina (grote zus), en voor kleine zus is er dan alleen maar sporadisch iets bij de post. Vroeger had je nog de Anita, dat was volgens mij een weekblad voor iets oudere meiden. Daar lijkt mij nu ook wel weer behoefte aan te zijn, want de Tina is in mijn ogen wat kinderactiger geworden (OK, ik geef toe, ik lees hem ook). Of moet ze meteen maard e YES gaan lezen???

MM.

MM.

07-03-2011 om 21:57

Katrien en de kidsweek

De meisjes-Donald Duck. Leuk genoeg als je nog geen 11 bent en het woord seks komt er gegarandeerd niet in voor. Het blad is een tijd alleen los verkocht maar sinds dit jaar is een abonnement weer mogelijk. Alleen jammer dat het maar 6 nummers per jaar zijn. Wat wel wekelijks komt is de Kidsweek, een heel leuke echte krant voor juist die leeftijdsgroep.
Groet MM

Annet

Annet

08-03-2011 om 19:06

Ja, kidsweek

Hier staat nieuws in, gebracht op niveau van haar leeftijd. Maar ook onderwerpen als tv, games, muziek, dieren, etc.
Vraag anders een proefabonnement aan. Dat kan je dochter kijken wat ze ervan vindt. Of haal eerst één exemplaar in de winkel. Op de site staat welke winkels de Kidsweek verkopen.

Kidsweek fan hier.

Wij zijn al jaaaaren lid van de Kidsweek. Ik vind het helemaal top. Sterker nog we hebben hier in huis zowel de kidsweek als de 7days (opvolger voor de wat oudere kinderen). Eem 11-jarige hangt er denk ik net tussen in, dus ik zou ze allebei een keertje uitproberen & kijken welke het beste aansluit bij haar interesses. Nieuwsonderwerpen zijn hetzelfde (wel wat uitgebreiden/complexer gecovered in de 7days), maar de frutsels eromheen zijn wel wat anders. Moppen in de kidsweek, meer puberachtige dingen in de 7days.

Ingrid (en kun je weer een abbonnement op de Katrien nemen! Jahaaa! Ga ik regelen voor mijn dochter. Ben het meer dan zat om aldoor in de gaten te moeten houden wanneer er een nieuwe uitkomt...)

MM.

MM.

08-03-2011 om 22:58

Ingridt, katrien

Ja, sinds dit jaar kun je de Katrien weer thuisgestuurd krijgen, maar toch ben ik er niet blij mee. Het blijkt dat ze de hele jaargang van ik meen vijf jaar geleden herhalen met alleen een nieuwe brievenrubriek. Staat ergens in de kleine lettertjes maar toen ik het abonnement nam wist ik daar niets van. We hebben stapels oude Katriens via MP dus we hebben nu een dubbele jaargang :( en ik zeg het abonnement maar weer op. Maar het is en blijft een superleuk blad voor meiden die nog helemaal geen zin hebben in popidolen en jongensgedoe!

De Kidsweek (junior) vinden mijn 12- en 14-jarige leuker dan de 7days, ook al zijn ze er officieel te oud voor.

Groet MM

Mm...

goed dat ik dat weet. Ik denk dat ik dan wijselijk maar losse nummers blijf kopen. Dan zie ik vanzelf wanneer we in herhaling vervallen (al hebben we wel 1000 ducken in huis, de kinderen kennen ze volgens mij allemaal...) Ik herinner mo overigens vsan jaren terug dat de DD junior ook zo'n herhaal-programma had. gelukkig is de gewone DD elke week fris en nieuw!

Ingrid

memmie

memmie

12-03-2011 om 22:41

Als ik van mezelf uit ga

want mijn kinderen zijn nog te klein..

was het eerst de donald duck toen de tina daarna de fancy (zo rond mijn 12de) en ja daar stonden toen soms ook al rare vragen in, maar dat wel in de brieven dus die vragen waren er schijnbaar van leeftijds genoodjes. en rond mijn 15de ben ik lid geworden van de yes ..rond mijn 18de heb ik die weer opgezegd omdat ik me te veel inleefde in alle zielige verhalen en daar een beetje neerslachtig werd.
Nu ben ik bijna 30 en lees ik heel veel mamma tijdschriften en de vriendin/viva/flair en soms de libelle of magriet

Sera

Sera

14-03-2011 om 15:26

Penny

Mijn dochter van 11 leest graag de Penny maar dat is natuurlijk alleen leuk als je van paarden houdt. Daarnaast leest ze ook altijd de National Geographic waar mijn man op is geabonneerd en de Donald Duck. Andere bladen over dieren vind ze ook leuk evenals de Tina. Daar staan ook veel stripverhalen in dus dat vind ze ook erg leuk.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.