Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Welke kaartspelletjes voor 7 jarigen

Wat voor kaartenspelletjes zijn leuk voor 6 a 7 jarig kind. Het gaat om een gewone kaartenset
Het enige waar ik op kan komen is pesten. Wie weet wat er nog meer leuk is op die leeftijd?

Puck

Puck

09-02-2011 om 11:55

Pineuten

Volgens mij kent bijna niemand dat. Ik heb het geleerd van Ingmyr en kinderen kunnen het vanaf die leeftijd al zelfstandig spelen. Ik heb nu geen tijd, ik zal eens googelen of ik spelregels tegen kom.

Lou

Lou

09-02-2011 om 17:04

21en, 31en

Vooral 31en is leuk, gaat lekker snel.

Rummicub en 5 stapels

Wij speelden vroeger ook rummicub met kaarten, dat 5 stapels en dan op volgorde leggen ken ik ook en spelen wij altijd standaard in vakanties. Is heel eenvoudig (ook geen idee hoe het heet). Je verdeelt 1 pakje kaarten in deelnemers (4 dus of 5, 2 kan ook). Uitmaken wie begint (hier de jongste) mag 1 willekeurige kaart weggooien.Dat is het begin. Daarna mag iedereen een kaart weggooien die correspondeerd met de kaart die op de pot ligt. Of het cijfer óf de kleur. Dus op harten 7 mag een andere kleur 7 of een willekeurige harten. Verder gelden ongeveer dezelfde regels als bij pesten. Bij boer mag je de kleur veranderen in de kleur die jij wilt. Bij 2 mag je er 2 extra wegdoen, bij aas draait de volgorde van opleggen (deelnemers gaan dus de andere kant in kring op) bij 7 moet diegene na jouw een beurt overslaan, bij joker mag je er 5 extra opleggen. Dus als ik een joker heb mag er die opleggen en daarna meteen 5 extra wegleggen, de kleuren of cijfers moeten wel blijven corresponderen. Bij 2 b.v. moet je daarna wel minstens dus die 2 extra kaarten in de goede kleur of cijfer kunnen opleggen anders gaat je beurt over.
Is eenvoudig, je hoeft niet ontiegelijk goed op te letten en als je de truc eenmaal door hebt houd je de handige kaarten in je hand en verras je iedereen opeens door van 12 kaarten meteen uit te gaan. Is ook een snel spel,dus ook geschikt voor b.v. wachttijden (vliegveld b.v.) want 1potje duurt ong. 10 minuutjes.
groeten albana

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.