Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

07-11-2011 om 19:34

Welke sport?

Probleem, mijn intensief sportende dochter is van vijf uur per week naar nul uur sport gegaan. We zijn naarstig op zoek naar iets anders want ze heeft echt behoefte aan veel beweging.
Wat afvalt (waarschuwing: het is een hele lijst!):
turnen (gedaan op selectieniveau, ze vond de wedstrijden niet leuk en al haar vrienden waren er af, recreatie is een te laag niveau)
Alle balsporten inclusief golf en tennis
Paardrijden ivm NIET van paarden houden
Zeilen
Judo (4 jaar gedaan, niet leuk) en aanverwante sporten
Zwemmen
Streetdance (2 proeflessen gedaan, lessen te vrijblijvend en te weinig intensief).

Wie heeft een tip, lastig is dat ik niet in een grote stad woon. Er is hier wel veel, maar veel ook niet. Ze is erg stoer, durft veel. Bij voorkeur moet ze er zelf heen kunnen, is er geen competitie en kost het geen rib uit oms lijf. Turnen was een €400 per jaar, dat is wat ik exclusief sportkleding maximaal bereid ben om uit te geven.

Rosa van der Zanden

Henriette123

Henriette123

07-11-2011 om 19:39

Schaatsen?

Schaatsen; eerst op schaatsles, en dan een abonnement op een schaatsbaan.

Inge M

Inge M

07-11-2011 om 19:51

En dan in de zomer skeeleren

bij de schaatsclub

Vera*

Vera*

07-11-2011 om 20:08

wielrennen (bij een jeugdafdeling van een wielerclub)

klimmen

badminton

schaatsen is leuk maar ook duur! Het leuke daarvan is wel dat je niet 'het hele jaar hetzelfde' doet. Het schaatsseizoen zelf is maar een kleine zes maanden en in de overige maanden kun je gaan hardlopen, fietsen, skeeleren of de droogtraining

Veel succes met kiezen. Afhankelijk van de leeftijd zal dag en tijd ook nog uit kunnen maken.

Vera

Puck

Puck

07-11-2011 om 21:08

Athletiek of survivallen

misschien is athletiek of survivallen wel iets. Allebei lekker intensief, afwisselend en survivallen is ook nog eens superstoer natuurlijk

bibi63

bibi63

07-11-2011 om 21:24

streetdance
fitness voor kinderen
zwemmen
athletiek

Gr. Bibi

ijsvogeltje

ijsvogeltje

07-11-2011 om 22:00

Acrobatiek

Is acrobatiek wellicht iets voor haar? Hartstikke stoer, en haar turnervaring zal haar goed van pas komen.

Idd atletiek

leuk, veelzijdig, intensief, en lekker vrijblijvend qua wedstrijden. Specialisaties te over, dus theoretisch voor elk wat wils. gemengd, is ook leuk. En kan binnen en buiten. Heerlijk.

Misschien is circus-school / acrobatiek idd ook leuk?

Of klassiek ballet? Of is ze daar te oud voor?
En het is niet echt stoer natuurlijk...

crossfietsen/mountainbiken? Lekker stoer & blubberig & behoorlijk intensief. Juist vaak te vinden in/om dorpen (tenminste, hier wel)

Vera*

Vera*

08-11-2011 om 08:47

Ook nog

roeien of kanoën

Vera

Acrogym

Hier heb je acrogym, das een combi tussen turnen en acrobatiek?

sahara

sahara

08-11-2011 om 11:38

Atletiek

Onze zoon zit op atletiek.

Dat betekent in de zomer (april tot oktober) twee keer in de week 1,5 uur op de atletiekbaan. Regelmatig wedstrijden en dat is dan de hele zaterdag.

in de winter één uur binnen in de sporthal en 1,5 uur op zaterdag in het bos. In de winter is er een cross competie in het bos.

Bij ons trainen de junioren zelfs drie keer in de week.

Onze zoon vindt het in ieder geval erg leuk.

Hoe oud is ze?

als ze het leuk vindt dan kan je je helemaal het leplazurus roeien. Een geweldige sport, waarbij een goede techniek essentieel is (daar kan de uitdaging liggen) en het is behoorlijk intensief.

groetjes van Purk

Marieke

Marieke

08-11-2011 om 20:18

Kennismaken met sport

In onze woonplaats organiseert de gemeente een groot scala aan sporten, met als doel/titel: maak kennis met sport. Zo heeft mijn dochter kennis gemaakt met schaatsen, kosten 35 euro voor 10 lessen. Daarna tennis, dat vond ze wel leuk en ze tennist nu twee jaar. Ook heeft ze via de gemeente een aantal danslessen gevolgd, ook leuk. Trampoline springen was niet leuk, judo ook niet en een teamsporten (fysiek contact) was ook niets. Al met al heeft ze op een leuke manier kennis gemaakt met diverse sporten, alles zonder enige verplichting. Ideaal!

Hier ook

wij hebben de sportpas, kan je voor erg weinig geld allerlei sporten uit proberen, dit is voor clubs de manier om aan nieuwe leden te komen. Even denken wat er nog meer aan sporten zijn:

- trampoline springen
- judo, karate
- circus
- klimmen
- musical (zit mijn oudste al een tijd op, vindt ze erg leuk)
- atletiek
- schermen
- hockey, tennis, korfbal, volleybal
- zwemmen, waterpolo

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

09-11-2011 om 09:38

Alvast bedankt voor de tips

We kijken even wat haalbaar is en hebben al het eea met haar besproken. De arletiekvereniging doet enkel aan hardlopen, dat gaat hem niet worden. Ik ben op zoek naar skeelertrainingen, mountainbiken (kan je daar eigenlijk les in krijgen?), zumba wordt hier niet voor kinderen gegeven, klimles en ik zoek uit of er iets als een sportpas bestaat. Ik vind het wel moeilijk, ze beweegt graag maar er valt wel heel veel af omdat ze bepaalde dingen niet wil of omdat hier niet alles wordt gegeven.

Rosa van der Zanden

Fiorucci

Fiorucci

09-11-2011 om 09:51

Ik weet niet...

Ik weet niet of het gegeven wordt in de buurt, maar circusles was hier een groot succes.

Badminton

mijn dochter doet badminton (is 2 keer per week). Dat is een combinatie van techniek en best een pittige en vinnige sport. Na de training zie je heel wat rode wangetjes.

Enig probleem kan wel selectie zijn want ze komen kijken naar jonge talenten en dan wordt je kind gevraagd om daaraan mee deel te nemen. Maar je kan natuurlijk ook gewoon nee zeggen.

Rosa...(mountainbiken/crossfietsen)

ja hoor, daar kun je les in krijgen. In en rond ons middelgrote dorp hebben we een crossfiets-vereniging & een mountainbike club. Die mountainbike club is een vrij laagdrempelig iets. Hebben geen clubhuis of zo, maar wel een paar echte trainiers die op vaste tijden met groepen het bos ingaan & daar echt trainen. Zowel voor volwassenen als kinderen. Ik heb het vorig jaar met mijn middelste van 11 als kinderfeestje gedaan (je kon ook foetsen huren) en o wat was dat leuk! Na 2 uur fietsen wilden ze er allemaal op (en dan te bedenken dat dit allemaal 11 jarige jonges waren die al iet mountainbikigs hebben qua fiets & die dachten dat ze er al heel wat van konden...er was nog veel meer te leren dn ze dachten. En doodvermoeiend & heerlijk vies)

Ingrid

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

09-11-2011 om 10:42

Kajakken is ook nog een optie

Met haar buitenfeest hebben we oa gekajakt, hier was ze erg goed in. Op school is een kajakkende moeder, straks even vragen of zij meer weet. Moet wel in clubverband, stuur mijn meisje niet in haar eentje het meer op:).
Rosa van der Zanden

Guinevere

Guinevere

09-11-2011 om 13:18

Gaan kijken

Waarom kijk je niet eerst wat er allemaal is in jouw directe omgeving, en gaat dan eens kijken bij de sporten die leuk lijken? Bij elke sportvereniging mag je wel 1 of 2 keer komen kijken of je het leuk vindt, daar is geen sportpas voor nodig.

Wilma

Wilma

10-11-2011 om 10:58

Freerunnen!

is dat niks voor d'r? Hier wordt dat wel bij de gymverenigingen gegeven, nog niet zo lang trouwens.

Omdat je ook schrijft dat ze aan turnen heeft gedaan en dat ze veel durft, allemaal dingen die handig zijn als je wilt gaan freerunnen.

maman

maman

15-11-2011 om 22:01

Mountainbiken

Mountainbiken is echt heel leuk om te doen. Ik heb 2 dochters en een zoon die aan mountainbiken doen. Ze vinden het geweldig om elke zaterdagmiddag 2 uur door het bos te crossen in groepsverband. Het leuke is dat je voor jezelf fietst en toch in een groep bezig bent. Op de een of andere manier zijn het hier in huis geen teamsporters, maar dit vinden ze erg leuk. We wonen niet in Nederland maar hier hebben ze 6 competitiewedstrijden per jaar en daarom heen nog wat losse wedstrijden. De wedstrijden hier zijn niet verplicht maar wel heel leuk en gezellig om mee te doen. De club verstrekt de kleding. Zelf moet je een fiets en een helm aanschaffen. En dat kan je zo duur maken als je zelf wilt. Dochter van 11 jr heeft een 2e hands fiets en is daar dit jaar mee naar de landelijke kampioenschappen geweest. Wat ik het leukste vind aan het mountainbiken hier is dat ze een leuke groep zijn, waar om elkaar gedacht wordt en waar iedereen er gewoon bijhoort. Of je nu goed bent of niet. Oudste zoon zat tijden niet lekker in zijn vel en werd ook wel gepest. Iedereen riep dat judo goed voor hem zou zijn. Hij op judo. Het was uiteindelijk het zelfde als bij het voetbal. Hij werd ook daar gepest. En hij vond het dus helemaal niks. Daarna is hij gaan mountainbiken. En dat bleek helemaal zijn sport te zijn. En dus nu ook voor zijn 2 zusjes. (En ook manlief is inmiddels besmet met het virus). Dus als je de mogelijkheid hebt in de omgeving zou ik het zeker eens gaan proberen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.