Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

ayla

ayla

04-11-2008 om 10:36

Wie denkt even mee, hoe moet ik dit doen? [zwemles met dreumes erbij]

oudste dochter is gisteren met haar eerste zwemles begonnen. Omdat ik niet zeker wist hoe alles gaat ben ik zonder jongste gegaan, die bleef voor 1 keer bij Opa. Echter dit gaat niet iedere week. Dochter heeft om half 5 zwemles, vaak slaapt jongste dan dus ik moet hem speciaal oppakken hiervoor. Dan komen we met de issue bij het zwembad, volgens mij mag de buggy niet in de kleedkamer, en jongste kan ik niet daaruit laten want die rent continu weg. Dan moet ik oudste trap op, trap af naar het zwembad brengen, helpen met kurken en bandjes omdoen en ondertussen zit ik nog steeds met dreumes zoon. Dan in de wachtruimte half uur wachten, dan dochter bij zwembad weer ophalen, kurken afdoen, helpen met omkleden en afdrogen en nog steeds met dreumeszoon.
Ik zie het echt niet zitten en manlief had gisteren ook niet echt een zinvolle bijdrage (bleef bij: ik weet het niet). Iemand tips hoe ik dit logistiek etc het handigste kan aanpakken?

judiths mama

judiths mama

04-11-2008 om 10:59

Lastig

ik kan me je probleem helemaal voorstellen. (dat was bij ons een reden om op zaterdag te gaan zwemmen, dan blijft de jongste thuis).

Kan je niet een buurvrouw/oppas regelen voor dat uurtje? Bij ons wonen best wat meisjes van 14/15 jaar die dat helemaal geweldig zouden vinden.
Vraag even na of de buggy niet mee mag in de kleedruimte, dat scheelt in elk geval weer iets. En bij ons hoef je niet te helpen met bandjes e.d. Je dropt ze bij de douche en daar worden ze door de juf opgepikt.

Saskia

ayla

ayla

04-11-2008 om 11:06

Nee

hier zwemmen ze 2 keer per week dus ik zit in ieder geval 1 keer met een probleem, geen buurmeisjes helaas, hoogstens oma of opa maar die kunnen ook niet standaard.
Juf is al in het zwembad bij de kinderen die het half uur ervoor les hebben (lopende band werk) daarom moet je als ouder even mee. Heb al verzoek ingediend om dochter naar een later tijdstip te verhuizen zodat man thuis is maar dat kan pas als er iemand afzwemt op een later tijdstip

Mamvantwee

Mamvantwee

04-11-2008 om 11:28

Misschien

Ik heb nog geen ervaring (komt nog, bij ons ook op een dinsdagavond om half 5, en ook een jonger broertje erbij). Maar misschien kun je je dochter al thuis de zwembroek aandoen, en bij de balie uitkleden en bandjes e.d. omdoen, dan direct afleveren bij de juf? Scheelt in elk geval gedoe bij de kleedhokjes en je zoontje kan in de buggy blijven. Na de les is lastiger...toch met buggy en al de kleedruimte in zou ik zeggen.

bij ons heb je familiekleedruimtes, daar mag je wel met je buggy in. Ik zou gewoon om een uitzondering vragen als ze moeilijk doen.

ayla

ayla

04-11-2008 om 11:48

Pelle

het zou niet erg zijn om even te wachten maar er is nu plek en als ik dit weiger kan het weer maanden duren voordat er plek is. En ik hoop dat het maar tijdelijk is en dat dochter kan doorstromen als er plek is op een later tijdstip. Heb zelf ook nog wat zitten piekeren en volgens mij heb ik ergens nog een polsband liggen die ik dreumeszoon zou kunnen omdoen zodat die in ieder geval niet het zwembad inspringt. Verder idd thuis als zwempak aan zodat ze zich zelf kan uitkleden en bij het ophalen zoonlief met koekje, snoepje in de buggy laten zodat hij even stil is en ik haar snel kan omkleden. Kan idd misschien andere moeder vragen of die dochter mee terug neemt naar doucheruimte.

Het is maar een klein zwembad met 1 kleedruimte, dus vandaar dat het even wat puzzelen is.

Geen tips

Maar dit is precies de reden waarom mijn oudste nog niet op zwemles zit! Ik moet er niet aan denken met mijn peuter en dreumes erbij!
Succes met het vinden van een oplossing!

Guinevere

Guinevere

04-11-2008 om 14:21

Rugdrager

Hm, het enige dat ik kan bedenken is om dreumes in de rugdrager mee te zeulen. Daar kan je hem ook in neerzetten in de kleedkamer, als je je voet op het frame houdt. En je kunt ermee die trap op en af, mogelijk mep je links en rechts wat ouders en kinderen, maar je moet toch wat.
Zelf heb ik ook zo'n ding, reuze handig. Voor 7,50 bij de kringloop gekocht.

Box ,f commode of hoesjes?

Hoi,

allereerst hulde voor je rol als supermama!
Het deed me denken aan de tijden toen ik met zwemkind, baby en dreumes in een volle kleedkamer stond.

Hier in de regionale zwembaden hebben ze een box, deze hebben ze bij jullie misschien ook? bij ons staat ie of in de kleedkamer of de wachtruimte bij de douches. Levert misschien wel een krijsende dreumes op. En ze hebben hier in de kleedkamer een commode dwz tafel met aankleedkussen er op. Vanaf een bepaalde leeftijd is de kans niet meer zo groot dat ze ervanaf kukkelen. Kun je naast gaan staan met aankleden of, bij een wat grotere peuter enkele meters er van af.

Ik paaide ze altijd met koekjes in box of commode en er kwam een leeftijd dat ze gingen luisteren. Dwz niet weglopen, anders zet ik je in de box of op de commode.

Oja,
en slofjes/hoesje om de wielen van de buggy? Ivm een verbouwing moeten de ouders en aanhang hier tijdens de les in de zwemzaal blijven, soort kijkles dus. We krijgen daarom van die plastic hoesjes voor om je schoenen en ik zag laatst een moeder die gewoon vier hoesjes om de wielen van de buggy (buggies mogen hier gewoon de kleedkamer in) had gedaan.

Succes!

liora

liora

04-11-2008 om 16:03

Twee oplossingen

Hoi,

Ik zie twee oplossingen. De eerste is wachten, ze kan best over anderhalf jaar pas op zwemles, er gebeurt echt niks als een kind wat later haar diploma haalt.
Tweede oplossing: huur iemand in, een meisje van 18 of zo, die voor een bepaald bedrag wekelijks met je dochter naar zwemmen gaat.

Ben benieuwd hoe je het gaat oplossen!

Liora

ayla

ayla

04-11-2008 om 16:17

Moet toch nog even denken

dit wordt een test voor mijn moederlijke inventiviteit. Ik ga er nog even over nadenken. Maar ik kom zeker met een oplossing. Het draadje heeft me al goed op weg geholpen.

Polly Shearman

Polly Shearman

04-11-2008 om 20:17

Nog iets

Je ziet over het hoofd dat de fase van die kurkjes omdoen maar heel even duurt, ze zwemt langer zonder dan met.
Dus, breng haar in de kleedruimte ( gewoon MET Je buggy, met slofjes) ( grote onzin nl dat er geen buggy in de kleedruimte mag, daar kom je immers toch ook gewoon met je schoenen) kleed kind om, geef kus, en hup dat kind kan zelf naar het zwembad lopen. De eerste keer niet, tweede keer misschien ook nog niet maar daarna echt wel. Die kurkjes kan ze na een tijdje vast ook wel zelf om doen, en anders vraag je een andere ouder die wel meeloopt dat voor je kind te doen.
Dan wacht je ze weer op in de kleedruimte en help je weer met omkleden.
het is maar een fase!

( je vraagt je straks zwetend af, hoe lang het nog moet duren, je hebt het warm in je winterkleding in dat warme bad, maar de fase dat je op zaterdag ochtend staat te blauwbekken aan de kant van het sportveld komt waarschijnlijk ook wel, alles heeft zijn eigen charmes)

groet, polly

Asa Torell

Asa Torell

04-11-2008 om 20:42

Lastig zeg

Ik zie er hier al tegenop dat zoon straks naar zwemles gaat, maar dat is dan puur vanwege het luxeprobleem dat we dan op zaterdag vroeg de deur uit moeten ipv. tot 11 uur in pyjama rond te klungelen...
Ben erg benieuwd naar de oplossing die je gaat kiezen Ayla!

Asa Torell

Asa Torell

04-11-2008 om 20:45

Tuigje

Hier hebben we voor de zomervakantie zo'n tuigje voor dochter gekocht (babywalz). Nauwelijks gebruikt omdat het zo'n braaf grietje is (qua bij je blijven althans) maar voor dit geval zou ik het zeker weer uit de kast halen. Lijkt me nog net iets veiliger dan een polsbandje misschien, en ook kleedkamergeschikt.

trijntje71

trijntje71

04-11-2008 om 20:49

Hoe het hier de eerste keer ging

Instelling: wat er ook gebeurt, we blijven rustig. Extra liga's en diksap mee (ideale omkoopmiddelen, mag pedagogisch niet maar who cares).
dreumes in buggy, ziet water, zet het op een krijsen en probeert uit de wagen te komen, snel kleedkamer in, waar inderdaad een soort van box/wasmand was, kind pardoes ingezet samen met andere dreumes. Zoon omgekleed en bandjes omgedaan, dreumes op de arm (wagen mag niet mee), naar het zwembad, zoon laten douchen tegelijkertijd vrij worstelen met dreumes (nee je mag niet naar het water). Zoon naar bad brengen, hem zelf de kurkjes laten halen. dreumes tussen benen klemmen en kurkjes om. Zoon kus en zodra hij in water ligt met dreumes weg uit zwembad. In de buggy (omkopen met liga) en dan even naar buiten, boodschapje en weer terug. Zelfde ritueel, zoals hierboven om uit zwembad te komen. Douchen thuis. Na 2 lessen moeder gevonden in dezelfde situatie en hielpen we elkaar. Inmiddels raakte peuterbroer gewend aan het zwembad, speelde met de kastjes en wilde ook een kurkje om maar deed er verder niets meer mee.
Omkleden deden we ook al thuis en ik trok hem ook een joggingbroek en makkelijke schoenen aan, scheelt ook weer (spijkerbroek en natte huid is een slechte combi).

En inderdaad zoals Polly zegt: inmiddels staan we op het voetbalveld en heb ik af en toe heimwee naar de dagen van het zwembad :-)

Guinevere

Guinevere

04-11-2008 om 21:22

Allergeweldigste oplossing

Ik heb trouwens de allergeweldigste oplossing voor dit probleem gevonden: het heet "schoolzwemmen". Hier al in groep 3, oh wat een heerlijke vrije zaterdagen hebben wij weer!

Sjillie

Sjillie

04-11-2008 om 21:31

Misschien

moet je juist in het zwembad een moeder zoeken die ook een dreumes bij zich heeft en neem jij de ene keer de 2 zwemmende kinderen mee de trap over naar het zwembad en voor ziet ze van kurken en de volgende week draai je het om....

ayla

ayla

05-11-2008 om 10:06

Geweldig

wat super dat iedereen zo meedenkt, kan manlief nog een puntje aan zuigen ;-)

even korte toelichting. Het zwembad ligt bij een hotel, is maar klein en wordt alleen gebruikt voor zwemlessen. Voordeel is dat de groepen maar heel klein zijn, 3 kinderen per leraar, nadeel is natuurlijk weinig ouders en weinig dreumesfaciliteiten. Dus geen box. Ze zijn vrij strikt, wie naar de kleedkamer gaat moet hoezen over de schoenen, receptioniste let streng op. Wat ik doe denk ik is dochter thuis omkleden met zwempak en joggingbroek, haar in de wachtruimte omkleden dus niet in de kleedkamer, broer kan ondertussne in buggy blijven zitten. Dan dochter meenemen naar zwembad (zij weet niet welke kurk ze moet hebben, dat gaat blijkbaar ook in gradaties met de hoeveelheden kurken die eraan hangen) Ik kan broer meenemen met polsband of receptioniste lief aankijken om even op hem te letten. dan snel terug naar broer, hem een half uur zoet houden dan zelfde manier dochter weer gaan halen, nu moet broer wel mee de kleedkamer in. die die met polsband aan me vast, zal wel krijsen worden, dochter omkleden, niet douchen, doen we thuis wel.

ach ja, geluk is dat hier bijna alle kinderen binnen 9 a 10 maanden hun diploma hebben

*bella*

*bella*

05-11-2008 om 10:09

Waarom niet wachten

Je zegt dat het maanden duurt eer er weer plek is, maar eerder starten heeft toch geen zin, of mis ik iets? Als het nu een heel gedoe is met je dreumes dan is het over 2 maanden ook een heel gedoe. Dus wachten heeft alleen maar zin als je dta ook minstens een half jaar doet lijkt me. Hoe oud is je dochter, waarom die haast?

ayla

ayla

05-11-2008 om 10:38

Bella

als ik nou zeker wist dat het zou helpen dan zou ik het doen, maar dreumeszoon verandert volgens mij niet veel, het blijft een pittig ondernemend mannetje. Volgens mij gata die pas naar me luisteren als hij uit huis is. Ik vermoed dat ik er gewoon even doorheen moet. En daarbij vind ik het ook fijn als oudste haar diploma heeft want dan kan ik eens met beide gaan zwemmen. Oudste is trouwens 4,5

Hier ook met 5 jaar

begonnen met zwemmen. Bij de oudste ging dat redelijk goed (hoewel hij er echt wel langer over gedaan heeft dan 10 maanden), bij de tweede (en jongste) vond ik het een drama. Als ik een derde kind zou hebben dan zou ik niet voor 5,5 a 6 jaar beginnen. Maar er zijn er ook genoeg die zweren bij zo vroeg mogelijk leren zwemmen. In het dorp hier hebben we alleen een buitenbad, open van eind april t/m half-eind september, de kinderen moeten in het seizoen 6 worden of al 6 zijn om aan de zwemlessen deel te mogen nemen. Persoonlijk zou ik me nu niet in allerlei bochten wringen om al te kunnen beginnen. Maar een ieder heeft zo zijn/haar eigen prioriteiten.

Polly Shearman

Polly Shearman

05-11-2008 om 14:37

Hier

ZIjn oudste en middelste gelijk begonnen met zwemlessen, oudste was 7, middelste was bijna 5 toen het begon. Ik was zwanger van jongste ( zwetend in het zwembad, 2 keer per week een half uur)
Oudste had zijn a en b binnen een half jaar. Middelste heeft er een jaar overgedaan ( toen kon ik dus met baby, en oudste op en neer naar het zwembad)

Jongste blijft lekker met bandje zwemmen tot hij zeker 6,5 jaar oud is, dan ff klein halfjaartje zwemmen en klaar
Ik trek het gewoon niet om nog een keer ruim een jaar in z'n zwembad rond te hangen.
hoe ouder kinderen zijn als ze beginnen hoe eerder ze het hebben.
Dan hebben de de kracht in hun lichaam en luisteren ze gewoon beter naar instructies, ipv zoals mijn middelste druk te zijn met op de bodem zwemmen enz...
groet, polly

Wat de kurkjes betreft

spreek anders met de zwemdocent af dat dochter kurkjes zelf pakt en dat hij of zij die even bij haar omdoet. Dat gebeurt hier ook wel bij zwemles.

Wat je jongste betreft, wellicht kan je die tijdens het afdrogen en omkleden installeren met koekje of zoiets dergelijks in de buggy. Als je snel bent, is je dochter binnen vijf minuten afgedroogd en aangekleed (geen maillot, maar joggingbroekje, trui en laarzen, niet te veel gedoe, zo makkelijk mogelijk ;-))

Groetjes van Purk

Jesse_1

Jesse_1

05-11-2008 om 21:44

Alles went

De oudste zat hier op zwemles toen de andere 2 dreumes en baby waren.
Wat hier nog wel eens gedaan wordt is de dreumes in de buggy voor de tv parkeren in de wachtruimte.
Kun je evt de kleedruimte 'afsluiten' zodat de jongste niet weg kan lopen?
Jesse

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.