Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Tango

Tango

23-04-2010 om 21:48

Wie heeft ook zo'n vergeetachtig kind

Het valt me de laatste tijd op dat Tangodochter wel erg vergeetachtig/verstrooid is. Bijv. boodschappen van school komen echt zelden thuis door. Deze week moest ze bijv. een leeg sap-pak meenemen (om een kadootje voor moederdag van te maken). Ik had het al lang zien staan op het bord, maar dacht: ik wacht even af. Vrijdag stond het al op het bord, dinsdagavond meldde ze het pas. Gelukkig had ik het pak al omgespoeld en wel klaar staan.
Maar soms vergeet ze het helemaal. Vandaag had ze sportdag en moest blijkbaar in een wit t-shirt komen, had ze niet verteld. Toevallig had ik haar een wit shirt aan laten trekken, maar het had ook een groene of een paarse kunnen zijn...
Ze zou er verder ook nooit aan denken haar gymtas mee te nemen als ze moet gymen, dat regel ik nog steeds voor haar.
Wat doe je hier nu aan? Gewoon laten gaan en een keer flink haar neus laten stoten? Zou dat helpen?

Annet

Annet

23-04-2010 om 21:56

Ja natuurlijk

die neus laten stoten. Hier mag zoon niet mee gymmen als hij zijn tas niet bij zich heeft. Dat helpt wel.
Op maandagmorgen heeft hij zwemmen met school. Omdat zondagavond het zwakke punt is van iedereen in dit huis, waarschuwt outlook op zondagavond dat de zwemtas ingepakt moet worden. Ik roep dat dan één keer. Dit is bijna altijd voldoende. Die ene keer laat ik hem zonder tas vertrekken. Niet meezwemmen dus, is nooit meer voorgekomen.
Berichten over sportdag komen op onze school gelukkig per brief. Dus daar hebben we minder last van. Berichten zoals een leeg pak meenemen gaan hier wel via kind.

Jep

Hier ook zo'n kind. Tja en het is gewoon de aard van het beestje. Neus laten stoten doe ik niet, ze doet het immers niet expres ;-) Alsmaar blijven herhalen werkt wel, op een gegeven moment hoef ik alleen maar iets te laten zien of 1 woord zeggen en dan weet ze het weer.

Voor in de klas heeft ze een opschrijf-boekje om boodschappen van de juf of andere dingen in te schrijven. Maar volgens mij vergeet ze meestal dat boekje te gebruiken :-D Ach, komt wel goed.....

Tango

Tango

26-04-2010 om 21:37

Neus stoten

Vind ik inderdaad ook een beetje zielig, ze kan er inderdaad niets aan doen. Ik probeer haar wel meer in te laten zien dat het weleens mis kan gaan als ze dingen vergeet door te geven, zoals bij de sportdag. En ik regel niet meer meteen alles voor haar, maar wacht eerst even af of ze er zelf mee komt. Aan gymtas denken, komt nu niet meer in haar hoofd op omdat ik het altijd regel. Ik ben van plan het haar helemaal zelf te laten doen als ze naar groep 6 gaat. Ik ga nu geleidelijk opbouwen met haar de tas zelf laten inpakken.
Aard van het beestje klopt wel inderdaad. Tangozoon is veel minder vergeetachtig, die zegt altijd braaf wat de juf heeft opgedragen om mee te nemen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.