Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

koolmees

koolmees

11-06-2010 om 13:53

Wisselen tanden

Wie heeft ook ervaring met het heel lang uitblijven van nieuwe tanden? Mijn dochter was heel laat met tanden krijgen. Op de 1e verjaardag waren er net twee witte puntjes te zien. Nu is ze inmiddels bijna 9 jaar en is aan het wisselen. De voortanden zijn er allebei uit en de ene nieuwe voortand is ook volledig door, maar de andere voortand ontbreekt nog steeds. Terwijl die er in september vorig jaar uit is gegaan. Heel groep 5 loopt ze dus al met een groot gat in haar mond. Nu is dat op zich niet zo erg, maar bij andere kinderen zie ik dat de gaten vaak vrij snel weer opgevuld worden. Bij onze oudste zoon is dat ook het geval.
Ook duurt het bij mijn dochter vaak maanden voordat een "wiebeltand" er eindelijk uitgaat.
Volgens de tandarts duurt het inderdaad wel lang en hij wil bij de volgende controle een foto maken.

Heeft iemand hier ervaring met "traag wisselen" en hoe lang duurde het voordat de tanden doorkwamen bij het wisselen?

ijsvogeltje

ijsvogeltje

11-06-2010 om 14:33

Ook late wisselaar

maar als er een tand uitgaat, komt de volgende wel heel snel door. Hoewel... een hoektand boven laat toch ook al een tijd op zich wachten.
Zelf mis ik trouwens een aantal 'volwassen kiezen'. De melkkiezen had ik wel, maar er heeft nooit wat onder gezeten. Hebben we destijds met een beugel opgelost, de andere kiezen zijn naar voren getrokken en hebben de gaten opgevuld.

Je kan

misschien bij de tandarts een foto latne maken om te kijken of er wel wat zit ? Maar volgens mij kan het wel eens langer dan normaal duren, tja en wat doe je er aan ??

koolmees

koolmees

11-06-2010 om 20:21

Niets...

Je kunt er denk ik niets aan doen. En de tandarts wil inderdaad een foto maken om te kijken hoe het er uitziet van binnen. Maar ik was gewoon nieuwsgierig of het wel eens vaker voorkomt: een tand die na 11 maanden alsnog doorkomt. Want dat geeft mijn dochter misschien een beetje hoop dat er spontaan toch nog een tand kan doorbreken t.z.t.

soepstengel

soepstengel

11-06-2010 om 20:31

Buurjongen

die 3 jaar ouder is als mijn zoon wisselde gelik met mijn zoon van toen 7. Het duurde bij hem ook erg lang voor ze los waren en er wat kwam, toen zijn er foto's gemaakt en nu heeft hij wel alle tanden, kiezen weet ik neit.

KGO

KGO

11-06-2010 om 22:46

Beide dochters precies hetzelfde

Bij mijn oudste zaten al maanden de twee voorste ondertanden los; en een maand voor haar 8e verjaardag ging de eerste eruit. In de loop van groep 5 gingen er dus vier voortanden uit. En het heeft heel lang geduurd, tot in groep 6, dat een bovenvoortand ook doorkwam en groeide. Maar nu is hij er! (en is ze bijna 10). MIsschien dat er nu ondertussen 6 voortanden uitzijn?? Andere kinderen uit haar klas gaan al puberen....
Tweede dochter (bijna 8) heeft nu net haar eerste ondertand eruit. Boven zit al 2 jaar los (door wat valongelukjes) maar ook die boventanden maken nog gaan aanstalten om eruit te gaan...

Laat dus allemaal.

vlinder72

vlinder72

12-06-2010 om 17:41

Misschien is er hoop

Mijn zoon heeft na 1,5 jaar eindelijk zijn tand (snijtand naast zijn bovenste voortanden) gekregen. Ook hij liep al die tijd met een gat rond. Ik dacht zelf dat die tand nooit zou komen. Ook bij ons wou de tandarts de eerstvolgende keer een foto maken maar gelukkig de tand is er. Het is nu nog een klein stukje maar het groeit gestaag. De tandarts van ons dacht dat er misschien niet genoeg ruimte was en dat daardoor de tand niet door kwam.

koolmees

koolmees

16-06-2010 om 20:23

Hoera!

Vandaag zag ik ineens een piepklein wit bobbeltje onder het tandvlees! De tand komt eraan! Het tandvlees wordt ook wat harder, je voelt nu een beetje een "randje".
Gelukkig maar, dochter blij....eindelijk binnen afzienbare tijd van dat grote gapende gat af!
Bedankt voor alle reacties.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.