Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Yoga voor kinderen

Hallo,
Ik ben op zoek naar yogalessen voor mijn zoon van 9 jaar in de buurt van Amsterdam. Er is weliswaar een verzamelsite met adressen, maar ik dat zegt nog niets over ervaringen.
Onze zoon is geadopteerd en heeft dientengevolge een laag basisvertrouwen. In zijn geval wil dat zeggen dat hij zich aan ons vastklampt en weinig met leeftijdsgenoten heeft, anders gezegd, hij wordt buitengesloten vanwege zijn claimende gedrag. Verder heeft hij veel krampen in zijn ledematen. Als we iets doen wat heel ontspannen is, dan knapt hij helemaal op (sauna, massage, kruidenbad etc). Met dit in het achterhoofd lijkt het me een goed idee om hem wat ontspanningsoefeningen te geven.
Alvast hartelijk dank,
Connie

Paardrijden

Paardrijden is heel ontspannend voor kinderen.
Met yoga maak je hem voor de andere kinderen mogelijk wat apart. Wat niet wegneemt dat je hem ook zelf wat oefeneningen kunt leren.
Mijn dochter had wat yoga-oefeningen van mijn moeder geleerd die ze ook zelf toepaste of mij adviseerde.
Zoon had veel aan haptotherapie.

Kobalt

Kobalt

18-01-2011 om 13:27

'anders'?

Ik vind yoga een hele leuke hobby voor kinderen. Mijn dochter zit er nu al vier jaar op en gaat nog steeds met superveel plezier. Ze knapt er echt van op, kan beter slapen, kan beter ontspannen en is zich meer bewust van wie ze is, waar ze staat en wat ze doet. Dat ontbrak er bij haar weleens aan.
Maar het is bovenal erg gezellig. Ze doen serieuze yoga-oefeningen, maar praten en spelen en fantaseren ook heel veel. Er is absoluut geen enkele prestatie druk, dat vind mijn dochter heerlijk.
Alles staat of valt bij degene die de les geeft. Wat dat betreft heb je niet zo heel veel aan mij, want wij wonen niet in Amsterdam.
Ik is werkelijk nog nooit bij me opgekomen dat je 'anders' zou zijn voor andere kinderen als je op yoga zit. Het is gewoon een hobby, de een zit op paardrijden, de ander op yoga. Mijn dochter heeft er echt nog nooit commentaar op gehoord.

Kobalt

Kobalt

18-01-2011 om 13:29

Ik bedoel: 'apart'?

Ik merk dat ik verkeerd geciteerd heb. AnneJ heeft het over 'apart'.
Even ten overvloede, ik vind ook niet dat een kind 'apart' is als hij/zij op Yoga zit. Ook dat heeft mijn dochter nog nooit gehoord.

ConnieW

ConnieW

18-01-2011 om 14:57 Topicstarter

Kobalt

Dat klinkt als muziek in m'n oren, want ontspanning en bewustwording zijn wel de dingen die ik hem zo graag gun. En het allerbelangrijkste is het ontbreken van prestatiedruk. Elke sport of andere activiteit was voor hem te stressvol. Een uitzondering trouwens: en dat is scouting. Hoewel de kinderen heel actief zijn, is er geen prestatiedruk.
dank voor je reactie,
Connie

Mijn zoontje is niet de meest handige en motorisch beste jongen in zijn klas, ook loopt hij niet over van zelfvertrouwen. Wat hem heel erg goed gedaan heeft is op scouting te gaan. Wat een ander kind kregen we ervan, als eerste deed hij iets wat andere kinderen in zijn klas niet deden. Hij was fysiek bezig, en sociaal, ze ravotte in het bos, klimden, klauterden etc etc. Het heeft hem zoveel goed gedaan, hij zit zoveel beter in zijn lijf door dit te doen. En het is ook nog speels, weinig prestatiedrang onder de 12 jaar en ook daarboven valt het wel mee. Helaas is hij ermee gestopt, ik vond het wel erg leuk voor hem ;)
Muizemeis

ConnieW

ConnieW

18-01-2011 om 16:31 Topicstarter

Muizemeis

Wat grappig dat je scouting noemt. In mijn vorige berichtje had ik geschreven dat onze zoon scouting zo leuk vindt omdat er geen prestatiedruk is. Het is alleen bij ons niet zo dat er een positieve weerslag is op school. Hij zit een klas met alleen maar voetballertjes, terwijl hij zelf niet van voetbal houdt.
Het is overigens niet zo dat we een activiteit erbij zoeken, het gaat om ontspanningsoefeningen die hij met een groepje leert.
Connie

Jessica O

Jessica O

18-01-2011 om 20:42

Grappig

Hij zit een klas met alleen maar voetballertjes, terwijl hij zelf niet van voetbal houdt.

Hier ook geen voetballer hoor. Scouting leek me ook wel wat voor hem, maar leek hem zelf niks. Eerst al eens bij teakwondo geweest, was ook niks en nu zit hij al een tijd op judo. Vindt hij helemaal leuk. Helemaal nu hij pas een soort spreekbeurtje mocht houden over judo (omdat hij een examen had gehad). Nu vind hij het wel leuk om 'bijzonder' te zijn in de klas.

Ik hoop dat je een leuke yoga groep vindt voor je zoon!

Jessica

Astrid

Astrid

18-01-2011 om 20:49

Denk ook aan yoga

Ik zit ook aan yoga voor mijn dochter van net 10 te denken. Het is een heel gestresst kind wat tevens slecht slaapt. Ik ga maar eens op zoek of het hier gegeven wordt.

Zelf

Ik doe zelf yoga. Ik vind het heel fijn. Een soort combinatie van (spier)spanning en ontspanning. Je wordt je weer even bewust van je lichaam en kunt je geest loslaten. Heel ontspannend is dat. Alleen mijn linkerschouder lukt maar niet.

Connie

Mijn zus is yoga-docente, niet in de buurt van Amsterdam. Ik vraag haar even naar collega's die wel bij jou in de buurt zijn.

Connie

Inderdaad grappig dat hij scouting zo leuk vind. Bij ons in de klas van 20 kinderen 6 meisjes en de rest jongens, en van die 14 jongens houden er 12 van voetbal. Omdat zoontje motorisch niet de llaersterkste is hadden we hem juist op een activiteit gedaan waarbij ze onderling niet konden meten wie de beste was. En daar is hij in zijn contacten erg van gegroeid, kwam beter in zijn vel te zitten.

Je zou kunnen proberen of yoga werkt, bij mij werkte het totaal niet, dacht 1.5 uur lang wat ben ik hier aan het doen............. terwijl ik eerder wel mediteerde, dat lukte toen wel. Probeer of het voor hem iets is en anders mischien iets met massage, okee dat doet een ander maar kan wel helpen bij spierspanning.
Muizemeis

ConnieW

ConnieW

21-01-2011 om 00:05 Topicstarter

Egberdien

Het zou fijn zijn als je dat kunt vragen.
Dankje

ConnieW

ConnieW

21-01-2011 om 00:09 Topicstarter

Muizemeis

Het is inderdaad een kwestie van uitproberen. Ik heb 't eerlijk gezegd ook een half jaar yoga gedaan maar werd er een beetje opstandig van :-) Toch heb ik wel dingen opgepikt uit yoga, zoals spieren spannen en dan ontspannen en een betere ademhaling. Samen met mediteren neem je die dingen mee die wel voor je werken. Ik doe wel eens samen met mijn zoon van die ontspanningsoefeningen en dan roept hij wel dat hij er slaperig van wordt. Dus 't werkt wel.

Fiorucci

Fiorucci

21-01-2011 om 07:09

Connie w

Probeer eens poweryoga, dat is een wat actievere vorm, erg leuk om te doen.

Puck

Puck

21-01-2011 om 09:01

Met fiorucci eens

Poweryoga vind ik ook "anders" dan andere yoga. Veel minder zweverig en een stuk actiever. Zweet loopt over je lijf en je krijgt er spierpijn van ;-)

Clowntje

Clowntje

22-01-2011 om 13:43

Egberdien

Zou je je zus ook willen vragen naar collega's in Heemstede?
Ik denk dat yoga heel goed zou zijn voor mijn 5 1/2 jarige dochter maar heb in Heemstede nog niets gevonden. Haarlem zou ook kunnen, heb ik nog ni

Connie,

Ik heb het haar gevraagd, maar ze weet zo niemand. Ze noemde wel 2 websites waar je zou kunnen kijken:
http://www.yoga-saswitha.nl/yogadocenten.htm
http://www.kinderyoga.nl/?file=http%3A%2F%2Fwww.kinderyoga.nl%2F%3Fp%3D115
Deze laatste site is van iemand die echt gespecialiseerd is in kinderyoga, en ook als een autoriteit gezien wordt in kinderyoga-land. Ze woont zelf in Almere, maar misschien kun je via haar iemand in de buurt vinden.
Succes!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.