Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Sandra

Sandra

30-09-2010 om 10:18

Ziekenhuisopname en zindelijkheid

morgenochtend word mijn dochter van 4 en half opgenomen voor een operatie aan haar beide benen. Daar is erg zenuwachtig voor enziet er dus al een paar weken tegen op. Nu heeft ze afgelopen week al 3 keer in haar broek en bed geplast, terwijl ze vroeg zindelijk was. moet ik dit melden aan de verpleging, met het risico dat ze een luier om krijgt, of niet vertellen en hopen dat het goed gaat?

Sandra

Sandra

30-09-2010 om 12:33

Gips

sowieso komen haar beiden benen in het gips, tot net boven haar knieen. daar ziet al tegen op, dat ze 6 weken niet kan lopen, maar ja als ze moet kiezen tussen 2 kwaden. Iemand vertelde me, dat ze na de operatie ook kan terugvallen in de zindelijkheid als ze door de verpleging een luier om krijgt, dit omdat ze dan wat minder snel geholpen zal worden dan kinderen die geen luier om hebben, klopt dat?

Sandra

Sandra

30-09-2010 om 13:40

1 week

op zich is een weekje luiers wel te overzien, ze zal het niet leuk vinden en ik hoop maar dat ze nog wel zindelijk is, als ze uit het ziekenhuis komt. die hoezen voor over het gips zijn al besteld, fysio is nog niet geregeld, bedankt voor de tip

Sandra

Sandra

30-09-2010 om 15:42

Operatie

ze krijgt een operatie aan haar beiden enkels, die staan namelijk scheef. verder heb ik haar inmiddels wel voorbereid dat de kans aanwezig is dat ze een luier om krijgt, en dat is een grote huilpartij geworden, ze is nu boven op haar kamer, zal zo eens kijken of ze al wat bedaard is ;)

Sandra

Sandra

30-09-2010 om 16:03

Nee

net boven haar knieen

Sandra

Sandra

30-09-2010 om 17:07

Mmm

dat gaat inderdaad ook nog een avontuur worden om haar iedere keer op de wc te zetten als ze straks weer thuis is. sowieso de eerste 2 weken, want dan mag ze absoluut niet staan op het gips. misschien maar eens bij de thuiszorgwinkel eens kijken voor een po of iets dergelijks

Sandra

Sandra

01-10-2010 om 06:45

Het is zover

vanacht amper een oog dicht gedaan, daarna had ze nog eens in bed geplast, dus ze zal wel een luier omkrijgen. ze moet een week omdat ze waarschijnlijk 2 operaties krijgt. we zullen zo eens klaar maken om te vertrekken, we moeten er om 9 uur zijn (mama is nu ook zenuwachtig )

Elvira Willigers

Elvira Willigers

01-10-2010 om 06:59

Mijn ervaring

Beste Sandra,
Mijn ervaring is, dat als de verpleging de wetenschap heeft dat het kind een potientiele broek- of bedplasser is dat het kind standaard een luier om krijgt. Niet alleen om te voorkomen voor extra verschoonwerk en ellende voor het kind, maar natuurlijk ook voor de hygiene. Nu zal het ene ziekenhuis wel sneller wapperen met luiers dan het andere.
Ook is het zo, wat ik kan herinneren van mij stage in een ziekenhuis 12 jaar geleden, dat (jonge)kinderen die voorzien van een luier later worden geholpen dan een kind wat geen luier om heeft. Moreel gezien kan het niet, want in het ergste geval dwing je kind dat bijvoorbeeld die nacht droog is gebleven, het juist in de luier te doen. 's Ochtends is gewoon spitsuur en je kunt (helaas) op dat moment niet ieder kind te gelijk helpen. Dat het kind het dan "expres" in de luier moet doen, kan er toe leiden dat de zindelijkheid terugvalt, maar dat is dan vaak binnen 4 weken weer terug.
Sterkte vandaag

Sandra

Sandra

02-10-2010 om 12:33

Het is goed gegaan

de operatie is goed verlopen, ze heeft nog wel veel pijn, dinsdag weten we meer of ze woensdag al naar huis mag, ofdat ze een tweede operatie nodig heeft. ze nu wel een luier om, maar daar stoort zich nu niet aan, volgens mij is ze nog veelste suf van de narcose en de pijnstillers

Sandra

Sandra

08-10-2010 om 10:09

Thuis...

ze is sinds woensdag middag weer thuis. en het valt toch tegen, want ze mag komende 2 weken absoluut niet staan op haar benen, zelfs niet eens leunen. naar de wc gaan is dus best pittig. toen ze thuis gekomen was heb ik de luier aangelaten, in de veronderstelling dat ze zelf zou komen met de vraag of die af mocht. ze geeft wel aan dat ze naar de wc moet, maar meestal redden we het niet op tijd. Poepen gaat gelukkig wel goed, alleen haar billen afvegen moeten we op grond doen. dus heb met haar de afspraak gemaakt, tot de tijd dat ze nog geen loopgips heeft, mag ze van mij in een luier plassen en ze moet aangeven wanneer ze heeft geplast. Verder is ze knorrig en sjagerijnig, want ze heeft nog best wat pijn en ze kan dus met die 2 benen absoluut niets. Dus s' ochtends wil ze alleen een schone luier, t-shirt aan, haar in een staart, een beker drinken en op de bank tv kijken.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.