Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Cea

Cea

17-02-2010 om 19:32

Zindelijkheid, nog veel ongelukjes

Hallo allemaal,

mijn oudste zoon is bijna 4,5 jaar. Hij is ongeveer een jaar zindelijk, maar heeft nog wel periodes met veel ongelukjes. Op dit moment heeft hij een paar keer per week poep- of plasongelukjes, zowel thuis als op school en de BSO. Hij gaat meestal niet uit zichzelf naar de wc, moet gestuurd worden. Het interesseert hem niet zo, het vindt het ook niet erg als het mis gaat.
We geven wel altijd complimenten als het goed gaat, prijzen hem de hemel in als hij een dag schoon en droog is gebleven. Ik probeer neutraal te blijven als het mis gaat, maar volgens mij merkt hij wel dat ik het niet leuk vind. Op de BSO krijgt hij soms ook vervelende reacties.
Hoe kan ik het stimuleren om zelf te gaan? Tips om de ongelukjes te verminderen?
Groetjes Cea

Jesse_1

Jesse_1

17-02-2010 om 22:33

Helaas

het is voornamelijk ook een kwestie van zelf moeten willen....

Onze jongste heeft ook na zijn 4e nog regelmatig ongelukjes gehad, ook wel op school. En hij vond het helemaal niet erg. Ik heb een periode geprobeerd om positief te belonen (blad gemaakt met vakjes, na een droog dagdeel een sticker plakken en als het vak vol was mocht hij kiezen wat we gingen eten), zijn broers gingen daar ook heel leuk in mee (die hadden wel zin in patat ;-)) - maar een echt omslag heeft het helaas niet bewerkstelligt. Uiteindelijk is het gewoon beter gegaan met dat hij ouder werd.

Succes,.... Jesse

Cea

Cea

20-02-2010 om 09:40

Bedankt voor je reactie

Een beetje herkenning is ook al fijn! We blijven positief, het gaat de laatste dagen wel ineens heel goed maar hij heeft nog wel veel sturing nodig. Ach, dat zal vanzelf ook wel goed komen.
Groetjes Cea

liora

liora

20-02-2010 om 13:12

Mijn ervaring

Hoi,

Mijn zoon had van 4 tot nu (6,5) ook nog periodes met wat meer ongelukjes. Zowel plas als poep (alleen nooit tegelijk, de ene periode plas, de andere poep). Het waren nooit volledige poepbroeken, maar wel een beetje poep. Gatver.

Hier werken stickervellen eigenlijk altijd. En daardoor wil hij het ook wel, want geen ongelukje = cadeautje.

Ik ben op een gegeven moment wel ook negatief gaan reageren op de ongelukjes. Gewoon zeggen dat ik het bijzonder vervelend vond en boos was. Ik wist namelijk dat hij het wel kon (zie de stickers).

Liora

Cea

Cea

25-02-2010 om 08:38

Bedankt

Hier gaat het ook zo, hij is aan het spelen en vergeet gewoon te gaan. We zijn weer begonnen met stickers plakken, gaat best goed maar af en toe heeft hij toch een beetje plas of een veeg poep in z'n broek. Het scheelt wel dat het vakantie is, kan ik hem regelmatig naar de wc sturen.
Groetjes Cea

Zelfde

Hier ging het het hetzelfde. Hij is nu bijna 5 en ik realiseer me dat het al een aantal weken goed gaat. Volgens mij niet zoveel aan doen, geen nadruk opleggen, schone onderbroek en we gaan weer verder. komt goed!

Cea

Cea

11-03-2010 om 10:09

Af en toe nog een ongelukje

maar het gaat best goed. De stickers zullen binnenkort wel weer verdwijnen want die zijn niet zo interessant meer, maar we zijn wel weer goed op weg.
Ik probeer niet zoveel aandacht te besteden aan de ongelukjes maar op de BSO doen ze er wel moeilijk over. Ik blijf hem wel naar de wc sturen, vaak zie ik wel aan z'n gezicht dat hij moet, maar hij gaat meestal niet uit zichzelf.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.